Lol Ne Demek?

İngilizce bir kısaltma olan Lol özellikle oyunlarda, sosyal medyada, konuşmalarda ve internette sıkça kullanılmaktadır. Peki Lol nedir, ne anlama gelir? İşte Lol kısaltmasının açıklaması nedir?
Lol Ne Demek?

Lol Nedir?

Dünyanın birçok bölgesinde sıklıkla kullanılan Lol "Laugh Out Loud" açılımının kısaltmasıdır. Sosyal medyada, oyunlarda neredeyse her yerde karşımıza çıkan Lol kısaltması gülmek anlamına gelir.

Lol kelimesinin diğer bir açıklaması ise dünyaca ünlü League of Legends oyunudur. Lol kısaltması oyunun baş harflerinin kullanılmasıyla oluşturulmuştur. Kısaltmanın hangi anlamda kullanıldığını bilmek önemlidir.

Lol Ne Demek


Mesajda Lol Ne Demek?

Bir kişiyle mesajlaşırken Lol kısaltmasını gördüyseniz aranızda komik diyaloglar geçiyor olabilir. Eğer bu kişi size "Lol hahahaha" veya "Lol" şeklinde mesajlar yolluyorsa sizin söylediğiniz bir şeye gülmüş anlamına gelir.


Lol Kısaltması Ne Anlama Gelir?

Lol, "Laugh Out Loud" açılımının kısaltmasıdır. "Laugh" gülme, "Out" dışarı, "Loud" yüksek sesle anlamlarına gelmektedir. Lol sözcüğünü gördüğünüz yerde kişi olaya gülmüştür. Bazı insanlar Lol kısaltmasını kullanırken bazıları "random" diye bilinen "asdkasldsdfk" gibi gülmeyi tercih edebiliyor.


Lol Türkçe Ne Anlama Geliyor?

Lol'ün en bilindik anlamı yüksek sesle gülmek, sesli gülmek, büyük sesle gülmek gibi tabirlerdir. Türkiye'de de sıkça kullanılan Lol kısaltması genel olarak gülmek anlamında söylenir. Lol kısaltması bazen alaycı bir tavırla, bazen de League of Legends oyununu anlatmak amacıyla kullanılır.


Argoda Lol Ne Demek?

Bazı insanlar Lol tabirini kötü anlamda kullanabilmektedir. Lol tabiri bazen ezik, çürük gibi kötü anlamlara da gelebilmektedir. Bazen bir insanı aşağılamak için Lol ifadesi kullanılabilir.


Oyunda Lol Ne Demek?

Eğer oyun oynarken Lol kısaltmasını gördüyseniz büyük ihtimalle komik bir muhabbet geçmiş olabilir. League of Legends oyununu oynarken bu kısaltmayı gördüyseniz iki anlama da gelebileceğini unutmayın. Karşınızdaki kişinin bu kısaltmayı hangi anlamda kullandığını anlamanız gerekmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.