Leyla Şahin Usta Kimdir? & Hakkında Bilgi

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili olan Leyla Şahin Usta, 1973 yılında İstanbul’da doğmuştur. Bu içeriğimizde Leyla Şahin Usta hakkında tüm merak edilenleri derledik.
Leyla Şahin Usta Kimdir? & Hakkında Bilgi

Leyla Şahin Usta Biyografisi

1973 tarihinde İstanbul’da  doğdu. İlk ,orta, lise  öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Şuan da İnsan Hakları'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır

leyla-sahin-usta-biyografisi.jpg


Leyla Şahin Usta’nın Eğitim ve Çalışma Hayatı

1993 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine  girdi. Fakültedeki  başarı derecesi ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne yatay geçiş yaparak eğitimine İstanbul’da devam etti. 1999 yılında başörtüsü sorunu sebebi ile yurt dışına çıkıp Viyana Üniversitesi Tıp fakültesinde eğitimine devam etti. 2003 yılında Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2007 yılında Türkiye’ye döndü. 1998 yılından beri aktif olarak STK’lar ile ilgilenmeye başladı. AK-DER (Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Üyesi, Türk Tabipler Birliği İstanbul Üyesi, Hekim Hakları Derneği Onur Üyesi, UETD-Avusturya Kurucu Üyesi olarak Sivil Toplum Kuruluşlarında görev aldı.  Leyla Şahin Usta,  25.ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde ise Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili olarak meclise girmiştir.

leyla-sahin-usta’nin-egitim-ve-calisma-hayati.jpeg

Önerilen İçerik;
 Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.