Mank Konusu Oyuncuları ve Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey!

Aralık ayında çıkan yeni filmlerden birisi olan Mank’in konusunu, oyuncularını ve hakkında bilinmesi gerekenleri bu yazıda derledik. İşte Mank filmi hakkında bilinen her şey!
Mank Konusu Oyuncuları ve Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey!

Mank Filmi

Aralık ayında çıkan yapımlardan birisi olan Mank filmi bir Netflix orijinal yapımıdır. Son zamanlarda içinden geçtiğimiz dönem yüzünden az sayıda dizi ya da film çıksa da Netflix yeni yapımlara hız vermiştir. Bu inceleme film içeriğimizde yeni yapımlardan birisi olan Mank filminin konusunu, oyuncularını ve hakkında bilinen her şeyi derledik. İşte tüm bilgiler.


Mank Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1. Film 4 Aralık 2020 tarihinde Netflix’te izleyicileriyle buluşmuştur. Türündeki kaliteli yapımlardan biri olduğunu düşündüğümüz bu filmin olumlu geri dönüşler almasını beklemekteyiz.

mank yayın tarihi


2. Filmin süresi 2 saat 11 dakikadır. Ortalama bir süreye sahip olan bu filmi izleyeceklerin vakitlerini güzel ve eğlenceli bir şekilde geçireceğini düşünmekteyiz.

mank süresi


3. Filmin yazarlığını çeşitli dergi ve süreli yayınlarda yazan ve özellikle San Francisco Bürosu Yaşam Başı dergisiyle bilinen Jack Fincher yapmıştır.

mank yazar


4. Filmin yönetmenliğini ise Jack Fincher’in oğlu olan David Fincher yapmaktadır. David Fincher Yedi, Dövüş Kulübü, Panik Odası, Zodiac ve Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi gibi yapımlarla tanınmaktadır. Ayrıca David Fincher 2011 yılında Altın Küre En İyi Yönetmen Ödülü’nü almıştır.

mank yönetmeni


5. Filmin oyuncuları arasında Gary Oldman, Amanda Seyfried, Lily Collins, Tom Pelphrey, Arliss Howard, Tuppence Middleton, Monika Gossmann, Joseph Cross, Sam Troughton, Toby Leonard Moore ve Tom Burke isimleri vardır.

mank oyuncuları


6. Film 1941 yılında yayınlanan Citizen Kane filminin senaristlerinden olan Herman Mankiewicz’in hayat hikâyesini anlatmaktadır.

mank konusu


7. Film David Fincher’in 2003 yılında hayata gözlerini yumduğu babası olan Jack Fincher’in ölmeden önce kaleme aldığı bir senaryoya dayanmaktadır.

mank dayanak


8. Biyografi türünde bir yapım olan Mank filmi izleyicilerden olumlu geri dönüş almıştır. Film IMDb üzerinden 7,3’lük puan almış ve kaliteli bir yapım olduğunu kanıtlamıştır. Mank filmi bu puanı sayesinde bizim hazırladığımız izlenebilir filmler listemizde yer almaya hak kazanmıştır.

mank imdb


Komedi Türündeki Mank Filmi Hakkında İzleyici Yorumları

👤 Tarkovsky veya Kubrick filmi değil. Seven ve Fight Club'ı çeken ve izlerken bu filmleri çektiğini de hatırlayabileceğiniz Fincher filmi. Öyle "zor izlenilen film" yorumlarını duyup şartlanmayın hemen. Fincher abi bu. Hikâye anlatıcılığında bambaşka bir boyut. The Social Network'teki hikâye anlatıcılığından etkilendiyseniz bu filmi severek rahatlıkla izlersiniz. Var böyle bir şey. C*** D.

👤 David Fincher'ın ustalık eseri, o da babasının senaryosuna nasipmiş. Muhtemelen senaryoyu birebir uyarlama ve 40'lar sinemasının stili tutturma derdinden dolayı matematiği en yoğun Fincher filmi olabilir. Tekniğinden ve senaryo yapısından dolayı Fincher'ı sınırladığı ve onu bu sınırlar içinde hareket etmeye zorladığı için sinematografisinin en özel filmi olmuş; beğenen çok beğenecek, beğenmeyen de nefret edecek. William Randolph Hearst kimdir bilmeyenler (bilmek zorunda da değil), Citizen Kane'i izlememiş, Herman J. Mankiewicz'e ve Orson Welles'e dair asgari bilgisi olmayanlar filmden pek zevk almayacaklar (çok normal). Sinema tarihine ucundan kıyısından bulaşmış olanlar ise (çok) sevecekler. Benim için şimdilik yılın en iyi filmi (bazıları içinse en kötülerinden). J*** U.

👤 1930-1940'lı yılların ABD atmosferine ve tarihine, David Fincher-Gary Oldman'a ya da Citizen Kane'e özel ilgi duyanların sevebileceği, diğer insanların biraz sıkılabileceği bir film olmuş. Bende hepsinden olduğu için keyifle izledim. S*** B.

