Martin Odegaard Kimdir

Martin Odegaard, 17 Aralık 1998’de Norveç’in Drammen kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüplerde ve Norveç Milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Martin Odegaard Kimdir

Martin Odegaard’ın Kulüp Kariyeri

Martin Odegaard, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu kentin takımlarından biri olan Drammen’de başladı. 2009 yılına kadar forma giydiği gençlik takımında kendini geliştirdi ve 2009 yılında Stromsgodset’in alt yapısına geçiş yaptı.

5 sezon boyunca takımın birçok alt yapısında yer aldıktan sonra 2014 yılında A takıma yükseltildi. 2014 yılında A takımla ilk kez maçlara çıkmaya başlayan Odegaard, sezon içerisinde genç yaşta olmasına rağmen maçlara ilk 11’de çıktı ve değişilmez oyuncular arasında yer aldı.

Özellikle gol yollarında çalışan takım arkadaşlarına verdiği paslarla dikkat çekti ve genç yaşında birçok kulübün transfer listesine girdi. İlk sezonda 23 maçta 5 gol atıp 5 asist yaptı.

martin odegaard real madrid

Burada gösterdiği performans ile 2014-2015 sezonu öncesinde 2,8 Milyon Euro’ya İspanya’nın güçlü ekiplerinden Real Madrid’e transfer oldu. Sezon içerisinde sadece bir maçta A takımda oynadı. Geri kalan 12 maça B takımında çıktı.

2016 yılında ise kendini geliştirmesi için Hollanda'nın Heerenveen takımına kiralık olarak gönderildi.

Martin Odegaard’ın Milli Takım Kariyeri

Martin Odegaard, milli formayı kariyerinde ilk olarak Norveç U-15 takımında giymeye başladı. Ardından gelen yıllarda sırasıyla U-16, U-17 ve son olarak U-21 kadrosunda yer aldı. 2014 yılında ise ilk kez Norveç Milli Takımı’na davet edildi. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde Malta ve Bulgaristan takımlarına karşı forma giydi. Kariyeri boyunca 6 kez sahada yerini aldı.

Martin Odegaard’ın Başarıları

Bireysel Başarıları

  • Tippeligaen Genç Oyuncu: 2014

 

NeOldu.com / Enes Som

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.