Lokman Ayva Kimdir? & Hakkında Bilgi

1 Haziran 1966 yılında Konya da dünyaya gelen Lokman Ayva Türk Siyasetçi olarak tanınmaktadır. Lokman Ayva hakkında ayrıntılı bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Lokman Ayva Kimdir? & Hakkında Bilgi

Lokman Ayva Biyografisi

Hemen hemen her alanda son derece başarılı olan Lokman Ayva, ilk görme engelli milletvekilidir.

Lokman Ayva biyografi


Lokman Ayva Kısa Öz geçmişi

Ayva, 01.06.1966 senesinde Konya’nın Doğanhisar ilçesine bağlı olan Başköy kasabasında dünyaya gelmiştir. 11 yaşında yaşadığı menenjit rahatsızlığı sonucu görme fonksiyonlarını kaybetmiştir. Bu nedenle beş yıl süreyle eğitime ara vermek zorunda kalmıştır. Fakat asla vazgeçmeyen Ayva, 1993 senesinde İstanbul Boğaziçi Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. Yine 1996 senesinde aynı üniversitede master eğitimini de tamamlamıştır.

Lokman Ayva Kısa Öz geçmişi


Lokman Ayva Yurtiçi ve Yurtdışı Faaliyetleri

Lokman Ayva, son derece başarılı işlerde yer almıştır. ’’Karanlıktan Aydınlığa Adım’’ adlı derginin genel yayın yönetmenliğinin yanı sıra başyazarlığını yapmıştır. Bunların dışında bilgisayar öğretmenliği ve İngilizce eğitmenliği de yapmıştır. Ülkemizde ilk defa İ.B.B. tarafından 1994’te oluşturulan Özürlüler Koordinasyon Merkezi’nin başkanlık görevini ifa ederek 1995 senesine kadar devam etmiştir. 1996-2000 seneleri arasında Anadolu Meslek Lisesi’nde İngilizce ders vermiştir. Son derece azimli olan Ayva, ülkemizde bulunan diğer görme engelli vatandaşlarımızın sesi olmuş ve onların taleplerini gerekli yerlere ulaştırmak için çaba harcamıştır. Milli Körler Federasyonu adına 1992 senesinde Amerika’da körlerin bilgisayar kullanımı ve ondan faydalanmaları alanında araştırmalar yapmıştır. Bunun dışında Junior Chamber 2000 Türkiye’nin en başarılı olan 10 gencinin belirlendiği yarışmada birinci olmuştur.

Lokman Ayva Yurtiçi ve Yurtdışı Faaliyetleri


Lokman Ayva Siyasi Hayatı

İlk olarak 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi’nin İstanbul milletvekili adayı olan Ayva, başarısız oldu. Ancak, 2002 seçimlerinde meclise girmeyi başarmıştır. Ak Parti listesinden yer alan tek engelli aday olan Lokman Ayva, İstanbul 2. Bölge 7.sıradan aday olarak gösterilmiş olup 22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yapmıştır. 2007’de Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde ilk görme engelli aza olarak ülkemizi temsil etmektedir.

Lokman Ayva Siyasi Hayatı

Önerilen İçerik;

Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.