Liposuction Öncesi Yeni Bir Kontürünüze Kavuşmadan Bilmeniz Gerekenler!

Liposuction kesinlikle en inatçı yağları bile vücuttan atabilen, hayat değiştiren bir işlemdir. Daha ince bir görünüm elde etmenize yardımcı olur ve kendinize daha fazla güvenmenizi sağlar.
Liposuction Öncesi Yeni Bir Kontürünüze Kavuşmadan Bilmeniz Gerekenler!

Liposuction kesinlikle en inatçı yağları bile vücuttan atabilen, hayat değiştiren bir işlemdir. Daha ince bir görünüm elde etmenize yardımcı olur ve kendinize daha fazla güvenmenizi sağlar. İyileşme sürecinden sonra hasta yeni vücut şekillendirmenin mutluluğunu yaşayabilecektir. İşin en güzel yanı, liposuction işlemi sırasında alınan yağ hücrelerinin asla geri dönmemesidir.

Liposuction - Leyla Arvas

Liposuction Nedir?

Liposuction, aşırı vücut yağının azaltılabileceği bir süreçtir. Dikkat çeken kısım, yeni bir vücut konturu elde etmenin en kolay ve en hızlı yönteminin liposakşın olmasıdır. Basitçe söylemek gerekirse, vücut yağını sıvı forma dönüştürmenin ve parçalamanın en iyi ve benzersiz yoludur. Bu sıvı form daha sonra vakum yardımıyla vücuttan atılır.

Prosedür aşağıdaki alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır:

  • Kollar
  • Göbek yağı
  • Kalçalar, kalçalar ve uyluklar
  • Sırt ve göğüs
  • Ayak bilekleri ve baldırlar
  • Gıdı
  • Jinekomasti “Erkekte Meme Büyümesi Sorunu”

Muayene Sırasında Neler Beklenmeli?

Konsültasyonunuz sırasında cerrah size bir dizi soru soracak ve prosedüre uygunluğunuzu değerlendirmek için bazı kontroller yapacaktır. Size veya birinci dereceden akrabalarınızın sahip olabileceği mevcut sağlık durumları sorulacaktır. Ameliyat lokal anestezi altında yapılır. Bu nedenle, önemli sorunlar olmamalıdır. Size soru sorma ve endişelerinizi tartışma fırsatı verilecek ve tüm prosedür ayrıntılı olarak açıklanacak, böylece o gün neler bekleyeceğinizi bileceksiniz.

Liposuction - Leyla Arvas

Dr.Leyla Arvas Liposuction Konsültasyonu Sırasında Neler Beklenmeli Anlatıyor

Konsültasyonunuz sırasında doktorunuz size bir dizi soru soracak ve prosedüre uygunluğunuzu değerlendirmek için bazı kontroller yapacaktır. Size veya birinci dereceden akrabalarınızın sahip olabileceği mevcut sağlık durumları sorulacaktır. Liposuction yapılacak bölgeye bağlı olarak genel anestezi veya sedasyon altında yapılır. Bu nedenle, önemli sağlık sorunlarınız olmamalıdır. Size soru sorma, endişelerinizi tartışma fırsatı verilecek ve tüm prosedür ayrıntılı olarak açıklanacak, böylece o gün neler bekleyeceğinizi bileceksiniz.

Bir liposuction prosedürünün birincil amacı çukurları, selülitleri veya çatlakları gidermek değildir; daha ziyade estetik yağ alımı amaçlıdır. Liposakşın, fazla yağ hücrelerini kalıcı olarak uzaklaştırabilir ve böylece vücudun şeklini değiştirebilir. Yağ hücreleri sıvı forma dönüştürüldükten sonra mikrokanül yardımı ile dışarı alınır.

Liposuction için yapılan farklı ameliyat türleri vardır. Ultrason destekli Liposuction söz konusuysa, cerrah bölgenin derisinin altına ultrasonik enerji yaydığı bilinen bir tür metal çubuk yerleştirecektir. Buna vaser liposuction denir…

Ameliyattan Sonra Ne Beklemelisiniz?

İşlemin ardından ağrılı ve yorgun hatta şişkin hissedeceksiniz, bu yüzden size ağrınızı hafifletecek ilaç desteği yapılacaktır. Herhangi bir enfeksiyon riskini azaltmak için size antibiyotik de verilecektir. Ayrıca, uygun drenajı kolaylaştırmak ve pürüzsüz, aerodinamik bir görünüm elde etmek için işlemden masaj seansları da öneririz. En az bir ay boyunca yorucu ağır aktivitelerden kaçınmalı fakat yürüyüş gibi sakin egzersizler yapmalısınız. Ayrıca yaklaşık 4-6 hafta boyunca şişliği azaltmak için bir korse giymeniz gerekecektir.

Çoğu insan birkaç gün sonra işe dönebilir ve birkaç hafta sonra normal aktivitelerine dönebilir.

Liposuction (Liposakşın) Fiyatı

Liposakşın fiyatları yapılan bölge sayısına, işlemin gerçekleşeceği hastaneye ve hastanede yatış süresine göre belirlenir. Ayrıca liposuction a eklenecek ameliyat kombinasyonları veya yağ enjeksiyonları fiyatları değiştirebilir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir.  Bu nedenle 0212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak Liposuction (Liposakşın) ameliyatı fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Liposuction - Leyla Arvas

Op. Dr. Leyla Arvas - www.drleylaarvas.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.