David Fincher’ın Yeni Netflix Filmi Mank Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Sinema sektöründe adından övgüyle söz ettiren usta yönetmen David Fincher, yıllar sonra yeni bir filmle sinemalara geri dönüyor. Bu içeriğimizde 2020’de vizyona girecek Mark filmi hakkında tüm merak edilenleri ve bilinmesi gerekenleri derliyoruz.
David Fincher’ın Yeni Netflix Filmi Mank Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

David Fincher’ın Yeni Netflix Filmi Mank Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Sinema dünyasına The Game, Fight Clup, Se7en, Gone Girl, Zodiac gibi unutulmaz filmleri kazandırmasının ardından son zamanlarda Mindhunter dizisiyle adından övgüyle söz ettiren David Fincher, yıllar sonra bomba gibi bir filmle izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. En son 2014 yılında Gone Girl’ün yönetmenliğini üstlenen Fincher, yaklaşık beş yıl sinemaya ara vermiş bu süreçte seri katil drama dizisi Mindhunter ile gönlümüze tekrar taht kurmayı başarmıştı. Bu inceleme film içeriğimizde ise usta yönetmenin Netflix için hazırladığı Mank filmi hakkında bilinmesi gerekenleri, yeni gelişmeleri, izleyici yorumları ve oyuncu kadrosunu sizler için mercek altına alacağız. 


david-fincher’in-yeni-netflix-filmi-mank.jpg

1. Citizen Kane’i kaleme alan efsanevi Hollywood yazarı Herman Mankiewicz’in haya tından kesitler sunacak olan Mark filmi, 2020 yılında gösterime girecek iddialı yapımlardan birisi olmaya aday görünüyor. Mank filminin senaryosu, David Fincher’ın yakın zamanda hayatını kaybeden babası Jack Fincher tarafından yazılmıştır. 


yeni-netflix-filmi-mank.jpg

2. Mank filminin çekimlerinin Aralık ayı boyunca Kaliforniya’nın Victorville ilçesindeki Kemper Campbell Çiftliği’nde yapıldığı öğrenilen bilgiler arasında yer alıyor. Mank filmi, David Fincher’ın sinema sanatına saygı duruşu niteliğinde bir iş olacak gibi gözüküyor.


mank-hakkinda-bilgi.jpg

3. Tamamı siyah beyaz konseptte çekilen Mark filminin başrolü için Gary Oldman ile anlaşılmıştı. Sonraki tarihlerde yapılan açıklamalarda ise Gary Oldman’a Mark filminde Amanda Seyfried, Lily Collins, Tuppence Middleton, Tom Burke ve Tom Pelphrey gibi başarılı oyuncuların eşlik edeceği bildirildi. 


david-fincher-001.jpg

4. David Fincher’in 2003 yılında hayatını kaybeden babası Howard Fincher’in ölümünden önce kaleme aldığı senaryoyu, aslında David Fincher, 1997’de The Game filmini çektikten sonra çekmek istemiş ancak projeyi hayata geçirmek konusunda türlü türlü engellerle karşılaşmıştı. Gerek David Fincher imzası taşıması gerekse konusuyla hazırlık aşamasındaki en heyecan verici projelerden biri olan Mank, 2020 yılında Netflix’in Oscar yarışındaki en iddialı yapımlarından biri olacak gibi görünüyor.


filmi-mank-hakkinda-bilgi---izleyici-yorumlari.jpg

5. Citizen Kane’in çalkantılı geçen senaryo yazma sürecine odaklanacak olan filmde Orson Welles‘i bu yıl The Souvenir ile adından övgüyle söz ettiren Tom Burke canlandıracak. Amanda Seyfried, Citizen Kane’deki Susan Kane karakterinin ilham kaynağı olan Hollywood yıldızı Marion Davies‘e hayat verirken; Lily Colins de Herman Mankiewicz’in sekreterini canlandıracak.


gary-oldman.jpg

6. 1941 yapımı “Citizen Kane” filminin senaristlerinden olan Herman Mankiewicz’in hayat hikayesine odaklanan Mank filmi, David Fincher sinemasına hayran kitlelerce merakla bekleniyor. Tam olarak yayın tarihi henüz belirlenmese de 2020 yılının sonlarına doğru Netflix filmleri listenizde yer alacak bu filmi kesinlikle gözden kaçırmamanızı öneriyoruz. Bu inceleme film içeriğimiz film yayınlandıktan sonra tüm detaylarıyla tekrar güncellenecektir. 


