Mahmoud Dahoud Kimdir

Mahmoud Dahoud, 1 Ocak 1996’da Suriye’nin Amuda kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Almanya Genç Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Mahmoud Dahoud Kimdir

Mahmoud Dahoud Biyografisi

Mahmoud Dahoud’un Kulüp Kariyeri

Mahmoud Dahoud, futbol kariyerine ilk olarak Sc Germania Reusrath takımında başladı. Yerel takımda kısa bir süre oynadıktan sonra Fortuna Düsseldorf teknik ekibinin dikkatini çekti ve 2000’li yılların ortasında transfer oldu.

mahmoud dahoud

3 sezona yakın bir süre Düsseldorf’da oynayan genç futbolcu, 2010 yılında Alman Ligi’nin güçlü ekibi Borussia Mönchengladbach ile sözleşme imzaladı. İlk olarak alt yapı kategorilerinde mücadele eden Mahmoud Dahoud, 2014 yılına kadar kendisini geliştirdi ve 2014 yılında dönemin teknik direktörü tarafından B takıma çağrıldı. 2013-2014 sezonunun tamamını genç takımda oynadı ve 11 maçta 1 gol sevinci yaşadı.

2014-2015 sezonunda AS takım ile çalışmalara başlasa da sezonun başında tekrardan B takımda mücadele etti. Kısa süre sonra gösterdiği performans ile beraber As takımda maçlara çıkmaya başladı. Sezon içerisinde 1 kez Avrupa Ligi’nde karşılaşmaya çıkan Suriyeli futbolcu, kariyerinde bir ilki gerçekleştirdi.

mahmoud dahoud borussia mönchengladbach

Mahmoud Dahoud, 2015-2016 sezonunda da kariyerine Borussia Mönchengladbach forması altında giriş yaptı. Sezon devam ederken, toplamda 18 maça çıktı. 18 maçtan 4’ü Şampiyonlar Ligi karşılaşması olurken, kariyerinde bir kez daha bir ilki yaşadı.

Mahmoud Dahoud’un Milli Takım Kariyeri

Mahmoud Dahoud, milli formayı kariyerinde ilk kez 2014 yılında Almanya U-18 takımında giydi ve burada 1 maçta forma şansı elde etti. Bu fırsatı iyi değerlendiren futbolcu, aynı yıl içerisinde bu sefer Almanya U-19 kadrosuna çağrıldı. U-19 forması altında 2015 yılı itibariyle 3 maçta oynama fırsatını yakaladı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.