LG G Flex 2 İncelemesi

LG' nin ilk kıvrımlı ekran teknolojisine sahip telefonu olan G Flex modelinin güncellenen ve güçlenen versiyonu olan G Flex 2 modelinin tüm detayları, fiyatı ve editör yorumu ile birlikte masaya yatırıyoruz.
LG G Flex 2 İncelemesi

LG G Flex 2 Teknik Özellikleri

  • 5.5 inç 1920x1080 çözünürlüğe sahip çizilmelere karşı dayanıklı kavisli ekran
  • 8 çekirdekli 2.0 GHz 64 Bit Snapdragon 810 işlemci
  • 16 GB ve 32 GB Depolama
  • 16 GB versiyonda 2 GB, 32 GB versiyonda 3 GB ram bellek
  • 128 GB' ye kadar MicroSD kart desteği
  • 3.000 mAh çıkarılamayan batarya
  • 13 MP arka kamera OIS ve HDR destekli ağır çekim Full HD video kaydı
  • 2.1 MP ön kamera
  • Hafif çizilmelerde kendini onaran arka kapak

 

Üstten ve Alttan Kavisli Ekran

g-flex-kivrimli-ekran.png

LG ilk kavisli ekrana sahip telefonu duyurduğunda piyasada büyük ilgi görmüştü. Üstten ve alttan kavisli yapıdaki ekranın telefona kattığı farklı görüntü kimi kulalnıcılar tarafından çok beğenilse de kimilerince gereksiz bulunmuştur.

Ardından Samsung' un hamlesi gelse de LG kadar başarılı olamamıştı. LG G Flex ile yakaladığı bu başarıyı devam ettirmek için telefonu yeniledi ve G Flex 2 olarak piyasaya sürdü.

G Flex 2, 5.5 inç üstten ve alttan kavisli ekranıyla 1920x1080p çözünürlüğe sahip. Ekran 403 PPI piksel yoğunluğuna sahip. OLED teknolojisi kullanılan ekranın üzerindeki cam DuraGuard Glass dayanıklı cam ile kaplı. Ayrıca bu cam çizilmelere karşı da yüksek direnç gösteriyor.

g-flex-2-tasarim.jpg

Telefonun arka tarafına baktığımızda LG' nin G3 modeli ile başlattığı ses tuşlarının kameranın altında konumlandırıldığını görüyoruz. Bu sayede ekran yanındaki dirsekler minimize edilirken kullanışlılık da sağlanıyor. LG bu modelinde de aynı tasarımdan faydalanıyor. 

Telefon selefine göre biraz daha inceltilmiş. Arkadaki kamera hafif çıkıntılı yapıya sahip. Kameranın yanında flaş ve kızılötesi sensör bulunuyor. Lazer odaklanma teknolojisi kullanan telefon nesnelere çok daha hızlı ve doğru odaklanıyor.

 

İşlemci ve Depolama

islemci-001.jpg

Telefonda Snapdragon 810 işlemci yer alıyor. 2.0 GHz 8 çekirdekten güç alan işlemci 64 Bit desteği sunuyor. Grafik işlemci tarafında Adreno 430 görev alıyor. 2 GB ram belleğin işlemcilere eşlik ettiği telefon performansı ile göz dolduruyor fakat kullanılan Snapdragon 810 işlemci ilk nesil olduğu için ağır grafikli oyunlarda ısınma yaratabiliyor.

Depolama tarafında iki seçenek sunuluyor. 16 GB ve 32 GB dahili hafıza seçenekleriyle alabileceğiniz telefon MicroSD kart desteği de sunuyor. 32 GB versiyonuyla satın aldığınız zaman cihazın ram belleği 3 GB oluyor. Telefonun 128 GB'ye kadar hafıza kartı desteği sunduğunu da ekleyelim.

 

Başarılı Kamera ve Pil

g-flex-2-kamera.jpg

Telefonun kamerasına baktığımızda arkada 13 MP çözünürlüğe sahip, optik görüntü sabitleyicili(OIS), HDR desteği sunan, lazer odaklama gibi özelliklere sahip kamera görüyoruz. Kamera 1080p çözünürlükte 120 fps ve 60 fps kare hızında videolar kaydedebiliyor. Yani ağır çekim imkanı veren kamera çift led flaşıyla da gece çekimlerinde başarılı işler çıkarıyor.

Ön tarafa baktığımızda 2.1 MP çözünürlüğe sahip geniş açılı bir kamera görüyoruz. Ön kamera ile 1080p Full HD videolar kaydedebiliyorsunuz. Ayrıca el hareketinizi tanıyan kameraya uzaktan komut verebiliyorsunuz. Ön kameranın çözünürlüğü düşük tutulmuş. En azından 5 MP olmalıydı demeden geçemiyoruz.

g-flex-2-pil.jpg

G Flex 2' nin sahip olduğu arka kapak çıkarılabiliyor fakat 3.000 mAh kapasiteli batarya çıkarılamıyor. Arka kılıf hafif çizilmelerde kendini onarak bir teknolojiye sahip. Batarya ömrü tam doluyken 1 günü çıkarabiliyorsunuz. Biraz kurcalarsanız işlemcinin fazla pil tüketen yapısı sebebiyle 1 gün yetmeyebilir.

LG G Flex 2 Fiyat ve Editör Yorumu

g-flex-2-fiyat.jpg

LG G Flex 2 16 GB fiyatı 1.290 TL

LG G Flex 2 32 GB fiyatı 1.390 TL

Editör Yorumu: LG G Flex 2, yoğun kullanımda ve telefonu biraz zorladığınızda ısınma sorunu yaşayabiliyor fakat telefon ile çok fazla uğraşan ve oyun oynayan biri değilseniz telefon gerek işlemci gücüyle gerekse kamera ve batarya performansıyla sizi mutlu edecektir.

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.