Lindsay Rose Kimdir

Lindsay Rose, 8 Şubat 1992’de Fransa’nın Rennes kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Fransa Genç Milli Takımı’nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Lindsay Rose Kimdir

Lindsay Rose Biyografisi

Lindsay Rose’nin Kulüp Kariyeri

Lindsay Rose, futbol kariyerine ilk olarak 1998 yılında CFP Rennes takımında başladı. Yerel bir takımda 2 sene oynadıktan sonra 2000 yılında şehrin profesyonel takımı Rennes’in alt yapısına geçti ve 8 sezona yakın bir süre mücadele verdi.

2008-2010 yılları arasında ise Laval takımının alt yapısında forma giyerken, dönemin teknik direktörü tarafından 2010 yılında As takıma davet edildi. Bu sayede profesyonel kariyerine başlangıç yapan başarılı futbolcu, 2010-2013 yıllar arasında sahne aldığı takımı ile 69 maçta görev alıp 3 kez gol sevinci yaşadı.

lindsay rose valenciennes

Laval ile ortaya koyduğu performans sonucunda, Fransa 1. Ligi’nin önemli ekiplerinden Valeciennes’e transfer oldu. Sadece bir sezon forma giydiği ekipte 24 maçta sahne alarak etkili bir performans sergiledi.

2014-2015 sezonu öncesinde ise bu sefer ligin güçlü ekibi Olimpik Lyon ile görüşmelere başladı ve 1,5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. Lyon ile ilk sezonunda 15 lig, 1 kupa ve 2 kez de Avrupa Ligi karşılaşmasına çıktı. Lindsay Rose, 2015-2015 sezonunda kariyerinde ilk kez Avrupa Ligi karşılaşmasında bu sayede forma giymiş oldu.

lindsay rose olimpik lyon

Lindsay Rose, 2015-2016 sezonu başında da Lyon forması altında kariyerine başlangıç yaptı ancak birkaç hafta sonra teknik ekip tarafından B takıma gönderildi.

Lindsay Rose’nin Milli Takım Kariyeri

Lindsay Rose, milli formayı kariyerinde ilk kez 2009 yılında Fransa U-18 takımında giydi ve burada 8 maça çıkıp 1 gol attı. Oynadığı süre içerisinde takımı adına 1 gol atma fırsatı bulan yetenekli oyuncu milli forma altında ilk golünü attı. Ardından gelen yıllarda ise sırasıyla, U-19, U-20 ve Fransa U-21 takımlarında görev aldı. Genç takımlarda kariyeri boyunca 32 maça çıkarken, 3 kez de gol sevinci yaşadı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.