Malezya Gezilecek Yerler

Binlerce adanın oluşturduğu Malezya, Güneydoğu Asya'nın tarihi ve turistik yerleriyle ünlü bölgelerindendir. Ülkede birçok doğal güzellik ve önemli yapı bulunmaktadır. Malezya seyahatinde gezip görmeniz gereken yerleri yazımızda bulabilirsiniz.
Malezya Gezilecek Yerler

Malezya Gezilecek Yerler

  • Malezya'daki müzeler
  • Malezya'daki turistik noktalar
  • Malezya şehir içi ulaşım 
  • Malezya'da ne yenir?
  • Malezya restoran önerileri
  • Malezya'da nerede kalınır?
  • Malezya otel önerileri
  • Malezya gece hayatı
  • Malezya gece kulübü önerileri

Malezya Hakkında Bilgi

  • Başkenti Kuala Lumpur’dır.
  • Tropikal bir iklime sahiptir.
  • Malezya, bağımsızlığını 31 Ağustos 1957 tarihinde İngiltere’den kazanmıştır. 
  • Türkiye yerel saati ile arasında ise 8 saat fark bulunmaktadır.
  • Malezya ekonomik olarak istikrarlı ve refah bir ülkedir. 
  • Malezya, federal anayasal monarşiye dayalı parlamenter demokrasi sistemiyle yönetilmektedir.
  • Çin, Hindistan ve diğer gruplar yoğunlukla burada yaşamaktadır.
  • Yaygın olarak İngilizce kullanılmaktadır.
  • Malezya’ya Çin’den, Avustralya’dan, Yeni Zelanda’dan sürekli turist giriş çıkışı vardır.
  • Müslüman ülkelere vize uygulamamaktadır.
  • Dünyanın en büyük 4. Uluslararası Havalimanına sahiptir.

Asya'nın güneydoğusunda yerleşen Malezya, binlerce adanın birleşmesiyle kurulmuştur. Ülkenin nüfusu 30 milyonun üzerinde olup yüz ölçümü de tam 329.847 kilometrekaredir. Ülke Tayland, Brunei, Singapur ve Endonezya ile komşudur. Selebes Gölü, Güney Çin Denizi, Hint Okyanusu ve Güney Çin Denizi'ne kıyısı bulunan Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dur. 15. yüzyıldan itibaren İslamiyet ile tanışan ülkede birçok tarihi, turistik ve dini yapı mevcuttur. Malezya seyahatinde gezilecek görülecek yerleri sizler için derledik. İşte Malezya'nın görülmeye değer turistik yerleri...

Petronas İkiz Kuleleri

Ülkenin başkenti Kuala Lumpur'da yer alan ve Malezya'nın en değerli sembolleri arasında gösterilen kulelerdir. 88 katlı muazzam gökdelenler, ünlü mimar Cesar Antonio Pelli tarafından tasarlanmıştır. Alışveriş merkezlerinin ve çeşitli şirketlerin ofislerinin bulunduğu gökdelenler tam 452 metredir. İnşa edildiği dönemden 2004 yılına kadar dünyanın bu alandaki en yüksek binası olma unvanını Taipei 101'e kaptırmıştır. İslam mimarisine uygun biçimde oluşturulan kulelerin içinde hızlandırılmış asansörlerle erişim sağlanmaktadır. Başkentin her yerinden rahatça görülebilen kuleler, Malezya'nın görülmesi gereken yerlerindendir.

petronas-ikiz-kuleleri-001.jpg


Kuala Lumpur Kuş Parkı

Başkent Kuala Lumpur'da 1991 yılında yaklaşık 21 dönümlük araziye kurulan kamusal bir kuş parkıdır. Göl bahçelerinin bitişiğinde yer alan parkta, yaklaşık 200 türden 3000'den fazla kuş bulunmaktadır. Bunların çoğu ülkeye ait türler olmakla yanaşı yabancı kuş türleri de vardır. Dünyanın en büyük kapalı kuş parklarından biri olan mekan, yılda ortalama 200 bin ziyaretçi çekmektedir. Farklı kuş türleriyle tanışmak isteyenler Malezya seyahatinde bu cıvıl cıvıl rengarenk parkı mutlaka keşfetmelidir.

kuala-lumpur-kus-parki-001.jpg


Malezya İslam Eserleri Müzesi

Başkent Kuala Lumpur'un turistik merkezinde yer alan ve 1998 yılında hizmete açılan önemli bir müzedir. İslam Dünyasından 7 binden fazla ögeye ev sahipliği yapan kurum, Güneydoğu Asya'da İslam sanatları eserlerinin en geniş koleksiyonlarına ev sahipliği yapmaktadır. Seviyelerine göre sınıflandırılan eserler, 12 ana galeride sergilenmektedir. Kur'an ve El Yazmaları Galerisi, İslam Mimarisi Galerisi, Hint Galerisi, Çin Galerisi, Antik Malay Dünya Galerisi ve 19. yüzyıla kadar uzanan Osmanlı ve Suriye Odaları da mevcuttur. Takı, tekstil, silah, zırh, seramik ve eski cam sanatı eserlerinin sunulduğu müze, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'un en turistik yerleri arasındadır.

malezya-islam-eserleri-muzesi-001.jpg


Kinabalu Dağı

Crocker Range Dağ sırasında bulunan Kinabalu Dağı, 4.095 metre ile Malay Takımadalarının en yüksek zirvelerinden biridir. Ülkenin Sabah Eyaleti'nde bulunan dağın figürü Malezya arması ve bayrağında da bulunur. Malezya'nın en değerli doğa güzelliklerinden biri olan bölge dağcılar için en ideal tırmanma noktalarından birine dönüşmüştür. Dağa ilk tırmanış 1851 yılında Hugh Low tarafından gerçekleştirilmiştir. 

kinabalu-dagi-001.jpg


Batu Mağaraları

Ülkenin batısında Selangor Eyaleti'nin Gombak yerleşim alanında bulunan turistik mağaralardır. Kireçtaşı oluşumlu bu mağaralar aynı zamanda mağara tapınakları da içermektedir. Adını yakınlarındaki Batu köyünden alan mağaralar Hindistan dışındaki en popüler Hindu tapınaklarından biri olan ve Lord Murugan'a adanan bir tapınağa ev sahipliği yapmaktadır. Mağaralara çıkılan merdivenlerin giriş kısmında Lord Murugan'ın devasa bir heykeli bulunmaktadır. Ülkede düzenlenen Thaipusam Hindu festivalinin merkezine çevrilen Batu Mağaraları, Malezya'nın hem coğrafi hem de dini açıdan önemli mekanlarındandır.

batu-magaralari.jpg


Gunung Mulu Ulusal Parkı

Ülkenin Sarawak bölgesinde Mulu Dağı çevresinde 528,6 kilometrekarelik alanı kapsayan bir milli parktır. 1974 yılında bu statüyü elde eden bölge, mağaralar, karstik oluşumlar ve ekvatoral yağmur ormanlarını kapsamaktadır. Sarawak'ın en yüksek ikinci noktası olarak bilinen Gunung Mulu Ulusal Parkı, mükemmel boğaz ve uçurumlara sahiptir. Mulu Dağı da 2.376 metreye kadar yükselen kumtaşı oluşumlu bir dağdır. Fare, geyik, domuz, sincap gibi canlıların yanı sıra gibonlara da ev sahipliği yapan milli park, çiçekli bitkiler, ağaçlar ve mantarlar da dahil olmak üzere geniş bitki çeşitliğine sahiptir. 

gunung-mulu-ulusal-parki.jpg


Kek Lok Si

Yüce Bliss Tapınağı, Sukhavati Tapınağı veya Penang Hokkien gibi isimlerle de anılan tarihi tapınak, Penang Eyaletinin Air Itam yerleşim alanında 1890 ve 1905 yılları arasında inşa edilmiştir. Bu Budist Tapınağı adanın en meşhur ibadethanelerinden biridir. Hong Konglu Filipinli, Singapurlu Budistlerin yanı sıra Güneydoğu Asya'nın diğer ülkeleri için önemli bir hac merkezi haline gelen tapınak, her yıl yüz binlerce ziyaretçi çekmektedir. İçinde yüksekliği 30 metreyi bulan heykellerin bulunduğu tapınak, Malezya'nın tarihi yerlerindendir.

kek-lok-si.jpg


Bako Ulusal Parkı

1957 yılında kurulan Bako Ulusal Parkı, Sarawak bölgesinin Burneo Adası'nda yer almaktadır. Bako ve Kuching nehirlerinin ağzında bulunan milli park alanı, 27.27 kilometrekarelik alanı kapsamaktadır. Uçurumların dibinde dalga erozyonu sonucunda oluşan fantastik kaya şekilleriyle ünlü olan park, ülkenin en küçük ulusal parklarındandır. Canlı türleri, ormanlık alanları, akarsuları, şelaleleri, tenha plajları ve yürüyüş alanlarıyla tam bir cazibe merkezi haline gelen bölge, Malezya'nın gezilecek yerlerindendir.

bako-ulusal-parki.jpg


Malezya Ulusal Müzesi

Başkentin Jalan Damansara Caddesi üzerinde bulunan bir müzedir. Perdana Gölü Bahçeleri'ne yakın mesafede yer alan kurum, Malezya tarihi ve kültürü hakkında genel bilgiler vermektedir. Minangkabau mimari tarzıyla oluşturulan 3 katlı bir sarayda 1963 yılında hizmete açılan müze, 4 ana galerisiyle faaliyet göstermektedir. Geleneksel silahlar, müzik aletleri, sanat ve el sanatı çalışmalarının yanı sıra seramik sanatı çalışmalarının da sergilendiği müze, Malezya'nın görülecek yerleri arasındadır.

malezya-ulusal-muzesi.jpg


Sultan Abu Bakar Devlet Camii

Malezya'nın Johor bölgesinde bulunan bir Sünni camisidir. 1892 ve 1900 yılları arasında Sultan Abu Bakar'ın başkanlığında inşa edilen cami, dönemin ünlü mimarlarından Tuan Haji Mohamed Arif bin Punak tarafından tasarlanmıştır. 19. yüzyıl saat kulelerini andıran 4 minareye sahip olan ibadethanenin yapımında İngiliz Victoria mimarisi hakimdir. Aynı anda 2.000 kişiye ibadet imkanı sunan cami, farklı dokusuyla görenleri büyülemektedir.

sultan-abu-bakar-camii.jpg


Kota Kinabalu

Malezya'nın Borneo adasındaki Sabah bölgesinin başkenti olan Kota Kinabalu, tam bir sahil şehridir. Çok büyük bir alana yayılmış deniz kıyısındaki lokantaları buranın en ilgi çekici yeridir diyebiliriz. İnsanlar genellikle buraya açık hava tezgahlarında satılan çeşitli deniz ürünleri için uğramaktadır. 

kota-kinabalu.jpg


Tioman Adası

Güney Çin Denizi'nin çevrelediği,hindistan cevizi ağaçlarıyla bezeli bu ada 1970'lerde Time dergisinin de dünyanın en güzel adalarından birisi diye ilan ettiği adalardan birisidir.  yaban hayatına dair de ılıman iklim insanlarını çokça şaşırtacak türlere ev sahipliği yapmaktadır.

tioman-adasi.jpg


Melaka

Melaka’daki Stadhuys, günümüzde tarih müzesi olarak hizmet vermektedir. Bu şirin kasabaya göz attıktan sonra, yapabileceğiniz en keyif verici nehir turuna katılmaktır. Malezya ziyaretinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisidir.

