Lübnan Gezilecek Yerler

Ülkemizden de çok fazla rağbet gören, Ortadoğu'nun tarihi ve turistik ülkelerinden Lübnan'ın gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık. İşte, Lübnan'nın tarihi ve turistik yerleri...
Lübnan Gezilecek Yerler

Lübnan Hakkında Bilgi

  • Lübnan, Akdeniz'e kıyısı bulunan Ortadoğu'nun Arap ülkelerinden biridir.
  • 10.452 kilometrekarelik arazi alanına sahip olan ülkede yaklaşık 5 milyon nüfus yaşamaktadır.
  • Ülkenin başkenti Beyrut'tur ve 1,5 milyonu aşan nüfusuyla Lübnan'ın en büyük merkezidir.
  • Suriye ve İsrail'e sınır komşusu olan ülke bölgenin refah düzeyi en yüksek yerlerinden biridir.
  • Resmi dili Arapça olmasına rağmen İngilizce ve Fransızca dillerini bilen insan sayısı oldukça fazladır.
  • Ülkede 5 milyona yakın Lübnanlı bulunuyor. Ancak ülke sınırları dışında 18 milyon Lübnanlı yaşamaktadır.
  • Lübnan halkının %40'ı Hristiyan'dır. Bunun yanında ülkede inanılan 18 farklı din vardır.
  • Lübnan toplamda 42 tane üniversiteye sahiptir. Ülkede her 10 kişi için 1 doktor bulunmaktadır.
  • Lübnan tarihi ve turistik yerleri ile de Ortadoğu'nun önemli ülkelerinden biridir.

Ülkenin görülmesi gereken yerlerini aktardığımız Lübnan gezi tavsiyelerimizi mutlaka okumanızı öneriyoruz.


Lübnan Gezilecek Yerler

  • Lübnan’da gezilecek yerler listesi
  • Lübnan'daki müzeler
  • Lübnan'daki yer alan tarihi mekanlar
  • Lübnan turistik noktalar
  • Lübnan otel önerileri
  • Lübnan'da nerede ne yenir?
  • Lübnan'ya nasıl gidilir?
  • Lübnan'da ulaşım nasıl sağlanır?
  • Lübnan'ya ne zaman gidilir?
  • Lübnan gece hayatı

Jeita Mağarası

Hemen hemen 9 km uzunluğa ulaşan karstik oluşumlu mağara Lübnan'ın başkenti Beyrut'un 18 km kuzeyindeki Nahr El Kalb Vadisi'nde yer almaktadır. Geçmişi tarih öncesi dönemlere kadar uzanan mükemmel mağara William Thomson tarafından 1836'da keşfedilmiştir. Dünya'nın en değerli doğa harikalarından biri olarak gösterilen Jeita Mağarası Lübnan'ın da en turistik yerlerinden birine çevrilmiştir. Mağaraya gelen yerli ve yabancı turistlerin bu alanı sandalla gezmesine izin verilmektedir. Ayrıca mağaradaki su kaynağı ülkenin beşte birinin içme suyu ihtiyacını karşılamaktadır. 

jeita-magarasi.jpg


Byblos Kalesi

Ülkenin Jbeil kentinde yer alan Romalıların eski yapılarının kalıntıları ve kalker ile oluşturulmuş bir Haçlı savunma kalesidir. 12. yüzyılda inşa edilen kalenin etrafına hendekler kazılmıştır. Lübnan'ın tarihi yerlerinden biri konumundaki askeri yapı Cenevizlilerin Embriaco ailesine aitti. 1188 yılında Eyyubiler tarafından şehirle beraber ele geçirilmiş ve duvarları tahribata uğratılmıştır. Byblos Kalesi'nin yakınlarında Fenike Kraliyet Nekropolü ve Roma amfitiyatrosu gibi farklı dönemlere ait tarihi yapılar da bulunuyor. Lübnan gezi rehberinize Byblos Kalesi'ni mutlaka dahil etmelisiniz.

byblos-kalesi.JPG


Büyük Serail

Bölgede Osmanlı döneminden en önemli mimari eseridir. 1832 ve 1858 seneleri arasında inşa edilen saray niteliğindeki yapı Beyrut şehir merkezine hakim tepelerden birine konuşlandırılmıştır. 39.700 metrekarelik alanı kapsayan bina yanındaki 80 metre yüksekliğindeki Hamidiyye Saat Kulesi ile mükemmel bir görüntü oluşturuyor. Her köşesinde Osmanlı izlerine rastlayabileceğiniz bu tarihi bina Lübnan gezi rehberinizde mutlaka yer almalıdır.

buyuk-serail.jpg


Beyrut Ulusal Müzesi

Lübnan'daki en önemli arkeoloji müzesidir. Tarihi Eserler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen kazılarda elde antika ve ortaçağ buluntularını içeren kurum Beyrut'un gezilecek yerlerindendir. 1942 yılında faaliyete başlayan müze yaklaşık 100 bin nesneden oluşan arkeolojik koleksiyonlar içermektedir. 1.300 dolayında eser sadece Ortaçağ Memlük dönemini kapsamaktadır. Fenikeliler dönemine ait değerli birçok nesnenin sunulduğu mekan, Lübnan gezi rehberinizin ilk rotalarından biri olmaya adaydır.

beyrut-ulusal-muzesi.jpeg


Beyrut Sanat Merkezi 

Başkentte çağdaş sanat çalışmalarına adanan bir kurumdur. Sandra Dagher, Lamia Joreige, Nathalie Khoury, Rabih Mroue'nin ve Maria Ousseimi gibi gönüllülerin çabalarıyla açılmıştır. Hiçbir kar amacı gütmeyen sanat merkezi Beyrut'un görülmesi gereken yerlerinden biridir. Yerel sanatçıların çizim, baskı, fotoğraf gibi çalışmalarının sergilendiği mekan, Beyrut Nehri kenarında 2 katlı bir binada hizmet veriyor. Burası sanatseverlerin bölgedeki ilk ziyaret mekanlarından biri olmalıdır. Beyrut'e gittiğinizde gezilip görülmesi gereken yerleri "Lübnan Gezilecek Yerler" içeriğimizde bulabilirsiniz.

beyrut-sanat-merkezi.jpg


Kadisha Vadisi

'Qadisha', 'Kadisha Gorge' veya 'Wadi Kadisha' isimleriyle de anılan bölge Lübnan Kuzey Valiliği'ndeki Bcharre ve Zgharta semtleri arasında bulunan Lübnan'ın turistik yerlerinden biri olan geçittir. Kadisha Nehri'nin oyarak biçimlendirdiği coğrafi alan Al-Makmal Dağı eteklerinde yer almaktadır. Vadi 375 ağaç türünün yaşadığı Cedars Ormanı'na çok yakın konumdadır. 1000 metreye kadar ulaşan yüksekliğiyle bölgeye seyahat eden dağcılık ve doğa tutkunları için Lübnan gezi tavsiyelerinden biri olabilir.

kadisha-vadisi.jpg


Mecidiye Camii

Bu cami Lübnan'da bulunan en değerli Osmanlı kültürel mirası olarak bilinmektedir. Sultan Abdülmecid döneminde inşa edilen Mecidiye Camii bölgede yaşayan halkın en çok ilgi gösterdiği ibadethanelerin başında gelmektedir. Özellikle Ramazan aylarında Lübnanlı Müslümanların akınına uğrayan Osmanlı ibadethanesinin ismi ve mimari tarzı olarak benzerlerine Türkiye'de olduğu gibi farklı ülkelerde de rastlayabilirsiniz. Lübnan gezi rehberinize buram buram tarih kokan ve ülkede Osmanlı mimarisinin en derin izlerini taşıyan Mecidiye Camii'ni mutlaka ekleyin.

mecidiye-camii.jpg


Mohammad Al-Amin Camii

Mohammad Al-Amin Camii Beyrut'un görülmesi gereken yerlerinden biridir. Başkentte yer alan bu Sünni camisi, 2002 ve 2008 yılları arasında inşa edilerek halka açılmış ve ülkenin en büyük camisi unvanını elde etmiştir. Lübnan'ın eski başbakanlarından Refik Hariri'nin isteği üzerine yapılan caminin tasarımında Osmanlı mimarisi uygulanmıştır. İstanbul'da bulunan Sultan Ahmet Camii'nin model alındığı ibadethane zaman zaman bu isimle de anılmaktadır. 11 bin metrekarelik alana kurulan büyüleyici ibadethanenin mavi kubbesi, 48 metre yüksekliğe sahiptir. Her biri 65'er metre yüksekliğindeki 4 minareye sahip olan Mohammad Al-Amin Camii, yeni yüzyılda Osmanlı mimarisini aksettiren eşsiz camilerden biridir. Beyrut'a yolunuz düşerse bu camiyi ziyaret ederek namaz kılmanın ayrıcalığını yaşamalısınız. Camiyi gördüğünüzde Osmanlı mimari tarzının efsunlayıcı etkisini en derinlerden hissedeceksiniz.mohammad-al-amin-camii-002.jpg


Maghen Abraham Sinagogu

Beyrut sınırları içinde bulunan ibadethane ülkenin ana sinagoglarından biridir. 1925 yılında inşa edilen ibadethane Wadi Abu Jamil Yahudi bölgesinde hizmet vermektedir. Lübnan İç Savaşı sırasında tahrip edilen manevi yapı, toplanan özel ve devlet bağışlarıyla 2009 ve 2010 seneleri içerisinde restore edilerek bölgedeki Yahudi halkın ibadetine açılmıştır. Lübnan'ın tarihi yerlerinden biri olan Yahudi ibadethanesi başkentin görülmeye değer noktalarındandır.magben-ibrahim-sinagogu.jpg


Rene Moawad Bahçesi

Beyrut'un Sanayeh olarak bilinen bölgesinde 1907 yılında hizmete açılan bir kamu bahçesidir. I. Dünya Savaşı yıllarında Osmanlı'nın  Altıncı Ordu Komutanı Halil Paşa'nın emriyle oluşturulmuştur. Sanayeh Bahçesi ismiyle faaliyete başlayan halk parkına 22 Kasım 1989'da bir suikaste kurban giden Lübnan Cumhurbaşkanı Rene Moawad'ın ismi verilmiştir. 22 bin metrekarelik alanı kapsayan bahçe ağaçlık alanlar içerisinde yürüyüş yolları ve kafelerin bulunduğu Lübnanlıların eşsiz dinlence mekanlarından biridir.

rene-moawad-bahcesi.jpg


Platin Kulesi

Beyrut'un Ahmad Chawki Caddesi üzerinde yer alan 153 metre yüksekliğindeki modern yapı, tam 34 katlıdır. Ünlü mimarlar İspanyol Ricardo Bofill ve Lübnanlı Nabil Gholam'ın ortak tasarımıdır. Lübnan sınırları içerisindeki en yüksek bina olması bakımından değerli olan Platin Kulesi, Aziz George Koyu'nda yer alıyor. 2008 ve 2009 seneleri arasında inşa edilen modern yapı, kısa sürede Lübnan'ın simgelerinden biri olmayı başarmıştır. Deniz kenarındaki rezidans ülkedeki otellerin merkezi durumundadır.

platin-kulesi.JPG


Aziz George Maruni Katedrali

Bölgede bulunan Hıristiyan Katolik Süryani halkının ibadethanesi olan kilise Beyrut'un başpiskoposluk merkezidir. İtalya'nın başkenti Roma'daki Santa Maria Maggiore Bazilikası model alınarak tasarlanan manevi yapı, 1884 ve 1894 seneleri içerisinde oluşturulmuştur. Yapımında kumtaşı, mermer, kalker ve granit gibi farklı materyallerin kullanıldığı ibadethane Neo-Klasik mimari stiliyle oluşturulmuştur. Ülkenin iç savaş yıllarında (1975-1990) ağır şekilde tahrib edilmiş ve içindeki sanatsal çalışmalar yağmlanmıştır. Savaşın sona ermesinden yaklaşık 10 yıl sonra restore edilerek 2000 senesinde yeniden ibadete açılmıştır. Beyrut'un görülmesi gereken yerlerinden biri olan Aziz George Maruni Katedrali, şehre gelen gayrimüslimlerin en fazla ilgi gösterdiği dini yapılardandır.

aziz-george-maruni-katedrali-001.jpg


Piegon Rocks (Güvercin Kayalıkları)

Yürümek için oldukça güzel olan Güvercin Kayalıklarında keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Ünü dışında pek bir önem arz etmese de gidilip görülmesi gereken yerlerden biridir. 300 metre gerisinde yer alan lunaparkta güzel vakitler de geçirebilirsiniz. Lübnan gezilerinizde yürümek isterseniz tercih etmeniz gereken yerlerdendir. Hatta havalimanına yakın olduğu için ilk gidebileceğiniz yerlerden biri olabilir. Hemen hemen en bilindik kartpostal fotoğraflarını gözlerinizle görüdüğünüzde gerçekten hayran kalacaksınız. Yaz mevsiminde botlarla kayalıkların içerisinden geçmek de mümkünmüş.

piegon-rocks-(guvercin-kayaliklari).jpg


Lübnan'da Nerede Kalınır - 5 Otel Tavsiyesi

Lübnan'ın 5000 yıllık tarihi ve güzelliklerini görmek için, Türkiye'den bir çok turistin ziyaret ettiği ülkelerden biridir. Akdeniz iklim özellikleri taşıyan ülkede genellikle sıcak bir hava hüküm sürüyor. Bu yüzden Lübnan'da kalacağınız yerleri seçerken buna dikkat etmeniz de gerekmektedir. Bizde sizler için Lübnan'da kalabileceğiniz yerleri derledik. İşte Lübnan'ın en iyi otelleri


Caramel Boutique Hotel

Hamra Caddesinin ortasında bulunan Caramel Boutique Hotel, modern ve şık odalarıyla dikkat çekmektedir. Ücretsiz WiFi erişimine sahip olan odalarında ses yalıtımlı kapılar, size özel kasası, mini bar ve klima TV ve su ısıtıcısı bulunmaktadır. Tesisin restoranı gece yarısına kadar misafirlerine hizmet vermektedir. Otel Solidere'ye 2 kilometre Refik Hariri Havaalanı'na ise 10 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. 

caramel-boutique-hotel.jpg

Adres: Hamra, Lübnan

Telefon: +961 1 737 388


Beverly Hotel Beirut

Plaja 2 dakikalık yürüme mesafesinde olan Beverly Hotel Beirut, Hamra Sokağı'na 1,3 kilometre mesafededir. Place de l'Etoile - Nejmeh Meydanı'na 1,1 kilometre ve Refik Hariri Havaalanına ise 8 kilometre mesafede yer almaktadır. Tesisten Zaytuna Koyu'na Ayn Mrayseh Kornişi'ne yürüyerek ulaşılabilmektedir. Otelde TV, DVD oynatıcı ve Blu-ray oynatıcı bulunmaktadır. 7/24 resepsiyon hizmeti sunan otelin bazı odalarında, oturma alanları bulunmaktadır.

beverly-hotel-beirut.jpg

Adres: Mina El Hoson-Ibn Sinaa Street, Beirut, Beirut, Lübnan

Telefon: +961 1 365 170


Q Hotel

Klasik Fransız dekorasyonuna sahip şık odaları ve suit odaları ile dikkat çeken Q Hotel, 24 saat oda servisi ve açık büfe kahvaltı hizmeti sunmaktadır. Ücretsiz WiFi internet erişimi de sağlayan otelde TV, klima, mini bar ve bazı odalarında ise mutfak ve SPA küveti bulunmaktadır. Şehir merkezine araçla 10 dakika uzaklıkta olan otel, Havaalanına ise yaklaşık 20 dakikada ulaşılabiliyor. 

q-hotel.jpg

Adres: Hamra, Wardieh, Roma Street, Beirut, Lübnan

Telefon: +961 1 345 500


Hotel Cavalier

Lübnan'ın Beyrüt şehrindeki Hamra Bölgesinde bulunan Hotel Cavalier, odalarında klima, elektronik kasa, TV, su ısıtıcısı ve mini bar ile donatılmaktadır. 4 yıldızlı otelin tüm odalarında balkon bulunmaktadır. 24 saat resepsiyon hizmeti ve birinci katında yer alan restoranında öğlen ve akşam yemekleri servis edilmektedir. Akdeniz ve Fransız mutfağının lezzetlerinin sunulduğu restoranda sabahları enfes bir kahvaltı da edebilirsiniz.

hotel-cavalier.jpg

Adres: Abdel Baki Street، Bayrut, Lübnan

Telefon: +961 1 353 001


Lübnan'da Nerede Ne Yenir? - Restoran Tavsiyeleri

Orta Doğu ve Akdeniz etkilerinin birleştiği noktadır Lübnan mutfağı... Bitkiler, zeytin yağı, limon suyu ve sarımsak; Lübnan yemeklerinin en bilinen malzemeleridir. Lübnan'ın uluslararası üne sahip yemeklerinin en güzel örneklerini yerel ortamında yeme fırsatı için sizler için derlemiş olduğumuz restoranları tercih edebilirsiniz. İşte Lübnan'ın en iyi restoranları...


Tawlet

Lübnan'ın en çok sevilen restoranlarından biridir. Tüm gurmelerin, köylülerin ve şeflerin genelinin beğendiği mekanlardandır. Burada yemek yediğinizde, gerçekten Lübnan mutfağını test etmiş olursunuz. Yüksek kalitedeki yemeklerine ek olarak Tawlet'in en karakteristik özelliği; her gün Lübnan'daki farklı bir köyden farklı bir şefin kendi bölgesinin mutfak bölgesine dayalı öğle yemeği yapmasıdır. Böylelikle Lübnan'ın yöresel yemeklerini burada tadabilir ve Lübnan'ın yemek kültürünü daha yakından tanıyabilme fırsatına sahip olabilirsiniz.

restoranlar.jpg

Adres: 12 Rue Naher, Armenia, Beirut, Lübnan

Telefon: +961 1 448 129


Al-Karam

Lezzetli ve bol yemek yemenin zevkine varabileceğiniz Lübnan yemekleriyle doludur. Karam'ın en çok sevilen şeyi mezeleridir. Restoranın mezeleri İtalyanlarınkine benzer. Ancak çeşitlilik ve miktar yönünden daha zengindir. Bir çok Lübnan lezzetini burada tadabileceğiniz gibi Lübnan'ın ulusal içeceği anasondan yapılan Arak ile güzel bir final yapmak muhteşem olacaktır.

al-karam.jpg

Adres: Beyrut, Lübnan

Telefon: +961 1 863 451


Liza

Şıklığın en somut örneği Liza, Lübnan'da yemek yerleri arasındaki en iyi mekanlardan biridir. Fiyatları ve kalitesi göz önüne alındığında son derece makul bir restorandır. Özellikle öğle yemeklerinde sunulan günün yemeği ve bir salata ortalamanın çok altında bir fiyattan yenebilir. Ustalıkla hazırlanan şarap listesi de yemeğin en güzel tamamlayıcısı olacaktır.

liza.jpg

Adres: Doumani, Bayrut, Lübnan

Telefon: +961 1 208 108


The Garhering

The Gathering'te menüler, yerel üreticilerin taze malzemeleriyle hazırlanmaktadır. Restoranda çevre dostu ürünler kullanılarak doğaya daha az zarar vermek hedeflenmektedir. İtalyan yemekleri ve etli ızgaraların hakim olduğu menülerde binden fazla şarap seçeneği bulunmaktadır. 

the-garhering.jpg

Adres: Beyrut, Lübnan

Telefon: +961 1 566 196


Momo at the Souks

Souk çarşısında bulunan Momo at the Souks, Tipik bir Lübnan restoranı değildir. Ancak batı tarzı restoranları sevenlerin tercihleri arasında olabilir. Aynı zamanda barı da bulunan restoranda, menü ve iç tasarımıyla güçlü bir Kuzey Afrika etkisi görülmektedir. Şık tasarımı ve mobilyalarının yanı sıra, terasta bulunan portakal ağaçları ve diğer bitkiler restoranın cazibesini, oldukça arttırmaktadır. Fas tatlıları ile Franzsız mutfağının birleştiği restoranda egzotik bir atmosfer hakimdir.

momo-at-the-souks.jpg

Adres: Momo at the Souks, Kuyumcu Çarşısı No:7 Beyrut, Lübnan, 

Telefon: +961 1 999 767


Lübnan'a Nasıl Gidilir?

Çoğu havayolu şirketi Türkiye ile Lübnan arasında direkt seferler düzenlemektedir. İstanbul'dan Beyrut'a havayolu ile 2 saatte ulaşabilirsiniz. Türkiye vatandaşları Lübnan seyahatlerinde 90 günü aşmamak kaydıyla, vize mafiyetine sahiptir. Beyrut şehir merkezi ile havalimanı arasında 15 dakikalık bir mesafe bulunmaktadır.

lubnan-003.jpg


Lübnan Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Lübnan içerisinde ulaşım yoğun olarak otobüslerle sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra taksi kullanımı da oldukça yaygındır. Farklı geleneksel ulaşım seçenekleri bulabileceğiniz şehirde, Harissa Tepesi ve kent merkezi arasındaki teleferiği mutlaka denemelisiniz. Ulaşım için otobüsleri tercih ederseniz, şu anda iki toplu taşıma şirketi bulunmaktadır. Mavi ve beyaz şehir otobüsleri filosunu işleten OCFTC ve LCC, kırmızı ve beyaz minibüslerden oluşan bir filo ile çalışmaktadır. Otobüs ücretleri 5-1000 Lübnan Poundu arasındadır. Otobüs seferleri şehirde neredeyse tüm noktalara gitmektedir. Çok sık sefer aralıklarına sahip olduğu için elinizle işaret ettiiğinizde otobüs her yerde duracaktır. Dilerseniz araba da kiralayabilirsiniz. Özellikle şehir merkezinde, günün büyük kısmı için tavsiye edilmemektedir. Trafiğin yoğun olması yüzünden ve bazı saatlerde iyice kilitlenmesi nedeniyle araba kiralamanız hiç de mantıklı değildir. Ancak yine de bir araba kiralamak isterseniz şehir içinde, aynı Türkiye'de olduğu gibi otoparklar bulunmaktadır. Saatliğine ücret ödeyerek park yapabilirsiniz. Ancak otoparklar genelde dolu olduğundan yer bulmak için çok şanslı olmalısınız.

lubnan-sehir-ici.jpg


Lübnan'a Ne Zaman Gidilir?

Akdeniz ikliminin görüldüğü ülkeye gitmek için en uygun dönem ilkbahar ve yaz aylarıdır. Beyrut'da en sıcak günler Ağustos ayında yaşanmaktadır. Ortalama sıcaklık ise 27 derecedir. Ocak ayı ise dağlık kesimlerde don olaylarının ve kuru soğukların oluştuğu dönem olduğundan özellikle Ocak ayında bu şehri ziyaret etmemeniz tavsiye edilmektedir.

lubnan-ne-zaman.jpg


Lübnan Gece Hayatı

Lübnan'da bir çok farklı kültürden insanların bir arada yaşadığı kozmopolit bir ülkedir. Toplam nüfusu 5 milyona yakın olan Lübnan'da ülke nüfusunun yarısı Beyrut'ta yaşamaktadır. Farklı din ve milleten insanlar Lübnan'da iç içedir. Bu farklılıkların şehrin gergin dönemler yaşamasına neden olsa da genelde uyum içinde yaşamaktadırlar. Çok renklilik mutfaklardan sokaklara, alışverişten sanata her şeye yansımıştır. Tabii ki gece hayatı da bu zengin yaşamdan nasibini almıştır. Bizde sizler için gece mükemmel bir şekilde eğlenmenizi sağlayacak mekanları derledik. İşte Lübnan gece hayatı...


Music Hall

Gece boyunca 10'dan fazla DJ'nin sahne aldığı Musichall, bir konser mekanı olmaktan çok daha fazlasına sahip bir kulüptür. Mekanın içerisinde birçok masa ve sandalye yan yana gibi görünse de eğlenmek ve dans etmek için fazlasıyla geniş alan bulabiliyorsunuz. Aslında mekanın farklı yanlarından birisi de konsere katılan sanatçıların performaslarına eşlik ederken aynı zamanda Orta Doğu mutfağından yemeklerle donatılmış bir masada oturabiliyorsunuz. 

-musichall.jpg

Adres: Beirut Central District, Beirut, Lübnan

Telefon: +961 1 361 236


Sky Bar

Gök yüzüne açılan Sky Bar, Orta Doğu'nın gece hayatı anlayışını büyük ölçüde değiştirmiştir. 2009 yılında görülmesi gereken en iyi bar seçilmiştir. Ayrıca uluslararası bir üne sahiptir. Kulüpte Dünya standartlarında bir eğlence vardır. Bu kulüple ilgili unutmamanız en önemli şey ise mekana giriş yaparken kesinlikle rezervasyon yaptırmanız gerektiğidir. Aksi taktirde kulübe girmeniz mümkün değildir. Diğer kulüplerin aksine burda kimse oturmaz hatta kimse yerinde duramaz. 

sky-bar.jpg

Adres: O1NE Building, Beirut New Waterfront, Downtown، Beirut, Lübnan

Telefon: +961 3 939 191


White Beirut

Her turistin bir şekilde bulup gittiği gece kulübüdür. Sky Bar kadar büyük olmasa da eğlencenin yüksek dozda olduğundan şüphe duymayın. 2006’da açılışını yapan mekan, Beyrut’taki particilerin uğrak yeri olmuş. Orta Doğu’da sağlam bir DJ performansı görmek istiyorsanız, gitmeniz gereken gece kulübünün adı White Beirut’tur. Lübnan'a gittiğinizde diğer ziyaret eden herkes gibi sizin de mutlaka uğramanız gereken popüler kulüplerdendir.

white-beirut.jpg

Adres: Sea Side Road, Daoura, Lübnan

Telefon: +961 3 060 090

Önerilen İçerik; Vizesiz Gidilen Ülkeler ve Pasaport Harçları 2020

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum