Manisa'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Manisa, gürültü ve kalabalıktan uzak, sakin bir gezi isteyenler için ideal bir şehirdir.
Manisa'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Aigai Antik Kenti 

antik-kenti.JPG

Yunt Dağı Köseler Köyü içerisinde yer “Ege” adını taşıyan Aigai, bir Aiolis kentidir. Kent en parlak dönemini Pergamon (Bergama) Krallığı döneminde yaşamıştır.

 

Artemis Tapınağı

artemis.jpg

Bozdağ sırtlarında bulunan tapınak günümüze kadar en iyi korunmuş Artemis tapınaklarından biridir. Helenistik dönemde “Zeus ve Artemis” isimleri kullanılmış, Roma döneminde ise tapınağın batı bölümü Artemis, doğu bölümü Antoninus Pius’a (M.S. 138-161) adanmıştır. 

 

Yoğurtçu Kalesi 

yogurtcu-kale.jpg

Bizanslılar tarafından 13. yüzyılın başlarında Gediz Ovası'na hakim bir konumda yapılan kale, tırmanılması güç, dik yamaçlı bir koni biçiminde yükselmektedir. Yoğurtçu kale, iç kale ve bunu doğu, batı ve güney yönden çevreleyen dış surlardan oluşmaktadır. 

 

Kula Peri Bacaları 

kula-peri-bacalari.jpg

Kula Peri Bacaları Gediz Nehri’nin üst kısmında ısı değişiklikleri, yağmur, rüzgar ve erozyon etkisiyle oluşmuş doğal oluşumlar görülür. 

 

Sultan Cami

sultan-cami.jpg

Sultan Camii, Klasik Osmanlı Külliye Mimarisinin özelliklerini taşımkatadır. Medrese, hamam, hankah ve sıbyan mektebinden oluşan külliye, Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan tarafından yaptırılmıştır. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.