melaka.jpg


Cameron Highlands

Cameron Highlands, zirvesinde dumanı eksik olmayan dağları, bu dağları kaplayan, tabanı yosun kaplı kadim yağmur ormanları ile ünlü bir tatil beldesidir. Tropikal iklim bağımlısı insanlar için kesinlikle tercih edilesi bir yerdir.

cameron-highlands.jpg


Putra Jaya

Putra Jaya’ya gitmenizi ve farklı etkinlikler ile şehri deneyimlemenizi tavsiye ediyoruz. Burası ülkenin aynı zamanda idari başkenti olarak bilinmektedir. Perdana’yı, devasa kongre merkezini, büyüleyici Putra Camii’ni ve size yaşadığınızı hissettirecek Taman Botanik Parkı’nı gezerek Malezya tatilinizi keyifli hale getirebilirsiniz.
putra-jaya.jpg


Malezya'da Nerede Kalınır? - 5 Otel Önerisi

The Gardens – A St Giles Signature Hotel

The Gardens – A St Giles Signature Hotel, şehrin başlıca alışveriş mekanı olan Gardens Alışveriş Merkezi'nin üzerinde zarif konaklama olanağı sunmaktadır. Kuala Lumpur Sentral Tren İstasyonu, Bintang Walk Caddesi ve Petaling Caddesi (Çin Mahallesi) arabayla 10 dakikalık mesafededir. Kuala Lumpur Uluslararası Havaalanı ise arabayla 40 dakika uzaklıkta yer almaktadır.

the-gardens-–-a-st-giles-signature-hotel.jpg
Adres: Mid Valley City, Lingakaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur, Malezya


One World Hotel

Petaling Jaya'da yer alan One World Hotel, 9 delikli golf sahası Bandar Utama'ya 2 km'den daha kısa mesafede yer almaktadır. Otelin 3 restoranında Kanton, Japon ve bölge mutfaklarından yemekler servis edilmektedir. Bahçe terasında açık havada yemeğin tadını çıkarabilirsiniz. 

one-world-hotel.jpg
Adres: First Avenue, Bandar Utama City Centre, Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya, Malezya


Eastern & Oriental Hotel

UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Georgetown'da yer alan Eastern & Oriental Hotel, 19. yüzyıldan kalma miras niteliğindeki konaklama birimleriyle hizmet vermektedir. Eastern & Oriental Hotel, popüler Gurney Drive'a 3,3 km uzaklıktadır. Buradaki Gurney Plaza ve Gurney Paragon'da alışveriş seçenekleri bulunmaktadır.Döviz bozdurma, tur düzenlemeleri, bagaj muhafazası ve konsiyerj hizmetleri için 24 saat açık resepsiyona danışabilirsiniz.

eastern--oriental-hotel.jpg
Adres: 10 Farquhar Street, Georgetown, 10200 George Town, Malezya


Royale Chulan Damansara

Çağdaş bir dekora sahip klimalı odaları ile kaliteli hizmeti Malezya'da size yaşatmayı başaran bu otel, One Utama Alışveriş Merkezi'ne ve Mont' Kiara alışveriş alanına arabayla 10 dakika uzaklıktadır. Kelana Jaya LRT Tren İstasyonu'na arabayla 15 dakikada ve Kuala Lumpur Şehir Merkezi'ne 25 dakikada ulaşabilirsiniz.

royale-chulan-damansara.jpg
Adres: 2 Jalan PJU 7/3 Mutiara Damansara , Mutiara Damansara, 47810 Petaling Jaya, Malezya


Golden Sands Resort by Shangri-La

Golden Sands by Shangri-La, Penang'da Macera Alanı (Adventure Zone), aileler için eğlence merkezi ve Cool Zone Çocuk Kulübü bulunmaktadır. Tenis kortlarında ve tam donanımlı fitness merkezinde egzersiz yapabilirsiniz. Ayrıca bu otel plaja 2 dakikalık yürüme mesafesinde olmasıyla da turistlerin dikkatini çekmeyi başarıyor.

golden-sands-resort-by-shangri-la.jpg
Adres: Jalan Batu Feringgi, 11100 Batu Ferringhi, Malezya


Malezya'da Ne Yenir? - 5 Yemek Önerisi

Rendang

Kurutulmuş baharatlı körinin tavuk veya dana eti ile pişirilmesinden oluşan Rendang pirinç ile de yapılabilmektedir. Barbekülenmiş bambu yaprakları içerisinde de sunulmaktadır.

rendang.jpg


Nasi Lemak

Malezya'nın geleneksel yemeklerinden biri olan nasi lemak, krema kıvamındaki kokonat sütü, pandanus yaprakları ve zencefil içermektedir. Nasi Lemak ançuez, kızartılmış yer fıstığı, katı haşlanmış yumurta, dilimlenmiş salatalık ve sambal sosu ile servis edilmektedir.

nasi-lemak.jpg


Mutton Soup

Genelde Malezya ve Endonezya’da ortak rastlanan yemeklerden biri olan koyun çorbası mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden birisidir. Keçi eti, domates, kereviz, kuru soğan, zencefil, mumağacı meyvesi ve limon otu ile yapılmaktadır.

mutton-soup.jpg


Char Kway Teow

Kalın şehriyenin, tavuk, büyük karides ve soya sosu ile servis edilen bu yemek fazla miktarda, çıtır fasulye filizleri üzerine dökülmektedir. Çin mutfağının da en popüler yemekleri arasındadır. 

char-kway-teow.jpg


Murtabak

Esasen Roti Canai’nin bolca baharatlanmış et ve yumurta ile servis edilen şeklidir diyebiliriz. Bu yemek, köri veya soğan ya da salatalık turşusu ile de servis edilebilmektedir.

murtabak.jpg


Malezya Gece Hayatı - 5 Mekan Önerisi

Pisco Bar

Kuala Lumpur gece hayatının en kalabalık ve yoğun yaşandığı mekanlardan birisidir. İki katlı kulübün bir katında DJ, diğer katında canlı müzik performansları sergilenmektedir. Şık ve çağdaş bir tasarım anlayışıyla dekore edilen Pisco Bar, misafirlerine keyifli bir gece yaşatmayı vaadediyor.

pisco-bar.jpg
Adres: 29, Jalan Mesui, off Jalan Nagasari, Malezya


Zouk Club KL

10 yılı aşkın bir süredir tek çatı altında farklı kulüpleri bir araya getirmeyi başaran bu mekan özellikle uristlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Dans ve müzikte kalite arayanlar için kesinlikle tercih edilesi bir mekandır.

zouk-club-kl.jpg
Adres: 436, Jalan Tun Razak, Malezya


SkyBar

Traders Hotel’in 33. katında yer alan Sky Bar, şehrin en popüler ve en havalı mekanlarından birisidir diyebiliriz. Çatı katı olmasından dolayı manzarasıyla da sizleri büyüleyen bu mekanda keyifli bir gece geçirebilirsiniz.

skybar.jpg
Adres: Level 33, Traders Hotel Kuala Lumpur, Malezya


Score

Şehrin eğlence merkezleri sıralamasında en iyilerinin başını çeken Score, misafirlerine kaliteli müzik,ucuz alkol ve profesyonel hizmet sunmayı başarıyor. Sürekli kalabalık olmasıyla anılan bu mekanda eğlenceli bir gece geçirmek istiyorsanız rezarvasyon yaptırmanızı öneriririz.

score.jpg
Adres: Sky Level 1 First Avenue | The Roof, Petaling Jaya 47800, Malezya


Heli Lounge Bar

Açık havada eğlenmek, müzik dinlemek, kalabalık arkadaş gruplarınızla içkinizi yudumlarken sohbet etme fırsatı bulabileceğiniz keyifli bir mekandır. Buraya uğramanızı kesinlikle tavsiye ederiz.

heli-lounge-bar.jpg
Adres: 34th Floor Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur 50450, Malezya

 

NeOldu.com / Gezi Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.