Manuel Lanzini Kimdir

Manuel Lanzini, 15 Şubat 1993’de Arjantin’in İtuzaingo kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Arjantin Genç Milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Manuel Lanzini Kimdir

Manuel Lanzini’nin Kulüp Kariyeri

Manuel Lanzini, futbol kariyerine ilk olarak 2002 yılında River Plate takımının alt yapısında başladı. 8 seneye yakın bir süre River Plate’nin alt yapısında kendisini geliştirme fırsatı yakaladı ve 2010 yılında River Plate’nin As takımına yükseltildi.

manuel lanzini river plate

İlk sezonunda takımı ile çok fazla maçta şans bulamadı ve 2011-2012 sezonu içerisinde, maç eksiğini kapatması ve kendisini geliştirmesi amacıyla Fluminense’ye kiralık olarak gönderildi. Kiralık kaldığı süre içerisinde 28 maça çıkıp 3 gol atan Manuel Lanzini, sezon sonunda River Plate’ye geri döndü ve 2014 yılına kadar toplamda 84 maça çıkıp 12 kez gol sevinci yaşadı.

manuel lanzini abu dhabi

2014-2015 sezonunda sürpriz bir şekilde Birleşik Arap Emirlikleri UF Ligi’nde mücadele eden Al Jazira Abu Dhabi ile görüşmelere başladı ve 7,5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. Sadece bir sezon formasını giydiği takımda 22 maça çıkıp 8 gol attı.

manuel lanzini west ham united

Ortaya koyduğu performans sayesinde birçok Avrupa kulübünün dikkatini çekti ve 2014-2015 sezonu öncesinde İngilizlerin köklü ekibi West Ham United ile görüşmelere başladı ve 1 yıllığında kiralık olarak buraya gönderildi. İngiltere’de takımı ile 14 maça çıktı ve aynı zamanda bir ilki gerçekleştirerek kariyerinde ilk kez Avrupa Ligi mücadelesinde forma giydi.

Manuel Lanzini’nin Milli Takım Kariyeri

Manuel Lanzini, milli formayı kariyerinde ilk kez 2013 yılında Arjantin U-20 Genç Takımı’nda giydi. U-20 takımı ile kariyeri boyunca 4 kez forma şansı elde etti.

 

Manuel Lanzini’nin Başarıları

  • Fluminense
  • Campeonato Carioca: 2012
  • River Plate
  • Primera Division Argentina: 2014 Torneo Final

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.