Manuel Pellegrini Kimdir

Manuel Pellegrini, 16 Eylül 1953’de Şili’nin Santiago kentinde dünyaya gelen, futbolculuk zamanında defansif pozisyonda görev alan eski milli futbolcudur. Günümüzde ise teknik direktörlük görevinde bulunmaktadır.
Manuel Pellegrini Kimdir

Manuel Pellegrini Biyografisi

Manuel Pellegrini’nin Futbolculuk Kariyeri

Manuel Pellegrini, futbol kariyerine 197 yılında Universidad de Chile takımında başladı. Ülkesinin bir takımı olan U.D Chile’de bütün kariyerini geçirdi ve toplamda 13 sezon mücadele verdi. Bu süre içerisinde 451 maça çıkan Pellegrini, 7 kez de fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Profesyonel kariyerine başladığı andan itibaren Şili Milli Takımı’na da davet edildi ve milli formayı da kariyeri boyunca 28 maçta sırtında taşıdı.

Manuel Pellegrini’nin Teknik Direktörlük Kariyeri

Manuel Pellegrini, teknik adamlık kariyerine 1987-88 sezonu devam ederken ülkenin en popüler takımlarından biri olmasına rağmen o sene isteneni veremeyen ekibi Universidad de Chile takımında başladı. Palestino ve O’Higgins takımlarında yer aldıktan sonra ülkenin güçlü ekiplerinden Universidad Catolica’nın başına getirildi. Burada görev aldığı süre içerisinde takımı ikinci lige yükseltme başarısı gösterdi.

manuel pellegrini river plate

2002-2003 yılına gelindiğinde ise River Plate’nin başına getirilen Pellegrini, bir sezon görev aldığı takımda ismini duyurmaya başladı ve bir sezon sonunda Avrupa’nın birçok kulübünden transfer teklifi aldı. 2004-2005 sezonunda İspanyol ekip Villareal’in önerdiği sözleşmeye imza attı. Takımıyla ilk sezonunda ligde 3. olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde edip, UEFA Kupası'nda da çeyrek finale kaldı. 5 sezon boyunca burada emek veren Şilili hoca 2009-2010 sezonunda Real Madrid ile anlaştı. Real Madrid’de sadece bir sezon görev elde edebilen tecrübeli hoca, başarını gelmemesi sebebiyle takımdan ayrılmak zorunda kaldı.

manuel pellegrini real madrid

2010 yılında ligin bir başka ekibi Malaga’nın başına getirilen Pellegrini, 2012-13 sezonunda, tarihinde ilk kez Malaga'yı Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkarmıştır. Buna rağmen, sezon sonunda kulüpten ayrılacağını açıkladı.

manuel pellegrini manchester city

 2013-14 sezonu öncesinde İngiliz takımı Manchester City'nin başına geçti. Manchester City’nin başında ilk sezonunda 57 karşılaşmaya çıkıp 41 galibiyet 6 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı. Sezon sonunda takımı ile İngiltere Premier Ligi’ni ve İngiltere Lig Kupası’nı kazanma başarısı gösterdi. Manuel Pellegrini, 2015-2016 sezonu itibariyle görevine Manchester City’nin başında devam etmektedir.

Manuel Pellegrini’nin Başarıları

Teknik Direktör Başarıları

Catolica

Copa Şili: 1995

Copa Interamericana: 1993

LDU Quito

Serie A: 1999

San Lorenzo

Primera Division: 2000-01

Copa Mercosur: 2001

River Plate

Primera Division: 2002-03

Villarreal

UEFA Intertoto Kupası : 2004

Manchester City

Premier Ligi:  2013-14

İngiltere Lig Kupası : 2013-14

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.