Mangalda Tavuğa Dikkat

Mangal çok lezzetli ve güzel bir olaydır ancak mangalı da sağlıklı yapmanın püf noktaları var. Hem lezzeti kadar sağlığımız açısından da tehlike arz etmemesi gerekiyor. Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu mangalda tavuk yapımı için tüketicileri uyardı.
Mangalda Tavuğa Dikkat

Mangal sezonun açıldığı şu günlerde tüketicileri düşünerek sağlıklı tavuk yapımı hakkında bilgilendirme yapan, Tavuk Bilgi Platformu tüketicilerin sağlıklı ve dengeli beslenmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren ve bu doğrultuda ilerleyen bir platformdur.

Küçük büyük herkesin çok sevdiği mangalı yaparken, yanlış pişirme yöntemleriyle sağlığımıza büyük ölçüde zararlar verebiliriz. Mangalın olmazsa olmazlarından tavuğu da doğru pişirme yöntemi kullanıp, püf noktalara dikkat edip tüketirsek, bol protein içerdiğinden bize geri dönüşümü sağlık ve besin değeri yüksek bir yiyeceğin vücudumuza verdiği katkının büyüklüğü tartışılmaz olacaktır.

Etin ateşe çok yakın pişmesi kansorojen maddelerin ortaya çıkmasını sağlıyor!

Yapılan en büyük ve en önemli yanlışlardan biri, eti çok yüksek ateşte ve ateşe çok yakın şekilde pişirmek. Uzun süre yüksek ateşe maruz kalan ette kansorojen maddeler ortaya çıkmaya başlıyor. Bu da sağlığımız açısından büyük risk arz ediyor. Böyle keyifli bir mangal olayını keyifsiz hale düşürmeye izin vermeyip, herşeyi kuralına uygun ve sağlıklı bir şekilde yaparsanız gönlünüzce rahat ve keyifli bir mangal keyfi yaşayabilirsiniz.

Tavuk Platformu uzmanları etin yanmaması ve direk ateşe maruz kalmaması gerektiğinin de çok önemli olduğunu vurgulayıp, dışı yanmış içi ise pişmemiş etlerin de kanser riskini yüksek tuttuğunu belirlemişlerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.