Netflix Filmi Mank Hakkında Yorumlar

1. david fincher'in 2020'de gösterime girecek netflix filmi. konusuna gelecek olursak orson welles’in en bilinen filmlerinden citizen kane’in de senaristliğini yapmış herman mankiewicz'in hayatını anlatıyor olacak. herman mankiewicz karakterine hayat verecek oyuncu ise gary oldman olacak.


2. david fincher'ın merak uyandıran projesi. lily collins, tuppence middleton ve gary oldman ise kadroda yer alan bazı dikkat çekici isimler.


3. citizen kane'in senaristinin hayatını anlatacak olan film. gone girl filminden sonra nasıl olacak merak konusu; çünkü biyografik bir film olacak.


4. senaryosunu david fincher’ın babası jack fincher’ın 2003 yılında ölmeden önce kaleme aldığı film, sinema tarihinin dönüm noktası kabul edilen citizen kane filminin çalkantılı senaryo yazım sürecine ve filmin unutulmaz senaristi herman mankiewicz’in hayatına odaklanacak ve siyah beyaz çekilecekmiş. çekimlerine kasım ayında başlanacağı duyurulan filmde; gary oldman amanda seyfried, lily collins, tuppence middleton, tom burke ve tom pelphrey yer alıyor.


5. 2020 sonbaharında (bkz: netflix) orijinal içeriği olarak çıkış yapacak (bkz: david fincher) filmdir. netflix aldı yürüdü iyice.


6. orson welles’ın ölümsüz başyapıtı citizen kane’in senaristlerinden herman j. mankiewicz’in filmin hazırlık sürecinde başından geçenler başta olmak üzere hayatını konu alacak david fincher’ın yeni filmi mank. bizzat babası tarafından yazılan senaryoyla çalışan fincher filmi siyah – beyaz çekmekteymiş bu arada. netflix bünyesinde seyirciyle buluşacak sayısız 2020 yapımı arasında yer alan mank’te mankiewicz’i gary oldman, all about eve’in yönetmeni olarak tanıdığımız ağabeyi joseph’i tom pelphrey, ustaların ustası orson welles’ı da tom burke canlandıracakmış. 2014 tarihli gone girl’den beri beyazperdeye uğramayan fincher için oscar çanları gümbür gümbür çalıyor kısacası. o film, bu film olabilir!


7. spike lee, george clooney, ron howard derken netflix’in bu zengin seçkiyle ne yapacağı merak konusu. fakat mank’in david fincher’ın adının da dahil olması ve tabii direkt hollywood’un zaaflarından biri olarak addedilebilecek altın çağını muhteva ediyor olması büyük avantaj. gary oldman, darkest hour sonrası yeni bir adaylık alabilirmiş gibi duruyor. ayrıca uzunca bir süre life dergisinin editörü olarak kariyerine devam eden jack fincher’ın da ölümünden sonra filme dönüştürülen senaryoyla enteresan bir ödül sezonu anlatısına şahitlik etmiş olacağız. gerçi david fincher bunu ajitasyona dönüştürmek isteyecek oscar stratejistlerini ne kadar dinler emin olamıyorum.


8. uzun zamandır david fincher filmi çıkmıyordu, bakalım nasıl bir şey olacak. detaylar için wikipedia sayfasına bakın. malum açıldı artık.


9. salgın nedeniyle planın gerisinde gittiği söylenen david fincher filmi. 2020 kasım ayında yayınlanacağı duyurulmuştu ama sanıyorum ötelenmiş oldu. merakla bekliyoruz.

Önerilen İçerik: David Fincher Filmleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.