Los Angeles'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 4 milyon nüfusa sahip olan Los Angeles, Amerika'nın tarihi ve turistik merkezlerinden biridir. Los Angeles seyahatlerinize rehber olabilmek adına kentin gezilecek görülecek yerlerini sizlere sunuyoruz.
Los Angeles'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Disneyland

Los Angeles'in Anaheim bölgesinde 1955 yılında kurulan mükemmel bir eğlence merkezidir. Dünyanın sayılı eğlence mekanlarından biri olarak ünlenen Disneyland, adını kurucucusu ünlü yapımcı ve canlı resim sanatçısı Walt Disney'den almaktadır. Her yıl milyonlarca ziyaretçi çeken Disneyland, 7'den 70'e bütün insanların favori eğlence merkezlerinden biri haline gelmiştir. Disneyland, Los Angeles seyahatinizin olmazsa olmazlarından olmalı.

disneyland.jpg


Griffith Rasathanesi

griffith-rasathanesi.jpg

Hollywood Dağı'nın güneyinde bulunan Los Angeles'in önemli tesislerinden biridir. 1935'ten süregelen zamanda birçok başarılı işe imza atılmasına vesile olan Griffith Gözlemevi Art deco mimari sitiliyle inşa edilmiştir. John C. Austin ve Frederick M. Ashley gibi ünlü mimarların tasarladığı donanımlı rasathane, Dünya Savaşı yıllarında pilotların eğitilmesinde önemli bir misyon üstlenmiştir. Kentin değerli bilim alanlarından biri olan Griffith Rasathanesi'ni Los Angeles gezi rehberinize dahil etmeyi unutmayın.


Hollywood Bulvarı

hollywood-bulvari.jpg

Hollywood Bulvarı Los Angeles'in şüphesiz en önemli mekanıdır. Burada bir de şöhret yolu bulunuyor ve Hollywood Bulvarı tam bir yıldızlar geçididir. Kaldırımda yüzlerce ünlünün adı bulunmaktadır. Filmlere konu olan ve şehrin simgesi durumudaki dünyaca ünlü Hollywood Bulvarı'nı kesinlikle keşfetmelisiniz. 


Universal Film Stüdyoları

universal-film-studyolari.jpg

Amerika, Dünya Film Sektörü'nün en önemli ülkesi olarak kabul edilmektedir. Universal Film Şirketi de Amerika'nın sayısız filmine imza koyan ülkenin tartışmasız lider film şirketidir. 1912 yılında kurulan asırlık şirket 'Jurrasic Park', 'Hızlı ve Öfkeli', 'Amerikan Pastası' gibi hafızalara kazınan filmleri ortaya koymuştur. Abartısız Amerika'nın hemen hemen her yerinde bir stüdyosu bulunan film şirketinin ana merkezi özellikle film tutkunlarının ilgisini çekmektedir. Sizler de film sektörüne ilgi duyuyorsanız ve bu harika filmlerin nasıl hazırlandığına dair bilgi sahibi olmak istiyorsanız Universal'ın ana merkezini ziyaret etmelisiniz.


Hollywood Sign

hollywood-sign.jpeg

Mount Lee adlı tepede bulunan 'Hollywood' yazısıdır. Bu yazı 3 boyutlu şekilde şehre hakim tepelerden birine oturtulmuştur. Los Angeles'in simgesi haline gelen Hollywood Sign, Amerika'nın ve Kaliforniya Eyaleti'nin de en değerli sembolleri arasında yer alıyor. İlk önce 1923'te sac ve ahşap materyalden oluşturulan 'Hollywood Sign' tam 55 yıl sonra yıkılmış ve yeniden inşa edilmiştir. 1978'de yeniden aynı yere yapılan 'Hollywood Sign' bu kez çelik materyalle inşa edilmiştir ve harflerin boyu yaklaşık 14 metredir. Sembolün toplam uzunluğu ise yaklaşık 107 metredir. Kente gelmişken Hollywood'un simgesini Los Angeles gezinize mutlaka ekleyin.


TCL Çin Tiyatrosu

tcl-cin-tiyatrosu.jpg

Meşhur Hollywood Bulvarı'nda yer alan mükemmel bir yapıdır. Uzakdoğu motifleriyle donatılan Çin Tiyatrosu, kentin ilgi gören yapılarından biridir. 1926 yılında tamamlanmış ve 1 yıl sonra hizmete açılmıştır. Tam 1,152 kişi kapasiteli tiyatro binası, 27 metre yüksekliğindedir. Bu büyüleyici yapı ABD'li ünlü mimar Raymond M. Kennedy tarafından dizayn edilmiştir. Los Angeles'in görülmesi gereken yerleri arasında bulunan farklı bir yapıyla tanışmak isteyenlerin uğrak yeri haline gelen TCL Çin Tiyatrosu'nu es geçmeyin. 


Los Angeles Doğal Tarih Müzesi

los-angeles-dogal-tarih-muzesi.jpg

Bu müze, Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük doğal tarih müzesi olarak önemlidir. 1913 yılında hizmete açılan kurum, yaklaşık 35 milyon ögesiyle dev koleksiyonları bünyesinde barındırmaktadır. Müzede kalıcı sergiler 3 katta sergilenmektedir. Burada arkeolojik, etnolojik, antropolojik eserlerin yanında balık, dinazor, böcek gibi canlıların fosilleri de sergilenmektedir. Muheteşm koleksiyonlarıyla her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ilgisini çeken kurumu muhakkak ziyaret edin. 


Los Angeles Belediye Binası

los-angeles-belediye-binasi.jpg

Şehrin belediye binası, 1928 yılında tamamlanıp faaliyete başlamıştır. 32 katlı yerel yönetim binası depreme karşı dayanıklık olması için özel olarak inşa edilmiştir. En uç noktası 138 metre olan yapı John C. Austin, Albert C. Martin, Sr., John Parkinson, David C. Martin, Christopher C. (Chris) Martin gibi ünlü mimarlar tarafından dizayn edilmiştir. Şehre gelen misafirlerin büyük ilgi gösterdiği belediye binası Los Angeles'in tarihi ve turistik yerlerinden biridir. Los Angeles'in meşhur mekanlarından biri olan yerel yönetim binası görülmeye değer bir yapıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.