Mahmut Atilla Kaya Kimdir? & Hakkında Bilgi

Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili olan Mahmut Atilla Kaya, 1973 yılında İzmir’in Torbalı ilçesinde doğmuştur. Mahmut Atilla Kaya Kimdir? Siyasi hayatı, eğitim hayatı, biyografisini içeriğimiz de sizler için araştırdık ve derledik.
Mahmut Atilla Kaya Kimdir? & Hakkında Bilgi

Mahmut Atilla Kaya Biyografisi

Mahmut Atilla Kaya 2 Temmuz 1973'te İzmir şehrinin Torbalı ilçesinde doğmuştur. Annesinin adı Nermin, babasının adı ise Ünal'dır. Mahmut Atilla Kaya, evli ve 1 çocuk sahibidir.

mahmut-atilla-kaya-biyografi.jpg


Mahmut Atilla Kaya Eğitim Hayatı

1994 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini dereceyle bitirmiştir. Askerliğini Jandarma Komanda Asteğmen olarak 1997 yılında Tunceli'de yapmıştır. Üniversiteyi tamamladıktan sonra memleketine geri dönerek Torbalı'da serbest avukatlık yapmaya başlamıştır.

mahmut-atilla-kaya-egitim-hayati-001.jpg


Mahmut Atilla Kaya Çalışma Hayatı

Kendi kurmuş olduğu hukuk bürosunun yöneticiliğini almıştır. Yerli ve yabancı bir çok şirkete hizmet vermiştir. Aydın Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurallarında Hukukçu olarak görev yapmıştır.

mahmut-atilla-kaya-calisma-hayati.jpg


Mahmut Atilla Kaya Siyasi Hayatı

AK Parti’nin kurulmasıyla ile siyasi hayatına başlayan Kaya, 2004 ve 2009 yılı yerel seçimlerinde AK Parti Belediye Başkan adayı oldu. AK Parti'de Torbalı İlçe Başkanlığı, İzmir İl Başkan Yardımcılığı ve Dış İlişkiler Başkanlığı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulundu. Mahmut Atilla Kaya, 26. Dönem seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili olarak meclise girdi. 

mahmut-atilla-kaya-siyasi-hayati-001.jpg

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.