Mardin'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Güneydoğu Anadolu'nun çeşitli kültürünün ev sahipliği yaptığı Mardin'de keşfedilecek yerler sizleri bekliyor.
Mardin'de Gezilip Görülmesi Gereken  Yerler

Mardin Evleri 

mardin-evleri-.jpg

Mardin'in geleneksel taş evlerinde farklı motifler görebilirsiniz. Özellikle kış aylarında soğuktan korunmak için düzenlenen evlerde yazlık adı verilen iç avlu bulunur.

 

Ulu Camii

ulucami-001.jpg

Mardin'in şehir merkezinde bulunan Ulu Camii'nin yapım tarihi kesin olarak bilinmemektedir fakat caminin kapısında 1190 tarihinde yapıldığı yazmaktadır.

 

Aznavur Kalesi 

kale.JPG

Nusaybin ilçesinin 14 km kuzey doğusunda yer alan Aznavur kalesi, 970'de Hamdan Bin Al Hasan, Nasır Al-Davla bin Abdullah bin Hamdan tarafından inşa edilmiştir.

Revaklı Çarşı 

revakli-carsi-.jpg

Revaklı Çarşı, Sipahiler Çarşısı ve Tellallar Çarşısı olarak adlandırılan mekan tarihle iç içe olma imkanı sunmanın yanı sıra küçük hediyelik eşyalar almak için de ziyaretçilere fırsat sunmaktadır. 

 

Mardin Müzesi 

muze-003.jpg

1895 yılında patrikhane olarak yapılan bina Antakya Patriği İgnatios Behnam Banni tarafından inşa ettirilmiştir. Müze olarak kullanılmasına ise 2000 yılında yapılan restorasyonun ardından başlanılmıştır.

 

Şehidiye Medresesi 

sehidiye-medresesi.jpg

Şehidiye Mahallesi'nde yer alan medresenin yapılış tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Medrese, günümüzde avlu içerisinde sıralanmış yapılardan meydana gelmektedir. 

 

Deyrülzeferan Manastırı

manastir-002.jpg

Mardin'in 3 km uzağında yer alan manastır, yukarı Mezopotamya'nın tarihi özelliklerini taşımaktadır. 4. yüzyılda kurulan manastır Süryani Kadim cemaatinin dini merkezidir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum