Manuel Reina Kimdir

2015 yılında Atv ekranlarında yayınlanmaya başlayan “Elin Oğlu” adlı canlı yayınlanan talk-show programında yer alan Manuel Reina, İspanya’nın Sevilla kentinde dünyaya geldi.
Manuel Reina Kimdir

Manuel Reina’nın Biyografisi

Manuel Reina, İspanya’da çok küçük yaşlarda Jose Galvan Akademisi’nde dans derslerine başladı. 10 sene boyunca flamenko ve klasik bale eğitimi aldı. Ardından gelen yıllarda İspanya’nın ünlü klasik dans hocaları ile beraber çalıştı ve Sevilla Konservatuarı’nda Manolete, Antonio Canales ile koreografi kurgulama çalışmalarına başladı.

Manuel Reina, yaptığı iş sebebiyle dünyanın birçok şehrine gitme fırsatını yakaladı. Farklı ülkelerde yaptığı dans sebebiyle alanında kendisini iyice geliştirdi.

Ballet Yoko Komatsubara ile koreografi yaptı. Japonya’da İspanya Milli Balesinden Luis Ortega ve Curro de Bormujos ile sahne aldı.

Manuel Reina, 1998 yılında dans gösterisi için Türkiye’ye geldi ve kaldığı süre içerisinde şu an eşi olan Işıl Hanım ile tanıştı. Aradan geçen üç ayın sonunda bir kez daha geldi ve çift bir kez daha görüştükten sonra İspanya’ya giderek, Sevilla kentinde evlendiler. Çift 4 sene boyunca İspanya’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönüş yaptı.

manuel reina dansçı

Manuel Reina, Türkiye’ye döndükten sonra kendisine dans okulu açtı.

Manuel Reina, 2015 yılında ATV ekranlarında yayınlanmaya başlayan “Elin Oğlu” adlı canlı yayınlanan talk-show programını Ömür Varol ve Sinan Çalışkanoğlu’nun sunduğu programda yer aldı.

 

Neoldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.