Lmao Ne Demek?

Sürekli karşımıza çıkan lmao kelimesi ne demek? İngilizce açılımı Laughingh my ass of olan kelimenin Türkçe açılımı ne? Gelin hep birlikte lmao kelimesi ne anlama gelir öğrenelim.
Lmao Ne Demek?

Lmao Nedir?

Youtube, Instagram, Tiktok, Twitter gibi sosyal medya platformlarında paylaşılan içeriklerin yorum kısmında görebileceğiniz lmao kısaltması İngilizce kökenli bir kelimedir. Lmao kelimesinin uzun hali "Laughing my ass off" şeklinde ifade edilir. Türkçemizde de oldukça popüler olan bu kısaltma "Gülmekten çatladım" anlamına gelir. Bir içeriğe çok fazla gülen insanlar genellikle "Lmao" kısaltmasını kullanabilmektedir.

Gülmekten yerlere yattım, gülmekten sandalyeden düştüm, gülmekten yataktan düştüm, gülmekten karnıma ağrılar girdi, gülmekten yarıldım, gülmekten öldüm gibi anlamlara gelen Lmao kısaltması Türkçeye de girmiş durumdadır.

Lmao Nedir


Lol Ne Demek?

İngilizce Laughing out loud kelimelerinin kısaltması olan lol, sesli gülmek anlamına gelir. Daha çok yazışma dilinde kullanılan lol kelimesi Amerikalıların diline çokça yerleşmiş bir tabirdir. Türkçede de sıkça kullanılan lol kelimesi abartı gülmek manasına gelir.


Twitter, Instagram, Tiktok, Youtube Lmao Ne Demek?

Eğer sosyal medya platformlarında gezinirken karşımıza çıkan lmao kısaltması "gülmekten öldüm, gülmekten çatladım, gülmekten yarıldım" gibi anlamlara gelir. Durumun ne kadar komik olduğunu ve ne kadar güldüğünü anlatmak için lmao ifadesi kullanılır. Özellikle eğlenceli veya komik içeriklerin yorum kısmına yazılan lmao kelimesi çok fazla gülmek manasına gelir.


Lmao ve Lol Arasındaki Farklar

Eğer çok samimi bir ortam değilseniz LOL kısaltmasını kullanmak daha iyi olacaktır. Ama ortamınız güzelse ve o ortamda argo serbest ise LMAO'yu kullanmayı tercih edebilirsiniz. LMAO daha samimi bir gülme şekliyken lol daha sıradan bir gülüştür. 


Lmao Benzeri Kısaltmalar

  • LOL (Laugh out Loud)
  • BTW (By the way)
  • ASAP (As soon as possible)
  • AFK ( Away from the keyboard)
  • ROFL (Rolling on the floor laughing)
  • TBT (Throwback thursday)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum