Levin Öztunalı Kimdir

Levin Öztunalı, 15 Mart 1996’da Almanya’nın Hamburg kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Almanya Genç Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Levin Öztunalı Kimdir

Levin Öztunalı Biyografisi

Levin Öztunalı’nın Kulüp Kariyeri

Levin Öztunalı, futbol kariyerine ilk olarak TuRa Harksheide’de başladı. Kısa süre burada oynadıktan sonra 2004 yılında Eintracht Norderstedt takımının alt yapısına geçiş yaptı. 2006 yılında ise Hamburg’un alt yapısına transfer oldu. 7 seneye yakın bir süre forma giydiği Hamburg’un alt yapısında kendisin geliştirmeyi başardı.

levin öztunalı bayer leverkusen

Bu süre içerisinden isminden söz ettirmeyi başaran Levin Öztunalı, 2013-2014 sezonu öncesinde Bayer Leverkusen’in transfer teklifini kabul edip sözleşme imzaladı. İlk zamanlar B takımda forma giyen Levin Öztunalı, 13 maça çıkıp 1 gol atarken, sezonun geri kalanında As takımda yer aldı. İlk sezonunda Leverkusen ile 9 maçta sahne aldı.

levin öztunalı werder bremen

2014-2015 sezonuna da Bayer Leverkusen forması altında giriş yaparken, kariyerinin ilk UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında görev aldı. Aynı sezonunda devre arasında ligin bir başka ekibi Werder Bremen’e kiralık olarak gönderildi.

Sezon sonunda kiralaması biten futbolcu Werder Bremen’in transfer teklifi ile karşılaştı. Yapılan görüşmeler sonuncunda her iki tarafta anlaştı ve Levin Öztunalı, 2015-2016 sezonuna Werder Bremen’in forması altında giriş yaptı.

Levin Öztunalı’nın Milli Takım Kariyeri

Levin Öztunalı, milli formayı kariyerinde ilk kez 2010 yılında Almanya U-15 kadrosunda giydi ve burada 4 maça çıkıp 1 gol attı. Bir sene sonra U-16’ya davet edilirken burada 5 maça çıktı. Ardından gelen yıllarda sırasıyla 14 kez U-17’de 11 kez U-19’da, 11 kez U-20’de ve 2 kez’de Almanya U-21 ekibinde forma giydi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.