Lucas Silva Kimdir

Tam adı Lucas Silva Borges olan, 16 Şubat 1993’de Brezilya’nın Bom Jesus de Goias kentinde doğan futbolcudur. Kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Brezilya Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev almaktadır.
Lucas Silva Kimdir

Lucas Silva Biyografisi

Lucas Silva’nın Kulüp Kariyeri

Lucas Silva, futbol yaşamına doğduğu şehrin bölgesel takımlarından AE Ovel'de başladı. 2 sene boyunca burada forma giydikten sonra Cruzeiro teknik ekibinin dikkatini çekti ve  2007 yılında transfer oldu. 5 sene boyunca da Cruzeiro’nun alt yapısında gelişimini tamamlayan Silva, 2012 yılında ilk kez A takıma yükseltildi.  İlk sezonunda sadece 13 maça çıktı ve gol atma başarısı gösteremedi.  2013-2014 sezonunda ise maç sayısını artırarak 23 kez sahada yerini aldı.

lucas silva cruzeiro

Sezon sonunda Brezilya Seri A Şampiyonluğu'nu yaşadı. Takımına 2 gol ile o sezon katkıda bulundu. Bir sonraki sezonda Brezilya Seri A’yı kazanarak bu sevinci üst üste iki kez yaşadı. 3 sezon boyunca forma giydiği takımda 76 kez Cruzeiro formasını giyen Silva 2014-2015 sezonu öncesinde birçok büyük kulübün transfer teklifi ile karşı karşıya kaldı. Tercihini ise İspanyol devi Real Madrid’den yana kullanarak 13 Milyon Euro’ya transfer oldu. İlk sezonunda 9 maça forma giydi ve bu maçlardan bir tanesi kariyerinde ilk kez oynadığı Şampiyonlar Ligi maçıydı. 2015 yılı itibariyle Real Madrid’de kariyerine devam etmektedir.

Lucas Silva’nın Milli Takım Kariyeri

Lucas Silva, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2012 yılında Brezilya U-20 takımında giydi. Burdada 3 maçta forma giydikten sonra 2014 yılında Brezilya U-21 takımına davet edildi. 4 defa da bu kategoride forma şansı yakaladı.

Lucas Silva’nın Başarıları

Cruzeiro

Brezilya Birinci Ligi: 2013, 2014

Mineiro Eyalet Şampiyonası: 2014

Milli Takım Başarıları

Brezilya U-20

Toulon Turnuvası: 2014

Bireysel Başarıları

Brezilya Birinci Ligi En İyi Orta saha Oyuncusu: 2014

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.