Lütfiye Selva Çam Kimdir? & Hakkında Bilgi

Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara 2. Bölge Milletvekili olan Lütfiye Selva Çam, 1970 yılında Şanlıurfa’da doğmuştur. Bu içeriğimizde Lütfiye Selva Çam hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
Lütfiye Selva Çam Kimdir? & Hakkında Bilgi

Lütfiye Selva Çam Biyografisi

Asker emeklisi babasının görevleri nedeniyle Anadolu’nun çeşitli illerinde bulunan Lütfiye Selva Çam, 5 Eylül 1970’de Şanlıurfa’da doğdu. Çok iyi düzeyde İngilizce, temel düzeyde Fransızca ve Arapça bilmekte olup, evli ve 3 çocuk annesidir.

lutfiye-selva-cam-biyografisi.jpg


Lütfiye Selva Çam'ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

1974 yılından itibaren Ankara’da, sırası ile Bahçelievler Alparslan İlkokulu, Deneme Lisesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yurtiçi ve yurt dışında “İnsan kaynakları, yönetim, organizasyon ve eğitim” e yönelik çalışmalarda bulundu. Boston ve Troy State Üniversiteleri ile birlikte “Doğu Almanya’nın Yeni Ekonomik Süreci”  üzerine Dresden’de araştırma çalışmalarına katıldı. Yönetim ve Organizasyon, Kişisel Gelişim ve İnsan Kaynakları Yönetimi konularında gerek ticari gerekse sosyal amaçlı çalışmalarını 1996 yılından bu tarafa çeşitli yerli ve yabancı kuruluşlarda ve aile şirketinde yürüttü.  

lutfiye-selva-camin-egitim-ve-calisma-hayati.jpeg


Lütfiye Selva Çam'ın Siyasi Hayatı

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK ve MYK üyesi olarak Ekonomi İşleri Başkanı, Dış İlişkiler Başkanı olarak görev yaptı. 2008-2012 yılları arasında Avrupa Halk Partisi (EPP) gözlemci yönetim kurulu üyesi olarak; 2013-2014 tarihleri arasında ise Asya Siyasi Partileri Konferansı  (ICAAP) Kadın kolları başkan yardımcısı olarak görev aldı. “GÖNÜLDERAnkara Şube Başkanı, Kadın ve Demokrasi Derneği(KADEM)’nin Ankara Kurucu Temsilcisidir. Ayrıca, 1995 yılından itibaren MÜSİAD ile başlayan ve günümüze kadar devam eden girişimciliğe dönük çalışmalarda da yer almıştır. 25. Dönem Ankara Milletvekili olan Çam, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Yönetim Kurulu üyesidir.   22 Eylül 2015 tarihinde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı olarak atanmıştır.

lutfiye-selva-camin-siyasi-hayati.jpg

Önerilen İçerik;
 Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.