Marko Simic Kimdir

Marko Simic, 16 Haziran 1987’de Sırbistan’ın Obrenovac kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Karadağ Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Marko Simic Kimdir

Marco Simic Biyografisi

Marko Simic’in Kulüp Kariyeri

Marko Simic, futbol hayatına ilk olarak Partizan takımının alt yapısında başladı. Uzun süre Partizan’ın alt yapısına mücadele eden tecrübeli futbolcu, 2005 yılında Spartak Varna takımına transfer oldu ve profesyonel kariyerine başlangıç yaptı. İlk sezonunda takımı ile beraber tek bir maça çıkmayan Marko Simic, 2007 yılında Chernomorets Byala’ya kiralık gönderildi. Burada ilk profesyonel karşılaşmasına çıktı ve kiralık kaldığı süre içerisinde 6 maça çıktı. Ardından gelen sezonlarda sırasıyla Radnicki Kragujevac, Budapeşte Honved, Bezanija, Jagodina ve BATE Borisov takımlarında forma giydi.

marko simic bate borisov

150 Bin Euro karşılığında BATE Borisov’a transfer olan Marko Simic, 1,5 sezon forma giydiği takımda 48 maça çıkıp 5 gol attı. 2013 yılında ise yolunu Türkiye’ye çevirip Kayserispor ile anlaştı. Bu transfer 1 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında tamamlandı. İlk yarım sezonunda takımı ile 15 maça çıktı. 2013-2014 sezonunda 14 maça çıkarken, sezonun sonunda takımının küme düşmesine engel olamadı ve 2014-2015 sezonun PTT 1. Ligi’nde geçirdi. PTT 1. Ligi’nde 28 maça çıkıp 4 gol attığı takımı ile Türkiye 1. Lig şampiyonluğuna katkıda bulundu. Marko Simic, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Kayserispor’da devam etmektedir.

marko simic kayserispor

 

Marko Simic’in Milli Takım Kariyeri

Marko Simic, milli formayı kariyerinde ilk kez 2013 yılında Karadağ Milli Takımı’nda giydi. A milli forma altında kariyeri boyunca 9 maça çıkan tecrübeli futbolcu bu maçların 6’sında 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde giydi.

Marko Simic’in Başarıları

Kayserispor

Türkiye 1. Ligi: 2014-2015

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.