Luka Modric Kimdir

Luka Modric, 9 Eylül 1985’de Hırvatistan’ın Zadar kentinde dünyaya gelen futbolcudur ve oynadığı takımlarda orta saha pozisyonunda görev almaktadır. 2010 yılından beri Vanja Bosnic ile evlidir.
Luka Modric Kimdir

Luka Modric’in Kulüp Kariyeri

Luka Modric, futbol kariyerine ilk olarak 1996 yılında doğduğu kentin takımı olan Zadar ile başladı. 4 sezon forma giydiği takımından 2002 yılında ayrılarak Dinamo Zagreb takımının alt yapısına geçiş yaptı. 2003-2004 sezonunda ise A takıma çıkartılıp profesyonel sözleşmeye imza attı.

A takıma çıkarıldığı sene ilk olarak 1 yıllığına Zrinjski’ye kiralık olarak gönderildi. Sezon içerisinde 22 maça çıkan Modric, bu maçlarda 8 gol attı. Sonraki sezonda ise bu sefer İnter Zapresic takımına bir yıllığına kiralandı. Bu takımda da 18 maça çıktı ve 4 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Kiralaması bittikten sonra 2008 yılına kadar Dinamo Zagreb’te forma giydi ve toplamda takımı ile 94 maça çıkıp 27 gol attı.

2008-2009 sezonunun başlangıcında ise İngiliz ekiplerinden Tottenham Hotspur takımına transfer oldu ve takımı ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 4 sezon forma giydiği takımda yıldızlaşan Luka Modric, takımı ile çıktığı 127 maçta 13 gol attı.

Gösterdiği bu performans sayesinde 2012 yılında 35 Milyon Euro karşılığında İspanyol devi Real Madrid’e transfer oldu ve takımı ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Takımına katıldığı ilk sene İspanya Süper Kupası’nı kazandı.

Luka Modric’in Milli Takım Kariyeri

Luka Modric, Hırvatistan Milli Takımı ile ilk kez 2006 yılında çalışmaya başladı. 9 senedir giydiği milli forma ile birçok turnuvaya katılan Modric, 2008 Avrupa Kupası maçlarında Türkiye’ karşısında oynadı. Takımı ile toplamda 77 maça çıkan Modric, bu maçlarda 8 gol attı.

Luka Modric’in Başarıları

Real Madrid

  • UEFA Süper Kupası: 2014

Dinamo Zagreb

  • Prva HNL Ligi: Yılın Futbolcusu

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.