LG Stylus 2 Plus Tanıtıldı

LG' nin dokunmatik kalem ile birlikte gelen büyük ekranlı modeli yenilendi. Stylus 2 Plus adını alan yeni modelin donanımı yükseltildi ve güncellendi. İşte, LG Stylus 2 Plus' un özellikleri ve satış fiyatı...
LG Stylus 2 Plus Tanıtıldı

LG STYLUS 2 PLUS ÖN İNCELEMESİ

LG' nin phablet modeli olan Stylus yenilendi. Büyük ekran sevenler için geliştirilen ve dokunmatik kalemiyle kullanım keyfini artıran model, güncellenen donanımıyla performans anlamında gelişirken, yenilenen tasarımıyla da estetik anlamda artı değer kazandı. 

Değişen tasarımıyla ve donanımıyla LG Stylus 2 Plus, kullanıcılara neler sunuyor? Telefonun satış fiyatı ne olacak? Merak edenler için telefonun teknik özelliklerini ve diğer tüm detaylarını araştırdık. İşte, kısaca telefonun ön incelemesi...

 

LG STYLUS 2 PLUS TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.7 inç 1080p FHD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 386 ppi netlik ve %72 ekran/gövde oranı

- 1.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 430 İşlemci

- 3 GB Ram ve Adreno 505 Grafik İşlemci

- 32 GB dahili hafıza ve 2 TB' ye kadar microSD kart desteği

- 16 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 8 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 3.000 mAh çıkarılabilen batarya

- 4.5G desteği ve dokunmatik kalem

 

LG STYLUS 2 PLUS EKRAN ve TASARIM ÖZELLİKLERİ

lg-stylus-2-plus-ekran.png

Telefonun 5.7 inç boyutlu ekranı, 1920x1080p FHD çözünürlüğe sahip. Bu çözünürlük ile 386 ppi netlik sunabilen ekranın, yeterli keskinlikte görüntüler oluşturabileceğini belirtelim. Selefinin 720p HD çözünürlük sunduğunu düşününce aynı ekran boyutuyla netlik iki kat artırılarak görüntüleme deneyimi geliştirilmiş. IPS LCD panel kullanılan ekranın Gorilla Glass 3 kaplamaya sahip olduğunu ve gövdeye oranının %72 ile oldukça iyi seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

Ön tasarımda, telefonun G4 Stylus modelindeki kıvrımdan kurtulmuş olması ve LG' nin yeni tasarım dilinden izler taşıyor olması ilk dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor. Ekranın üstündeki boşluk ince tutulurken, ekran altındaki boşluğun daha geniş olduğunu ve bu bölgede firma logosunun yer aldığını görüyoruz. Bu alanın geniş olduğu için mi logo kullanıldığını, yoksa logo kullanıldığı için mi geniş olduğunu bilemesek de estetik anlamda telefona dezavantaj yarattığını düşünüyoruz.

lg-stylus-2-plus-siyah.png

Yan taraflarında ve çerçevenin genelinde metalik malzemenin kulanılarak kalitenin yükseltildiği telefonda, ön camın çerçevelere doğru eğimli gibi göründüğü dikkatimizi çekiyor. Ancak firmadan açıklanan bilgilere göre telefonun ekranı 2.5D eğimli değil. Yani cam eğimli değil ancak tasarım oyunu ile göz yanılması yaratılıyor.

Pürüzlü yüzeyi sayesinde arka kapak kalite algısını yükseltiyor. Bu tasarım detayı hem elde tutmayı artırmak hem de kalite hissini yükseltmek için firmaların tercih ettiği tasarım oyunları arasında yer alıyor. Kamera ve altındaki güç ile ses tuşları, LG' den alışık olduğumuz tasarımla geliyor. Dokunmatik kalem haznesi, Samsung Note modellerinin tersine sol üst köşede yer alıyor. 

 

LG STYLUS 2 PLUS KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

lg-stylus-2-plus-kameralar.png

Arka kamerası 16 MP çözünürlük değeri ile selefine göre iyileştirilmiş olarak karşımıza çıkıyor. Tek led flaş ile desteklenen bu kamera; yüz tanıma, HDR, panorama, sesli komut, zamanlayıcı ve coğrafi konum etiketleme gibi özelliklere sahip. Arka kamera 1080p FHD video kaydı yapabiliyor.

Öndeki kameranın, 8 MP çözünürlüğü ile son dönemin trendi olan ve özçekim severleri memnun eden yüksek çözünürlüklü ön kameralar arasındaki yerini aldığını görüyoruz. Aynı zamanda led flaş ile desteklenen ön kamera karanlık ortamlardaki özçekimlerin kalitesini artırıyor. Gesture Shot özelliği sayesinde ön kamerayı el hareketleriniz ile yöneterek kullanım kolaylığı elde edebiliyorsunuz.

İşlemci tarafında 1.2 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 430 işlemci görev alıyor. İşlemciye Adreno 505 grafik birimi ve 2 GB ram bellek eşlik ediyor. İlk açıklanan bilgilere göre telefonun ram miktarı dahili hafıza seçeneğine göre değişiyor. 16 GB ve 32 GB dahili hafıza seçenekleri ile satışa sunulacak telefonda, 16 GB versiyon 2 GB ram ile gelirken, 32 GB versiyon 3 GB ram ile geliyor.

snapdragon-43.jpg

3.000 mAh bataryası çıkarılabilir yapıdaki telefon selefine göre küçülen bataryasıyla biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Güncellenen işlemcisiyle daha az güç tüketiyor olsa da artan ekran çözünürlüğü, güç tüketimini artıracak ve batarya performansını düşürecektir diye tahmin ediyoruz. 

4.5G hızlı internet bağlantısına sahip telefonda parmak izi okuyucu tercih edilmemiş. Dokunmatik kalemi sayesinde, LG Pop Memo ve LG Pop Scanner gibi uygulamaları ile gelen cihazdaki kalemin, Samsung' un Note serisindeki gibi fonksiyonlara sahip olmadığını, normal dokunmatik kalemlerden olduğunu ekleyelim.

 

LG STYLUS 2 PLUS FİYAT ve YORUM

lg-stylus-2-plus-fiyat.png

LG Stylus 2 Plus fiyatı, LG Türkiye tarafından resmi olarak açıklanmadı. Firmanın ilk söylediği rakama göre telefonun fiyatı 340 Dolar olacak. Ülkemizdeki vergiler eklendiği zaman fiyatın 1.200-1.400 TL civarında olacağını tahmin ediyoruz.

Editör Yorumu: Telefon, selefine göre daha hızlı işlemci ve daha kaliteli bir ekran ile geliyor. Kameraları iyileştirilen telefonun eski modele göre tek kusuru, düşürülen batarya kapasitesi gibi görünüyor. Fiyat konusunda beklentilerin biraz üzerinde olsa da büyük ekran ve dokunmatik kalem isteyenleri memnun edecek bir cihaz ortaya çıkmış denebilir.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.