Mardin'in En Meşhur Lezzetleri

Mardin şehri doğu bölgesinde yer alan tarihi ve doğal güzellikleri bakımında olduğu kadar yemek kültürü ile de insanların beynine kazınan bir şehrimizdir.. Peki Mardin'in en meşhur lezzetleri hangileridir. İşte, Mardin'e gittiğinizde tatmanız gereken lezz
Mardin'in En Meşhur Lezzetleri

 Türkiye'nin tarihi eser, doğal güzellik ve yemek bakımından en önemli şehirlerinden bir tanesi olan Mardin, bugün lezzet durağımız, Yazımız içerisinde Mardin'in en güzel ve en meşhur yemeklerini sizler için araya getirdik. Mardin'e gittiğinizde kesinlikle tatmanız gereken yemekleri aşağıda tek tek bulabilirsiniz. İşte, Mardin'in en meşhur lezzetleri..

Lebeniye Çorbası

lebeniye-.jpg

Yoğurt ve buğdayla yapılan çorba Süryani yemeği olarak geçmektedir. Mardin'in en güzel lezzetleri arasında yer almaktadır. Eğer sizinde bir gün Mardin'e yolunuz düşerse ve çorba yemek isterseniz, Lebeniye Çorbasını kesinlikle tatmanız gerekmektedir.


 

Kibe

kibbe--001.jpg

Kibe, işkembe ile yapılan ve içi hazırlanmış harçla doldurulan bir dolma çeşididir. İçerisinde yer alan pirinç tanelerinin özel pişirilmesi ile meydana gelmektedir. Mardin'in en meşhur lezzetlerinden bir tanesidir. İşkembe yemeklerini sevmiyorsanız bile kesinlikle burada tadına bakmalısınız. Pişman olmayacaksınız.


 

Çiğ Köfte

cig-kofte-.jpg

Çiğ köfte; bulgur, isot, kıyılmış et, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan, pişirilmeden tüketilen ve Mardin İlçesinin meşhur lezzetleri arasında yerini alan bir yiyecektir. Artık, bütün illerde çiğ köfte yemek mümkün ancak lezzet konusunda bazı eksiklikle yer almaktadır. Mardin'e gittiğinizde eğer bu lezzeti tadarsanız, bundan önce yediğiniz çiğ köftelerin ne olduğunu anlayabilirsiniz.


 

Kaburga Dolması

kaburga-dolmasi.jpg

Kaburganın açılan içi, iç malzemesi içine doldurulur ve etrafı dikilir. Bademler kavrulur, kavrulan bademler, et, baharatlar, maydanoz veya reyhan bir kapta karıştırılır ve yemeğe tat vermesi için eklenir. 


 

Sembusek

sembusek.jpg

Mayalı hamurdan yapılan Sembusek'in içine soğan, yeşil biber, maydanoz, kara biber, tuz ve kıyma çiğ olarak karıştırılır. Sembusek bir nevi lahmacunun kapalı hali olarak düşünülebilir. 


 

Mırra Kahvesi

mirra.jpg

Arap coğrafyasına özgü kahve olan Mıra birkaç kez demlenerek hazırlanan acı kahvedir. Çok acı ve koyu olması nedeniyle ufak bardakta içilir. Genellikle yemek yedik sonra ikram edilen Mardin'in meşhur lezzeti Mırra'yı Mardin'e gittiğinizde kesinlikle tatmalısınız. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum