Ljubljana'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Slovenya'nın başkenti Ljubljana ülkenin en büyük şehridir. Yaklaşık 300 bin kişinin yaşadığı şehrin tarihi ve turistik yerlerini sizler için araştırdık.
Ljubljana'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Triple Köprüsü

Ljubljanica Nehri üzerinde 1657 yılında konuşlandırılan kemer tipi tarihi bir köprüdür. Ljubljana’nın iki yakasını birleştiren köprülerden en meşhur olanıdır. Üçlü köprü anlamına gelmektedir ve bölüm bölümdür. Ayrıca araç trafiğine de açıktır. Şehirle özdeşleşen yapıların başında gelen Triple Köprüsü, turistik açıdan da önemli bir yere sahiptir. Başkent Ljubljana bir günde kolayca gezebileceğiniz bir şehirdir. Ancak önceliğiniz Triple Köprüsü olmalıdır.

triple-koprusu-002.jpg


Preseren Meydanı

preseren-meydani.jpg

Başkentin en önemli meydanıdır. Şehir nüfusu az olsa da Preseren Meydanı hemen hemen günün her saatinde cıvıl cıvıldır. Burada küçük alışveriş dükkanları, restoranlar ve kafeler bulunuyor. Nehir kenarında olduğundan farklı bir ambiyansı var. Preseren Meydanı şehrin merkezi durumundadır. Başkentte gitmek isteyeceğiniz her yere 200-300 metre mesafededir.


Tivoli Park

tivoli-park.jpg

Ljubljana’daki en büyük parktır. Parkın içerisinde yeşillik alan ve havuzlar olduğu gibi önemli binalar ve sanat eserleri de mevcuttur. 1870’lerden kalma bir de Barok çeşme var. Ayrıca parkın bir bölümünde değişik kuş türleri bulunmakta ve bu bölüm koruma altında tutulmaktadır. İçerisinde restoran ve kafeler de bulunan Tivoli Park şehir insanının dinlenme merkezidir.


Ljubljana Kalesi

ljubljana-kalesi.jpg

Tüm şehre hakim bir konumda bulunan kale 11 ve 12. yüzyıllar arasında inşa edilmiştir. 15. yüzyılda geçirdiği restore çalışmaları ile bugünkü halini almıştır. Kalenin Barok ve Gotik pencereleri dikkat çekicidir. Ayrıca beyaz renkte dev bir saati bulunmaktadır. Kale, 17. yüzyıllarda halk isyanına ve Osmanlı istilasına karşı koymak amacıyla kullanılmıştır. Hatta bu kalede Osmanlı atlarının nallarının sergilendiği bir bölüm bulunuyor. Muhakkak ziyaret edin.


Ljubljana Katedrali

ljubljana-katedrali.jpg

13. yüzyıldan kalan bu katedral din, tarih ve sanat kavramlarının en iyi bütünleştiği mekanlardan biridir. Aziz Nikolas Katedrali olarak da anılan yapı Barok, Gotik ve Romanesk mimari tarzlarını yansıtmaktadır. Özellikle kapılarında bulunan işlemeler ve heykeller ziyaretçileri büyülemektedir. Üstelik şehrin manevi mekanlarından biri olan Ljubljana Katedrali’ni gezip görmek tamamen ücretsizdir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.