Liselerde Ders Saatlerinin Sayısı Değişti

Liselerde 2017- 2018 öğretim yılından itibaren haftalık ders saatleri çizelgesinde ve derslerin verileceği sınıflarda değişiklik yapıldığı bildirildi.
Liselerde Ders Saatlerinin Sayısı Değişti

Gelecek eğitim ve öğretim yılından itibaren liselerde okutulan bazı derslerin saatleri değişti. Kademeli olarak uygulanması planlanan bu değişiklikler önce hazırlık ve 9’uncu sınıflardan başlayacak.

Haziran ayı Tebliğler Dergisi’nde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu kararına göre ortaöğretim kurumlarında yani liselerde 2017- 2018 eğitim ve öğretim yılından itibaren haftalık ders saatleri çizelgesinde ve derslerin verileceği sınıflarda birtakım değişiklikler yapıldı.

Kademeli geçişin planlandığı karara göre, liselerde 1 saat okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi haftada 2 saate çıkarıldı. Yine haftada 1 saat okutulan ve 9’uncu sınıftan itibaren başlayan Görsel Sanatlar ile Müzik dersi de 2 saate çıkarıldı. Biyoloji dersi ise 3 saatten 2 saate indirilerek, fizik ve kimya dersleri ile aynı ders saatine denk getirildi.

FELSEFE DERSİ 11’İNCİ SINIFTA DA VERİLECEK

Felsefe dersi ise 10’uncu sınıflarda zorunlu ders olarak veriliyordu. Önümüzdeki yıl 11’inci sınıflarda da 2 saat olarak zorunlu ders oldu. Ancak 12’nci sınıflarda ise yine felsefe dersi yok. Dil ve Anlatım dersleri ile Türk Edebiyatı dersleri Türk Dili ve Edebiyatı adı altında birleştirilmesine karar verildi ve 9’uncu sınıftan itibaren hafta 5 saat verilecek.

TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi 11’inci sınıftan kaldırılarak, 12’nci sınıfa geçti ve 2 saat olarak kondu. 9’uncu sınıfta 3, diğer sınıflarda 2 saat olarak verilen birinci yabancı dil ders saatleri 9’uncu sınıftan itibaren 4’er saat olarak yeniden düzenlendi. Ancak hazırlık sınıfı olan Anadolu liselerinde ise birinci yabancı dil ikinci sınıfta 6 saat olarak okutulurken, 4 saate düşürüldü. Bu değişikliklerle beraber 9’uncu sınıflarda ortak ders toplamı 30 saatten 34’e çıkarılırken, 10’larda ise 28’den 35’e, 11’lerde 15’ten 21’e, 12’nci sınıflarda ise 12’den 19’a çıktı.

Seçmeli derslerin sayısı artırılarak 35’ten 40’a çıkarıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum