LP Kimdir? (Laura Pergolizzi) LP Sevgilisi ve LP Hakkında Bilgiler

Çıkardığı ve yazdığı şarkılarla tanınmayı başaran LP, birçok kişi tarafından merak ediliyor. İşte LP Kimdir? Laura Pergolizzi hakkında bilgiler.
LP Kimdir? (Laura Pergolizzi) LP Sevgilisi ve LP Hakkında Bilgiler

Dünyaca ünlü olan şarkıcı ve söz yazarı olan Laura Pergolizzi'nin giyim tarzından dolayı insanlar lp kadın mı? veya lp erkek mi? diye sorular soruyor. Bizde bu yazımızda gelen soruları sizler için yanıtlıyoruz. İşte LP Kimdir? ve LP Sevgilisi Kim? gibi soruların yanıtı.


LP Kimdir?

LP Kimdir

18 Mart 1981 tarihinde Amerika’da dünyaya gelen LP, aslen İtalya kökenlidir. Lise hayatını bitiren Laura Pergolizzi, daha sonra New York’a taşındı ve isminin kısaltmaları olan LP’yi kullanmaya başladı. Bu sırada klasik rock müziklerine ilgi duyan Laura Pergolizzi, 1998 yılında kendisini beğenen David Lowery ile beraber düet yaptı.

Aradan geçen 3 yıl sonra ise ilk albümü olan Heart Shaped Scar’ı yayınladı. Albümün çıkışı sonrası hala David Lowery’den destek alan LP, bir süre sonra Los Angeles’a geldi. Burada Suburban Sprawl & Alcohol isimli ikinci albümünü çıkardı. Albüm hakkında iyi yorumlar ve reklamlar yapılsa da beklenen satış başarısı elde edilemedi.

2006 yılından sonra farklı şirketlerde çalışan Laura Pergolizzi, birçok sanatçıya şarkılar yazdı. Yıllar geçti ve kendisi için yazıp söylediği “Wasted” isimli müziği ülkenin en çok izlenen South of Nowhere isimli programda kullanılması için izin verdi.

Laura Pergolizzi, hayatını değiştirecek olan önemli başarıyı 2010 yılında Rihanna’nın albümünde yer alan Cheers (Drink to That) isimli şarkıyı besteleyerek gerçekleştirdi. Rihanna bu şarkıyı fazlasıyla beğendiğini ve favori şarkılarından bir tanesi olduğunu vurgulamıştır. Gün geçtikçe ün kazanmaya devam eden LP, Christina Aguilera için "Beautiful people"ı şarkısını hazırladı ve Burlesque filminde bu müzik kullanıldı.

2011 yılında ise yazdığı “Afraid to Sleep” isimli şarkısını Vicci Martinez tarafından seslendirildi ve iTunes uygulamasında 10. Sıraya kadar gelmeyi başardı. 1 sene sonra ise dünyanın en büyük müzik şirketlerinden biri olan Warner Bros. Records isimli şirket ile anlaşma yaptı. Burada "Into the Wild: Live at EastWest Studios" albümünü çıkardı ve bu albüm birçok festivallerde dinlenildi.

Muddy Waters’ı 2015’in Eylül ayında yayınladı ve Netflix’in orijinal dizisi olan Orange Is The New Black’de çaldı. 2. Şarkısını Kasım ayında çıkaran LP, “Lost On You” şarkısıyla beraber tüm Avrupa’da ünlü oldu. Son olarak 2020 senesinde “The One That you Love” müziğini yayınladı.


LP Sevgilisi

LP Sevgilisi

Önceden yapmış olduğu röportajda bir erkekle beraber olduğunu dile getiren LP, en son bildiğimiz kadarıyla kadınlarla birlikteliğini sürdürmektedir. Ek olarak ise kendisinin kadın olduğunu söyleyelim. Kullanıcılardan büyük bir çoğunluk giyim tarzından dolayı LP'nin erkek mi kadın mı olduğunu bilmemektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum