Malatya Kayısı Festivali

Kayısısıyla ünlü Malatya’da Kayısı Festivali oldukça güzel geçiyor. Kayısı Festivali ne zaman yapılıyor, Malatya’ya geldiğimizde gezmemiz gereken yerler?
Malatya Kayısı Festivali

MALATYA FESTİVALİ RENKLİ GEÇİYOR

halk oyunlarıKayısısı Meşhur Malatya, kayısısını uluslararası bir boyuta taşımayı başardı. Her yıl düzenlenen kayısı festivali 2015 yılında 18 Temmuz ile 1 Ağustos arası yapılacak. Bu festival kapsamında konserler, spor müsabakaları, halk oyunları, kayısı reçeli gibi birçok yarışmalar bu etkinlik kapsamında yapılıyor. Uzun yıllardır devam eden Malatya Kayısı Festivali, bu dolu dolu etkinliklerle oldukça renkli günler yaşatıyor.

Şehir dışı ve yurtdışında da katılımlar oluyor. Her yıl düzenli olarak Temmuz ayında gerçekleşen bu festival ve birbirinden renkli etkinliklere dahil olmak, yeni kültürler ve yaşamlara tanıklık etmek istiyorsanız kaçırmamanız gereken bir etkinliktir.

Festival Hakkında Detaylı Bilgi İçin;           

Bilgi İşlem: (0422) 336 44 12 - 13

Muhasebe : [email protected]

Bilgi İşlem: [email protected]

Genel: [email protected]

MALATYA’NIN MEŞHUR LEZZETLERİ

yöresel yemekler

Malatya yemekleri oldukça çeşitlilik göstermektedir sizler için başlıca yemekleri sıraladık. Bu lezzetleri tatmadan tatilinizi tamamlamayın. İşte meşhur Malatya yemekleri;

  1. İçli Köfte
  2. Sıkma Köfte
  3. Sumaklı Ekşili Çorba
  4. Kiraz Yaprağı Sarması
  5. Analı Kızlı
  6. Etli İçli Köfte
  7. Bulama Köfte
  8. Lahana Köftesi
  9. Pat Köfte
  10. Döğme Çorba
  11. Kabaklı Çimdik Köfte
  12. Tandır ekmeği
  13. Bazlama

MALATYA’DA GEZİLMESİ GEREKEN YERLER

malatya

Sizler için Malatya’da gezmeniz gereken başlıca yerleri derledik. Festival bir haftayı aşkın bir süre içinde gerçekleşiyor. Bu sayede Malatya’yı iyi bir şekilde gezme fırsatları elde edeceksiniz. Malatya’da gezilmesi gereken doğa harikası yerler ve tarihi bir şehir olan Malatya’da gezebileceğimiz tarihi yapılar.

Tarihi Kale Ve Camileri

yusuf ziya paşa cami

Malatya’ya gelen turistler en çokta tarihi birbirinden güzel camileri ziyaret ediyorlar. Yusuf Ziya Paşa Cami, Melik Sunnullah Cami, Battalgazi Ulu Caminin yanı sıra Yusuf Ziya Paşa Bedesteni ve Silahtar Mustafa Paşa Kervan Sarayını da görmenizi tavsiye ediyoruz.

Malatya’da bulunan Malatya Kalesi ve Arapgir Kalesi kaleleri başlıca görülmesi gereken kaleler içinde yerini alır.

Doğal Güzellikleri;

günpınar şelalesi

Malatya Tarihi yapısının yanında muazzam bir doğal güzelliğe de sahip bir şehrimizdir. Mağaralar ve sıra dışı yeryüzü şekilleriyle sizleri kendine hayran bırakan bu doğa harikalarından bazıları şunlardır; Levet Vadisi, Darende ilçesinde bulunan muazzam bir güzelliğe sahip olan Günpınar Şelalesi Malatya’da başlıca tavsiye ettiğimiz yerler arasında geliyor. Malatya’ya 90 kilometre uzaklıktaki Nemrut Dağı da görülmeye değer bir yerdir.

Otel Fiyatları; Malatya’da tek gecelik otel fiyatları 40 ile 250 arasında değişiklik gösteriyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.