LG G5 Tanıtıldı

LG yeni amiral gemisi modelini tanıttı. Farklı özellikler eklenen yeni model hakkında tüm detayları inceledik. İşte LG G5' in tüm detayları ve satış tarihi...
LG G5 Tanıtıldı

LG G5 TÜM ÖZELLİKLERİ

LG, her yıl yenilediği amiral gemisi modelini bu yıl da Barcelona' daki Mobil Dünya Fuarı' nda tanıttı. Epey zamandan beri sanal alemde telefon hakkında sızdırılan bilgilerin çoğu doğru çıksa da LG' nin büyük sürprizi vardı çünkü telefon tek başına değil arkadaşlarıyla birlikte tanıtılmıştı. Şimdi LG G5 ve arkadaşları hakkında merak edilen bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

 

TASARIM ÖZELLİKLERİ

lg-g5-ve-arkadaslari

LG G5, tasarımıyla ilka bakışta Nexus 5X modelini andırıyor. Google ortaklığı ile çıkardığı Nexus telefon oldukça beğenilmişti. Bu olumlu elştirileri dikkate alan firma G5 modelini de benzer tasarım ile tanıttı. Normalde G2 den beri G serisi benzer tasarım dilini ve plastik malzemeyi kullanıyordu. Piyasadaki üst düzey telefonlar kullanılan metal malzeme LG tarafından inatla kullanılmıyordu fakat bu sefer firma G serisi tasarım dilini yenilemiş ve metal kasa kullanarak malzeme kalitesini arttırmış. Telefonun önceki G serilerine hiç benzemediğini belirtelim.

Metal tasarım, telefona oldukça şık görünüm katmış. Önceki tasarımların aksine keskin köşeler tıraşlanarak daha yumuşak hatlar tercih edilmiş. Önden bakıldığı zaman ekranın üstünde ve altında yer alan boşluklar daha daraltılarak ekran gövde oranı yüksek tutulmuş. Arka tarafta ise çift kamera kullanılmış. Kameralardan birisi yüksek kaliteli fotoğraflar sunarken diğer kamera ortamdaki derinlik ve odaklanma görevlerini yerine getiriyor. Ayrıca iki kamera birlikte geniş açılı fotoğraf çekilmesini sağlıyorlar.

lg-g5-batarya.jpg

Kameranın altında parmak izi okuyucu yer alıyor. Normalde LG G serisinde alışkın olduğumuz kameranın altında yer alan ses tuşları bu modelde kullanılmıyor. Ses tuşlarını yan tarafa çekildiğini ve sadece parmak izi okuyucunun yer aldığı sade arka tasarımı görüyoruz. LG' nin bekleyenleri asıl şaşırttığı nokta ise batarya tarafında oldu. Telefonun çıkarılabilen bataryası mevcut fakat bu bildiğimiz ekilde çıkanlardan değil. Ekranın alt tarafını aşağı doğru çektiğiniz zaman batarya ile birlikte çıkıyor. Daha büyük batarya ve farklı eklentiler takılarak telefona yeni özellikler eklenebiliyor.

 

DONANIM ÖZELLİKLERİ

Telefonun gövdesinde yer alan 8 çekirdekli Snapdragon 820 işlemci piyasadaki en güçlü işlemcilerden birisi olarak biliniyor. Bu işlemciye 4 GB ram bellek eşlik ediyor. Bu ram miktarı ile telefon, zaten sade olan ve az bellek tüketen LG arayüzü ile oldukça performanslı görünüyor. Yapacağınız en zorlayıcı işlerin dahi altından kalkacak performansı üretebilecek bir telefon diyebiliriz. 

lg-g5-ekran.jpg

2K çözünürlüğe sahip 5.3 inç ekranı, G3 ve G4 modellerinden alıştığımız ekran gibi görünse de kullanılan her zaman açık kalma teknolojisi ile ekran her daim size saati ve bildirimleri gösteriyor. Bu özelliğin çok fazla şarj sarfiyatına neden olacağını düşünenler için firma peşinen açıklama yaptı ve kullanım süresini etkilemediğini belirttir. Tabi hiç mi etkilemiyor diye soranlar için çok az da şarj seviyesini etkileyeceği görüşündeyiz. 

Kullanıcıların en çok talep ettiği ve olmaması durumunda eleştirdiği harici hafıza desteğini LG bu telefonunda sunuyor. LG G5, 32 GB dahili ve MicroSD kart desteği ile arttırılabilen hafızasıyla geliyor. Android 6.0.1 Marshmallow yüklü halde piyasaya sürülecek telefonda USB Type-C girişi olduğunu görüyoruz. Gelecek yılların standardı olacak bu giriş şimdiden modelde kullanılmış. Çıkarılabilir yapıdaki bataryanın 2.800 mAh kapasiteye sahip olduğunu da ekleyelim.

 

KAMERA ÖZELLİKLERİ

lg-g5-cift-kamera.jpg

Cihazda yukarıda belirttiğimiz gibi arka tarafta iki ön tarafta bir adet olmak üzere üç kamera kullanılmış. Arka kameralardan birisi 16 MP çözünürlüğe, diğeri ise 8 MP çözünürlüğe sahip. 16 MP olan kamera, LG G4 modelinden tanıdığımız, ham fotoğraflar kaydı yapabilen ve tam manuel moda izin veren kameranın aynısı fakat diğer 8 MP kamera daha çok detayın yakalanmasına ve daha çok ışık alınmasına imkan sağlıyor. Böylece karanlıkta daha iyi fotoğraf çekileceği bildiriliyor. Ayrıca iki kameranın desteği ile 135 derecelik geniş açılı fotoğraflar çekilebiliyor. İki kameranın ortasında bulunan çift led flaş ve lazer odaklanma da fotoğraf kalitesini arttırıyor. Ön tarafta kullanılan kameranın çözünürlüğünin arttırıldığını ve 8 MP yapıldığını görüyoruz. Bu özelliği ile de G5 özçekim severleri sevindirecek.

 

EKSTRALAR ve ÇIKIŞ TARİHİ

lg-g5-ailesi.jpg

Telefonun yukarıda bahsettiğimiz gibi G5 ve arkadaşları olarak nitelendirilen birtakım eklentileri tanıtıldı. Bu eklentiler kamera kullanımını kolaylaştıran ve daha büyük batarya ile tümleşik gelen bir aparat, Bang&Olufsen işbirliği ile üretilen ve ses kalitesini yükselten bir aparat, 360 derece tam panaromik görüntüle çekebileceğiniz bir kamera ve sanal gerçeklik gözlüğünden oluşuyor. LG G5 modüler yapısı ile daha yeni geliştirilecek modüller ile oldukça işlevsel duruma getirilecektir diye düşünüyoruz.

Firma yetkilileri telefonun 18 Mart 2016 tarihinde satışa sunulacağını belirtiyor. Ön sipariş konusunda henüz net bir açıklama yapılmış değil fakat en büyük rakibi olan Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge' den bir hafta sonra raflardaki yerini alacak. Bu dezavantaj yaratır mı bilinmez lakin ülkemizde satışı biraz daha geç olabilir kanaatindeyiz.

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.