👤 Büyük bir keyifle izlediğim film. Bana bunlarla gel Netflix. İzlemeden önce Citizen Kane ile ilgili olduğunu duyunca izleme konusundaki hevesim katlanarak arttı. İzlerken ise tek kelime ile izlemeye doyamadım. Dönemin atmosferi bu kadar güzel yaratılamazdı. Çekimler, döneme özgü renk ve ses kullanımı, kostümler, dekor. Çabucak tüketmemek için durdura durdura izledim. Diğer dalları bilemem ama en iyi özgün senaryo ve en iyi erkek oyuncu dalında Oscar ödülleri bu filme gitmezse akademiye gerçekten laflar hazırlarım. K*** C.

👤 Pek de Citizen Kane filmine benzemeyen film. Öyle olacağı da söylenmemişti aslında ama ben öyle beklemiştim. Lakin bu çok daha hızlı bir şekilde akıyor. Sanırım benzerliği siyah-beyaz olması ve filmin yazarının hayatını anlatıyor olması. Beğendim. Oyunculuklar çok iyi. Sıkmadan izlettiriyor. Gary Oldman mükemmel bir seçim olmuş. Fakat sonu biraz acele olmuş gibi geldi. Bir 10 dakika daha eklenerek çok daha güzel bir şekilde bitirilebilirdi diye düşünüyorum. Sahne geçişleri ise özellikle hoşuma gitti. Güzel film. E*** M.

👤 Vice filminde Christian Bale, Dick Cheney nasıl yaşayarak oynamışsa bu filmde de Gary Oldman aynı kalibrede bir oyunculuk ortaya koymuş. Fular, sıkıcılık vb. saçmalayan tiplere aldırmayın, izleyin. N*** K.

👤 Hollywood'un meşhur ve büyük stüdyolarının güncel politikalara müdahil olma geçmişlerine, sinemada propagandanın etkisine ve aynı zamanda filme ismini veren senarist Herman J. Mankiewicz'in Citizen Kane gibi şahane bir filmi yaratmasına yolculuk ettik bu filmde. Benim gözümde Seven filminden sonra David Fincher'in en iyi işlerinden biri olabilir. 93. Oscar Ödül Töreni'nde ciddi başarılar elde edeceğini düşünüyorum. M*** G.

👤 2 saatlik film o kimdi, bu kimdi, şu olay neydi derken 5 saatte bitiyor. Filmi izlemeden önce Citizen Kane'i izlemeyi geçtim Amerika’daki stüdyo sistemine dair bir nebze fikriniz olması lazım. Avrupa’dan kaçıp Amerika’ya gelen sinemacıların Hollywood'a kattıklarına aşina olmanız lazım. Tabii Hollywood'un nasıl kurulduğunu falan filan da bilmeniz lazım. T*** T.


Mank Filmi Oyuncuları ve Karakter Analizleri

Biyografi türündeki kaliteli yapımlar arasına ismini yazdıran Mank filmindeki başrol oyuncuları sizin için inceledik. İşte Mank filmi oyuncuları ve rol aldıkları karakterler hakkında bazı bilgiler.


Gary Oldman - Herman Mankiewicz

21 Mart 1958 yılında dünyaya gelen Gary Oldman bir İngiliz aktördür. Gary Oldman’ı Kulaklarını Dik, The Pope’s Wedding, Zirve Mücadelesi, Köstebek, Kara Şövalye ve son olarak En Karanlık Saat yapımlarındaki rolleriyle tanımaktayız. Ayrıca kendisi En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ı gibi 17 ödüle layık görülmüştür. Gary Oldman bu filmde ise bir senaryo yazarı olan Herman Mankiewicz’i canlandırmaktadır.

mank herman


Amanda Seyfried – Marion Davies

3 Aralık 1985 tarihinde doğan Amanda Seyfried bir Amerikalı aktör ve şarkıcıdır. Çocukluğunda mankenlik yapan güzel oyuncu Mamma Mia'daki Sophie Sheridan ve Mean Girls'teki Karen Smith rolleriyle bilinmektedir. Amanda Seyfried bu filmde ise W.R. Hearst'ün sevgilisi Marion Davies'i canlandırmaktadır.

mank marion


Lily Collins – Rita Alexander

Eski manken ve muhabir olan Lily Collins 18 Mart 1989 tarihinde dünyaya gelmiştir. İngiltere doğumlu olan güzel oyuncu daha önceden Kaçış, Kör Mokta, Stuck In Love, To the Bone, Tolkien, Okja, Emily in Paris ve Inhertance yapımlarında yer almıştır. Özellik son oynadığı Emily in Paris dizisiyle tanınan güzel oyuncu bu filmde ise Rita Alexander karakterini canlandırmaktadır.

mank rita alexander

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.