Manisa'da Yağmur Duası

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havalar ve kuraklık sebebiyle Manisa'nın Turgutlu ilçesinde halk, bir okulun bahçesinde namaz kılıp yağmur duası yaptı.
Manisa'da Yağmur Duası

Yaz aylarında yaşadığımız aşırı sıcaklık, insanları olduğu gibi hayvanları da, kısacası tüm doğayı etkiledi. Manisa'da sıcaklığın etkisi devam ediyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havalar ve kuraklık sebebiyle Manisa Turgutlu'ya bağlı Avşar Mahallesi'nde çiftçiler ve üreticiler susuzluk için çareyi okul bahçesinde düzenlenen yağmur duası yapmakta buldu.

manisayagmurduasi-001.jpg

Yağmur duası Avşar Mahallesi'ndeki okul bahçesinde düzenlendi. Turgutlu Müftüsü Nizamettin Doğan, köy halkı ve çevre köylerden gelen vatandaşlarla birlikte 2 rekat namaz kılarak dua yaptırdı. Ellerini açan köylüler hep birlikte "Amin" dedi.

manisayagmurduasi.jpg

Kuraklığın kendilerini sıkıntıya soktuğunu ifade eden Avşar Mahalle Muhtarı Mehmet Kahrıman, "Bölgemizde aşırı kuraklık var. Uzun süredir bir damla yağmur düşmedi. Hayvanların otlakları ve su kaynakları kurudu. Büyüklerimizden böyle gördük. Allah niyetimizi kabul etsin ve rahmetini ülkemizden, bölgemizden, köyümüzden ve üzerimizden eksik etmesin. Buraya gelen ve el açıp 'Amin' diyen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

manisayagmurduasi-002.jpg

Yağmur duasına Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, siyasi parti temsilcileri, çiftçiler, besiciler ve köy halkı katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.