Liflenmek ve Keselenmek Cildimize Zarar Veriyor Mu?

Yıllardır banyo yaparken yapmayı unutmadığımız kese ve lif faaliyeti günümüzde dermatologları birbirine düşürdü.
Liflenmek ve Keselenmek Cildimize Zarar Veriyor Mu?

Geçmişten günümüze kadar gelen banyo adetlerinden birisi olan kese ve lif, doğru uygulanmadığı takdirde bazı hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Özellikle banyo yaparken kullanılan sabunlar da bu durumun artmasına neden olmaktadır. Bu nedenle kese yapmadan önce bu yazıyı okunmanızı öneriyoruz. 

banyokese.jpg

Lif ve Kese Nasıl Yapılmalıdır?

Öncelikle her duşta lif ve kese yapılmamalıdır. Bu işleme 10 günde bir yapmanız cilt sağlığı ve güzelliği için önemli bir etkenir. Sık sık kese ve lif yapılması ile birlikte cildiniz tahriş olur. Aynı zamanda cildinizi dış faktörlere karşı korumasız bir hale getiriyorsunuz. Lif ve kese yapılacak kişinin yaşı ve cilt tipi e çok önemli bir detayır. Yaşlılar ve cildi kuru olanların kese yapmamaya özem göstermelidir. Eğer bu grubun içine yer alıyorsanız temizlik için su ve sabunu kullanmanız sizin için yeterli olcaktır. Ciltleri normal ya da yağlı olanlar ise çok sık olmayacak şekile lif ve kese yapabilirler. Tüm bunlara dikkat edersek lifin ve kesenin faydalarını elbette görebiliriz. Sık sık kese yapmadığımız takdirde;

  • Derimizde oluşan aknelerden
  • Cildimizde oluşan ve bizi rahatsız eden yağlardan
  • Hücrelerin yavaş yenilenmesinden
  • Ölü deriden

bizleri kurtarır. Keselenmek aynı zamanda bağışıklık sistemizi güçlendirir. Kadınları rahatsız eden salülitlerden de bu şekilde kurtuluruz. Kese işlemi esnasında gözenekler açılır ve cildiniz hava almaya başlar. 

kese.jpg

Banyo Yaparken Hangi Ürünleri Kullanmalıyız

Banyo yaparken kullanacağımız ürünleri özenli bir şekilde seçmemiz gerekir. Öncelikle kullanacağımız sabunun nötr sabun olmasına dikkat etmeliyiz. Nötr sabunlar cildimizin pH dengesine zarar vermeden temizlenmemize yardımcı olur. Şampuan  seçerken ise saç tipinize göre seçim yapmanızı öneriyoruz. Eğer normal saç tipine sahipseniz, kullanacağınız şampuan saç derinizin nem ve yağ oranını engelemelidir. Yağlı saç tipine sahipseniz, seçtiğiniz şampuanın kremsiz olmamasına dikkat etmeniz gereklidir. Saçlarınız zayıf ve yıpranışsa, onaracı şampuanları kullanmanızı öneriyoruz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.