Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Hakkında Bilinmesi Gereken 9 Gerçek Bilgi!

8 Kasım 2020 tarihinde sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yerine atanan Lütfi Elvan kimdir? İşte Lütfi Elvan hakkında bilgiler;
Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Hakkında Bilinmesi Gereken 9 Gerçek Bilgi!

Lütfi Elvan Kimdir?

Berat Albayrak'ın istifasını kabul eden Cumhurbaşkanı bugün "Görevden affını isteyen ve görevden affı kabul edilen Berat Albayrak'tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Türkiye Cumhuriyeti Anasayasının 104'üncü ve 106'ıncı maddeleri gereğince atanmıştır." ifadelerini söyleyerek Lütfi Elvan'ın yeni Ekonomi Bakanı olduğunu duyurdu. Peki Lütfi Elvan kimdir? İşte Lütfi Elvan'ın hayat hikayesi;


1. Lütfi Elvan 1962 yılında Karaman'da dünyaya gelmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi mezunu olan Lütfi Elvan, İngiltere Leeds Üniversitesi'nde Maden ve Yöneylem Araştırması bölümünde ilk Yüksek Lisans Eğitimini tamamlamıştır.

lutfi-elvan-kimdir.jpg


2. İkinci yüksek lisansını ise ABD'de Delaware Üniversitesi'nde Ekonomi alanında bitiren Lütfi Elvan iş hayatına Etibank Genel Müdürlüğü'nce Yöneylem Araştırma Grubunda Mühendis olarak başlamıştır.

lutfi-elvan-kimdir-001.jpg


3. 1987 - 1989 yılları arasında mühendis olarak çalıştıktan sonra 1889- 1990 yıllarında Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü, Yatırım ve İhracat Teşviklerinin değerlendirilmesi ve Teşvik Politikaları alanında Planlama Uzman Yardımcısı olarak görevini tamamladı.

lutfi-elvan-kimdir-002.jpg


4. 1990-1993 yılları arasında madencilik sektörü içerisinde olan kamu kuruluşlarının yatırımlarından sorumlu planlama uzmanı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Ulusal Proje Koordinatörü olarak görev yaptı. 

lutfi-elvan-kimdir-003.jpg


5. 1993-1995 yıllarında ise görevli olarak University of Delaware'de Ekonomi dalında master yaptı. 1999-2003 arasında OECD Kırsal Kalkınma Çalışma Grubu Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

lutfi-elvan-kimdir-004.jpg


6. 2007 yılında Karaman'ın Milletvekili seçilen Lütfi Elvan 2007 - 2011 yılları arasında dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığı, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği, Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanlığı görevlerinde bulunarak başarılı işlere imza attı. 2011 Genel Seçimlerinde tekrar Karaman Milletvekili seçildi.

lutfi-elvan-kimdir-005.jpg


7. 2011 - 2013 yıllarında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerini yürüttü. 2013 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atandı. 2015 yılında yasal zorunluluk sebebi ile görevini devretti.

lutfi-elvan-kimdir-006.jpg


8. Çok iyi derecede İngilizce bilen 2 çocuk babası Lütfi Elvan 25. Dönem'de Antalya Milletvekili seçildi. 26 Dönem'de Mersin Milletvekili olarak Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. Daha sonra 65. Hükümette Kalkınma Bakanı olarak görev yaptı.

lutfi-elvan-kimdir-007.jpg


9. Ekonomi İşleri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevini yaptı. 2020 yılında Türkiye'nin yeni Hazine ve Maliye Bakanı yani Ekonomi Bakanı, Lütfi Elvan oldu.

lutfi-elvan-kimdir-008.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum