Malign Mezenkimal Tümör Nedir, Belirtileri ve Tedavisi? Neslican Tay’ın Hastalığı Hakkında Bilgi

2019 yılının Eylül ayında hayatını kaybeden Neslican Tay’ın hastalığı olarak bir anda ülkenin gündemine oturan Malign Mezenkimal Tümör hastalığı hakkında tüm detayları içerikte bulabilirsiniz. Malign Mezenkimal Tümör nedir, belirtileri ve tedavisi…
Malign Mezenkimal Tümör Nedir, Belirtileri ve Tedavisi? Neslican Tay’ın Hastalığı Hakkında Bilgi

Malign Mezenkimal Tümör hastalığını ilk olarak Eylül ayında hayatını kaybeden Neslican Tay ile öğrendik. Birçok kişi yaşanan bu acı olaydan sonra kanser türü olarak bilinen Malign Mezenkimal Tümör hastalığı hakkında araştırmalar yaptı. Bizler de bu içerikte kanseri 3 kez yenen ancak 4. defa yakalandığında hayatını kaybeden Neslican’ın Malign Mezenkimal Tümör hastalığı hakkında bilgiler verdik. Peki, Malign Mezenkimal Tümör nedir? Malign Mezenkimal Tümör hastalığının belirtileri nelerdir? Malign Mezenkimal Tümör tedavisi için neler yapılmaktadır?

Malign Mezenkimal Tümör Kimlerde Görülür?

Malign Mezenkimal Tümör hastalığı genel olarak erişkinlerde bulunan mediastinal tümörlerin %10 seviyesinden daha azını oluşturmaktadır. Bilimsel olarak belirlenen bu oran daha çok çocuklarda görülmektedir. Dünya genelinde erişkinlerde %55 seviyesinde görülen hastalık çocuklarda ise %85 gibi yüksek bir seviyededir.

Malign Mezenkimal Tümör


Malign Mezenkimal Tümör Nedir?

Kanser türleri arasında ismi çok fazla duyulmayan Malign Mezenkimal Tümör, çoğu zaman köken aldıkları farklı bölgelerdeki mezenkimal tümörlerin benzemeleri yani taklit etmeleri ile bilinmektedir. Oluşan tümör ve hastalığının etkisi hastanın fizyolojik durumuna (yaşına, vücut direncine) ve tümörün bulunduğu yere göre değişmektedir. Malign Mezenkimal Tümör, klinik davranışı olarak çeşitli sarkomlarda olduğu gibi çoğu zaman sert ve gergindir.


Malign Mezenkimal Tümör Kaça Ayrılır?

Birçok doktor ve araştırmacı tarafından belirtilen ve bu hastalıkla ilgili ilginç olan ise mezenkimal tümörler ister malign olsun ister benign, erken yakalandıklarında tam çıkarılma şansları yüksek olmasıdır. Bunun yanı sıra malign tümörlerde uzun hastalıksız sağ kalma durumu yakalanabilmektedir ancak bütün iyimser yaklaşımlara rağmen hematojen metastaz ile uzak doku ve organ yayılımı tedavilerinde cerrahları ve klinisyenleri zor durumda bırakmaktadır.


Neslican Tay Ne Kanseriydi?

Tüm Türkiye’nin Neslican Tay’ın hayatını kaybetmesi sonrasında tanıdığı Malign Mezenkimal Tümör hastalığı hakkında bilgileri yukarıda sizlerle paylaştık. Peki Neslican Tay’ın yakalandığı amansız hastalık sonrası doktorlar ne açıkladı.

neslican tay kanser hastalığı

Hastaneden yapılan açıklamada, "Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği yaygın tutulum yapmış malign mezenkimal tümöre bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti. Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle kendisini kaybettik. Allah'tan rahmet tüm sevenlerine sabırlar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.