Marc Albrighton Kimdir

Marc Albrighton, 18 Kasım 1989’da İngiltere’nin Tamworth kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve bir dönem formasını giydiği İngiltere Genç Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Marc Albrighton Kimdir

Marc Albrighton Biyografisi

Marc Albrighton’un Kulüp Kariyeri

Marc Albrighton, futbol kariyerine ilk olarak henüz 9 yaşındayken Aston Villa’nın alt yapısında başladı. Çok uzun süre Aston Villa alt yapısında mücadele verdi ve neredeyse genç takım klasmanlarının hepsinde forma giydi. 2009 yılında dönemin teknik direktörünün aldığı direktifler neticesinde As takıma davet edildi ve bu sayede profesyonel kariyerine başlangıç yaptı.

marc albrighton aston villa

İlk sezonunda takımı ile sadece 6 maçta fırsat verilen başarılı futbolcu, sezon içerisinde kariyerinde bir ilki gerçekleştirdi ve Avrupa Ligi karşılaşmasında görev aldı. 2010-2011 sezonunda ise beklenen sıçramayı yaşayarak 34 maça çıkıp 6 gol attı. 

marc albrighton leichester city

Ardından gelen sezonlarda da burada başarılı performansına devam etti. Zaman zaman yaşadığı sıkıntılar sebebiyle performans düşüklüğü yaşadı. 2013-2014 sezonunda takımda artık düşünülmedi son şans olarak Wigan Athletic’e kiralık olarak gönderildi. Burada sadece 4 maça çıktı. 

2014-2015 sezonunda ise Premier Lig’in yeni ekibi Leichester City’e bonservissiz şekilde transfer oldu. 2014-2015 sezonunda takımı ile 18 lig 2 FA Cup karşılaşmasında yer aldı ve 2 kez fileleri havalandırdı. Marc Albrighton, 2015-2016 sezonunda da kariyerine Leichester City takımında devam etti.

Marc Albrighton’un Milli Takım Kariyeri

Marc Albrighton, milli formayı kariyerinde ilk kez 2009 yılında İngiltere U-20 takımında giydi. U-20 forması altında sadece 2 maçta yer aldı. 2010 yılında ise U-21 kadrosuna davet edildi. Tecrübeli futbolcu U-21 takımında 8 maçta forma şansı elde ederken, 1 kez de gol atma sevinci yaşadı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.