Marko Bakic Kimdir

Marko Bakic, 1 Kasım 1993’de Karadağ’ın Budva kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Karadağ Milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Marko Bakic Kimdir

Marko Bakic Biyografisi

Marko Bakic’in Kulüp Kariyeri

Marko Bakic, futbol kariyerine ilk olarak 2008 yılında Mogren takımının alt yapısında başladı. 2 sene alt yapı kategorisinde mücadele verdiği takımı ile yeteneklerinin gelişimine katkı sağladı ve 2010 yılında dönemin teknik direktörü tarafından as takıma davet edildi.

İlk sezonunda genç yaşında olması sebebiyle çok fazla forma şansı elde edemedi ancak bir sonraki sezon kapasitesini arttırarak takımın sürekli oynayan futbolcuları arasında yer aldı. 2 sezon içerisinde takımı ile 33 maça çıkıp 5 gol attı.

marko bakic fiorentina

2012-2013 sezonunda ise yolunu İtalya’ya çeviren tecrübeli futbolcu, Torino ile anlaştı. Burada istenileni bir türlü veremeyen Marko Bakic, aynı sezon içerisinde Fiorentina’ya transfer oldu. Fiorentina’da kariyeri boyunca 10 maçta forma giydi. Kariyeri boyunca bir türlü şansı gülmeyen futbolcu,

marko bakic spezia

2014-2015 sezonunda İtalya Seri B Ligi’nde mücadele eden Spezia’ya transfer oldu. Seri B’de 22 maça çıkıp 1 gol atma başarısı gösteren Marko Bakic, bu sayede ismini duyurmayı başardı ve 2015-2016 sezonunda tekrardan eski takımı Fiorentina’ya dönüş yaptı.

Marko Bakic’in Milli Takım Kariyeri

Marko Bakic, milli formayı kariyerinde ilk kez 2011 yılında Karadağ U-19 takımında giydi. 6 kez formasını giydiği takımda kendisini ispatlayan futbolcu, aynı yıl içerisinde Karadağ U-21 Genç Milli Takımı’na davet edildi. U-21 forması ile sadece 1 maçta sahne aldı. 2012 yılında ise Karadağ A Milli Takımı’na davet edildi. A Milli formayı toplamda 2 kez giyme fırsatını yakaladı ve bu iki karşılaşmayı da 2016 Avrupa Şampiyonası Elemelerinde oynadı.

Marko Bakic’in Başarıları

Mogren

Karadağ 1. Ligi: 2010–11

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.