Liposuction Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Liposuction için en son kullanılan teknoloji vaser liposuction'dır. Vücut anatomisindeki ince ve hassas riskleri en aza indirerek yağlarınızdan kurtulmanızı sağlar.
Liposuction Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Liposuction için en son kullanılan teknoloji vaser liposuction dır. Vücut anatomisindeki ince ve hassas riskleri en aza indirerek yağlarınızdan kurtulmanızı sağlar. Vaser Liposuction görünüşünüzü iyileştirmek ve istediğiniz kıyafetleri giymenize yardımcı olmak için boyun, üst kollar, çene, karın ve kalçalar gibi çeşitli hedef bölgelerden yağların ultrasonik ses dalgaları ile doku ve damarlara zarar vermeden ameliyatla alınmasıdır. 

Liposuction, erkeklerde jinekomasti ve kadınlarda meme küçültme tedavisinde de sıklıkla kullanılır.

liposuction

Bununla birlikte, vaser liposuction'ın bir kilo verme tedavisi olmadığı ve uygun egzersiz ve diyetin kaybedemediği bölgesel yağların kurtarıcısı olduğu unutulmamalıdır. Bu yüzden liposuction yaptırmadan önce ideal vücut ağırlığınızda olmanız gerekir. Liposuction ayrıca selülit çukurlarını, çatlakları veya diğer cilt yüzeyi düzensizliklerini tedavi etmez.

Vaser liposuction, tek başına veya meme küçültme, karın germe veya yüz germe gibi diğer plastik cerrahi prosedürlerle birlikte kullanılabilir.

Liposuction'da Hangi Teknik Kullanılır?

Sedasyon veya genel anestezi altında yapılan cerrahi ve invaziv bir tedavidir. İyileşme süresi, bölgenin boyutuna, ameliyat öncesi bakıma ve ameliyat sonrası bakıma bağlıdır. Aşağıdaki adımlar liposuction tedavisini oluşturur;

Adım 1: Tedavi bölgesi temizlenecek ve başlangıçta anestezi uygulanacaktır.

Adım 2: Fazla yağı emecek kanülü yerleştirmek için belirli bir noktada / noktalarda küçük bir kesi(ler) yapılacaktır.

Adım 3: Dr.Leyla Arvas, istenmeyen yağ birikintilerini vücuda zarar vermeden emmek için kanülü ileri geri hareket ettirecektir.

Adım 4: Vaser Teknolojisi, kanülün bu işlem sırasında yağı emmesini kolaylaştırmak için inatçı yağı eritir.

Adım 5: Dr.Leyla Arvas sonuçları kontrol edecek ve kesileri dikkatlice dikerek prosedürü sonlandıracaktır.

liposuction-001.jpg

Liposuction Neden Yapılır?

Liposuction, egzersiz ve diyete yanıt vermeyen vücut bölgelerinden fazla yağ birikintilerini gidermek için kullanılır.Kilo aldığınızda, vücudunuzdaki yağ hücrelerinin boyutu ve hacmi artar. Liposuction, belirli bir bölgedeki yağ hücrelerinin sayısını azaltır. Alınan yağ hücrelerinin miktarı tedavi bölgesine ve yağ hacmine bağlıdır. Liposuction'ı takiben cilt, tedavi edilen bölgenin yeni konturlarına göre kendini şekillendirir.

Liposuction Sizin İçin Uygun mu?

Liposuction çok yaygın bir kozmetik prosedürdür. Dünyada estetik cerrahide uygulanan bir numaralı prosedürdür. İstenmeyen yağ alanlarını çıkarmak için vücudunuzun pek çok bölgesinde kullanabiliriz.

Vücut Bölgelerine Göre Vaser Liposuction

Liposuction vücut konturunuzu iyileştirmek için tasarlanmıştır. Kilo vermek için tasarlanmadığını unutmamalısınız. Sizi zayıflatmaz!.  Liposuction, daha estetik bir görünüme kavuşmak için yeniden şekillenmek için vücut yağını vücudun bölgelerinden kalıcı olarak çıkarır ve yeniden şekillendirir. Genellikle bu alanlar kalıtsaldır.

Liposuction'ın yaygın olarak uygulandığı alanlar arasında uyluklar, kalçalar, karın, sırt ve bacaklar bulunur. Gıdı ve kollarda da sıklıkla vaser liposuction yapılır.

Dr.Leyla Arvas diğer ameliyatların yanı sıra, örneğin mini karın germe (mini abdominoplasti) veya kol germe ve tam karın germe gibi ameliyatlar ile beraber aşırı yağları gidermek için gerekli alanlarda liposuction uygulamayı tercih eder.

Yağ aldırma/Vaser Liposuction Yaptırmadan Önce Hazırlık ve Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Laboratuvar testi veya tıbbi değerlendirmeleriniz alınır.

Kanamayı artırabileceğinden aspirin, antiinflamatuar ilaçlar ve doğum kontrol hapını kullanmaktan kaçının. Herhangi bir hastalığınız ve düzenli kullandığınız bir ilaç varsa doktorunuza mutlaka söyleyin. 

Liposuction sonrası Yağ Transferi Yapılır mı?

Genellikle prosedür, dengeli bir estetik sonuç elde etmek için yağın bir kısmının bir bölgeden diğerine aktarılmasını içerir. Buna bir örnek, sıklıkla uyguladığımız Brezilya Popo Estetiği yani BBL veya meme büyütmedir.

Liposuction Sonrası İyileşme ve Sonuçlar...

Liposuction işleminizi takiben, tedavi bölgeniz elastik bandajlarla ve özel korse ile kapatılacaktır. Bunlar şişliği kontrol etmeye ve cildi yeni vücut hatlarına daha iyi adapte olarak sıkıştırmaya yardımcı olur.

Fazla kan veya sıvıyı toplamak için kesilere küçük geçici drenaj tüpleri yerleştirilebilir. İyileşme döneminde şişlik ve rahatsızlık hissedeceksiniz ancak bunlar zamanla kaybolacaktır. Ayrıca Dr.Leyla Arvas tarafından izlenecek özel talimatlar verilecektir ve sonuçlarınızda rol oynadıkları için bunları takip etmeniz önemlidir.

Şişliğin tamamen geçmesi ve yeni konturlarınızın nihai sonuçlarının görünür olması birkaç ay alacaktır. Sağlıklı bir diyet uyguladığınız ve düzenli olarak egzersiz yaptığınız sürece sonuçlar uzun ömürlüdür.

liposuction-002.jpg

NOT: Tüm sonuçlar bir hastadan diğerine değişkendir…

Vaser Liposuction (Yağ Aldırma) Fiyatı Nasıl Belirlenir?

Liposuction fiyatları doktora, yapılan hastaneye, yapılacak bölgeye veya bölgelere göre değişkenlik gösterir. Ayrıca diğer ameliyatlarla kombine edilmesi ve yağ transferi yapılması da maliyeti yükseltecektir. 

Op. Dr. Leyla Arvas - www.drleylaarvas.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.