Mark Zuckerberg Hakkında Bilinmeyen Gerçekler!

Facebook'un bizzat kurucusu olan, aynı zamanda bilgisayar programcısı ve girişimci olan Mark Zuckerberg hakkında bilinmeyen şeyleri sizler için derledik.
Mark Zuckerberg Hakkında Bilinmeyen Gerçekler!

Mark Zuckerberg'in Hayatı Hakkında Bilinmeyen Gerçekler

14 Mayıs 1984 yılında Amerika Birleşik Devletler'inde dünyaya gelen Mark Zuckerberg, zekasıyla ve kendisine ait eşsiz fikirleriyle tanınmaktadır. Bilgisayar programcısı ve girişimci olmasının yanı sıra Facebook'un kurucusudur. Bütün bunları yapmayı başaran Mark Zuckerberg, görünüşünün aksine oldukça sessiz ve cool bir yapıya sahiptir. Bu içeriğimizde sizler için Mark Zuckerberg hakkında bilinmeyen şeyleri listeledik.

mark-zuckerberg.gif


1. Mark Zuckerberg Renk Körü

Facebook'un Kurucusu olan Mark Zuckerberg'in renk körü olduğunu biliyor muydunuz ?  Sürekli gri tişört veya gri gömlek giymesinin en büyük nedeni renk körü olması.

mark-zuckerberg-facebook.jpg


2. İnsanlar Mark Zuckerberg'e Robot Diyor!

Mark Zuckerberg'in yakın çevresinde bulunan insanların yorumlarına göre, Zukerberg oldukça duygusuz ve soğuk tavırlıymış. Arkadaşları bu duruma alışmış ve artık anlayışlı davranmaya başlamışlar. Çoğunlukla çalışmakla meşgul olan Mark Zuckerberg insani tepkiler vermediği için yakın çevresinden "Robot" lakabını almıştır.

mark-zuckerberg-robot.jpg


3. Pablo Picasso ve Albert Einstein Hayranı

Elbette Mark Zuckerberg gibi bir girişimcinin de hayatında idolleri bulunuyor. Örnek aldığı kişiler arasında Albert Einstein ve Pablo Picasso yer alır. Kendi kişisel hesaplarında bu kişilerin sözlerine bolca yer vermektedir. Aynı zamanda bir başka idolü de Apple'ın kurucusu, günümüzde kullanılan iPhone'ların mimarı Steve Jobs'dur.

pablo-picasso-ve-albert-einstein.jpg


4. Vin Diesel İle Yakın Arkadaş

Daha çok Hızlı ve Öfkeli filminden tanıyacağınız Amreikalı oyuncu Vin Diesel ile çok yakın arkadaş oldukları, beraber güzel vakit geçirdikleri biliniyor. Mark Zuckerberg, aynı zamanda aksiyon filmlerine de bayılıyor.

mark-zuckerberg-ve-vin-diesel.jpg


5. Dil Öğrenmeyi Seviyor

Her geçen gün kendisini daha da geliştirmeyi hedefleyen Mark Zuckerberg, dil öğrenmeyi fazlasıyla sevmekte. Daha çok eski zaman dillerine merak saran Zuckerberg, Latince dilini öğreniyor. Aynı zamanda Mandarin dilini de bilmektedir.

mark-zuckerberg-dil-ogrenme.jpg


6. Microsoft'tan Teklif Aldı

Henüz lise yıllarında dikkat çekmeyi başaran Mark Zuckerberg, Microsoft'tan iş teklifi almıştır. Bilişim ve internet alanında başarılı projeler gerçekleştiren Mark Zuckerberg bu teklifi reddetmiştir. Teklifi kabul etmeyen Zuckerberg, Harvard Üniversitesinde eğitim hayatını sürdürmüştür.

mark-zuckerberg-mcrosoft.jpg


7. Ortaokuldayken Kendi Sosyal Ağını Yaptı

Herkesten farklı olduğunu ilk kez eğitim hayatında yani ortaokulda kanıtlayan Mark Zuckerberg, ilk kendi sosyal ağını tasarlamıştır. Anlık mesajlaşma programını kuran Zuckerberg'in bu programdan sadece yakın çevresinde bulunan insanların haberi vardı.

mark-zuckerberg-sosyal-agi.jpg


8. Facebook'u 3 Arkadaşı İle Birlikte Kurdu!

Mark Zuckerberg, Facebook'u üniversite yıllarındaki 3 oda arkadaşı ile birlikte kurmuş. Arkadaşlarının isimleri Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz ve Chris Hungers'dır. Şirketin kurulmasında en çok emek veren kişi Eduardo Saver'dir. Çünlü 1000 dolar katkı sağlamıştır :) Böylelikle Facebook'un temelleri atılmıştır.

mark-zuckerberg-facebook-.jpg


9. Düğün Yüzüğünü Bizzat Kendisi Tasarladı

19 mayıs 2012 yılında aslen uzak doğulu olan fakat ABD'de dünyaya gelen Priscilla Chan ile evlenen Mark Zuckerberg, evlilik yüzüğünü bizzat kendisi tasarlamış. Tasarladığı yüzüğün toplam maliyeti 25.000 dolar civarındadır. Çok romantik;)

mark-zuckerberg-esi-periscilla-chan.jpg


10. Mark Zuckerberg'in Net Serveti

Dünya'nın en varlıklı ve en zengin iş adamlarından biri olarak gösterilen Facebook'un kurucusu Mark Zückerberg'in 2012 yılında hesaplanan net serveti toplamda 57.8 milyar dolardır. Şu sıralar servetinin 70 milyar dolar civarında olması muhtemeldir.

mark-zuckerberg-net-serveti.jpg


Önerilen İçerik; Dünyanın En Zengin 15 Genç Milyarderi!

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum