Lucas Ocampos Kimdir

Tam adı Lucas Ariel Ocampos olan, 11 Temmuz 1994’de Arjantin’in Buenos Aires kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Arjantin Genç Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Lucas Ocampos Kimdir

Lucas Ocampos Biyografisi

Lucas Ocampos’un Kulüp Kariyeri

Lucas Ocampos, futbol kariyerine ilk olarak Quilmes takımında başladı ve daha sonra River Plate takımının altyapısına geçiş yaptı. 2011 yılında teknik ekip tarafından A takıma yükseltildi. 2011-2012 sezonunda River Plate ile 39 maça çıkıp 7 gol attı. Sezon sonunda Arjantin Prim B Nacional kupasını kazanma sevincini yaşadı. Gösterdiği bu performans ile büyük kulüplerin dikkatini çekti. 2012 yılında Fransız ekiplerinden Monaco’ya transfer oldu.

lucas ocampos monaco

Bu transfer 13 Milyon Euro’ya tamamlandı. İlk sezonunda takımı ile 32 maça çıktı ve 5 gol attı. Bu performansı sayesinde takımının Fransa 2. Ligi'nde şampiyon olmasına katkı sağladı. Bu sayede Fransa 1. Lig’ine yükseldi. Fransa 1. Ligi'nde 2 sezon forma giydi ve 79 kez sahada yer alıp 12 kez fileleri havalandırdı. 2014-2015 sezonunda Marsilya’ya kiralık olan gönderilen Ocampos, 12 maçta bir gol attı ve sezon sonunda Marsilya tarafından 7,5 Milyon Euro’ya transfer edildi.

Lucas Ocampos’un Milli Takım Kariyeri

Lucas Ocampos, milli formayı kariyerinde ilk kez Arjantin U-15 takımında giydi ve burada 4 maça çıkıp 2 kez gol atma başarısını gösterdi. 2011 yılında ise Arjantin U-17 kadrosuna davet edildi. Burada da kariyeri boyunca 8 maçta sahne alıp 3 kez fileleri havalandırdı.

Lucas Ocampos’un Başarıları

Monaco

Ligue 2: 2012–13

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.