Lenovo A7000 İnceleme

Lenovo' nun 700 TL altındaki iddialı bir fiyat ile satışa sunduğu A7000 modeline yakından bakıyoruz. Telefon bu fiyata hangi teknik özellikleri sunuyor? İşte Lenoco A7000 incelemesi...
Lenovo A7000 İnceleme

Lenovo A7000 İncelemesi

Lenovo uygun fiyatlı ürünleriyle ülkemizde agresif bir satış politikası izliyor. Telefonlarının fiyatları ve sunduğu donanımlarıyla Türk müşterilerin dikkatini çekmeyi başardı. Kendi ülkesinde rakibi olan bazı modellerin Türkiye' de satışa sunulmadığını düşününce iddialı fiyatıyla Lenovo A7000 için dişli bir rakip olmadığını belirtebiliriz.

 

Lenovo A7000 Teknik Özellikleri

  • 5.5 inç HD 720p IPS kapasitif dokunmatik ekran
  • Mediatek MT6752m 1.5 GHz 8 çekirdekli 64 Bit işlemci
  • ARM Mali 760 MP2 grafik işlemcisi
  • 2 GB ram bellek
  • 4G ve çift simkart desteği
  • Dolby Atmos ses teknolojisi
  • 8 GB dahili + 32 GB' ye kadar MicroSD kart desteği
  • 8 MP çift led flaşlı arka 5 MP ön kamera
  • 2.900 mAh çıkartılabilir batarya

 

 Sade ve Şık Tasarım

a7000-tasarim.jpg

Telefonu elinize alınca gayet sade bir tasarıma sahip olduğu görüyorsunuz. Telefonun tamamı plastikten yapılmış fakat malzeme kalitesi kötü değil. Özellikle mat tasarımlı arka kapak ile kalite algısı biraz daha arttırılmış.

Telefonun 5.5 inç ekranına rağmen çok iri olmadığını belirtelim. Bunun sebebi ince dirseklerden ve çok geniş tutulmayan ekranın alt ve üst boşluklarından kaynaklanıyor. Ayrıca telefonun iri yapısına rağmen ağırlığı sadece 140 gram

a7000-ekran.png

Ekranın ölçülerine göre 720p HD çözünürlük sunması kafalarda soru işereti oluşturabilir fakat ekranın kalitesi gayet yeterli. 2-3 sene öncesine kadar 720p ekranların amiral gemisi modellerinde olduğunu düşününce ekranın kötü olmadığını anlayabilirsiniz.Ayrıca ekranın sunduğu parlaklık ve renk değerleri de başarılı diyebiliriz.

 

8 Çekirdekli İşlemci ve 2 GB Ram

a7000-performans.jpg

İşlemci tarafında gerçek 8 çekirdekli yapıdaki Mediatek MT6752 işlemciyi görüyoruz. İşlemcinin 1.5 GHz hızında çalıştığını ve yeni nesil 64 Bit desteği sunduğunu belirtelim. İşlemcinin genel performansı kullanıldığı birçok telefon modelinde bilindiği üzere yeterli gücü sunuyor. Bu noktada Lenovo' nun sade ve stabil arayüzü devreye giriyor ve işlemcinin daha rahat çalışmasını sağlıyor.

Grafik işlemcinin performansı çok üst düzey olmasa da ihtiyacınız olan gücü sunuyor. Piyasadaki oyunların çoğunda başarılı grafikler üretebiliyor. Giriş seviyelerinde pek alışık olmadığımız 2 GB ram bellek ile birlikte telefonun performansı konusunda tatminsiz yaşanacağını sanmıyoruz.

Dahili hafızanın 8 GB olması düşük gibi gelse de Lenovo 32 GB MicroSD kart desteği sunarak hafızayı 40 GB' ye kadar arttırmanıza imkan sağlıyor. Dahili hafızanın düşük tutulma sebebini telefonun fiyatına bakınca anlamak mümkün. Hafıza kartı desteği sunarak Lenovo eleştirilere karşı önlemini önceden almış.

a7000-kamera.jpg

Telefonun tek eleştirilecek noktası olan kameralara geçersek arkada 8 MP otomatik odaklanma ve çift led flaş destekli bir kameranın kullanıldığını görüyoruz. Ön tarafında da özçekimleriniz için 5 MP kamera yer alıyor. Kameraların genel performansları iyi değil. Orta derecede fotoğraflar çekebiliyorlar. Bu durum yazılımsal takviyeler ile güncellemeyle biraz düzeltilebilir.

Bataryanın 2.900 mAh kapasitesi bu telefona ideal kullanım ömrünü sunabiliyor. Ekranın 720p çözünürlüğü ile daha az güç tüketmesi ve işlemcinin tutumlu yapsıyla bir günü çok rahat çıkarmanız mümkün. Ayrıca bataryanın çıkarılabilir yapıda olması da kullanıcıları memnun edecek diğer bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

a7000-dolby-atmos.jpg

Tüm bunlara ek olarak telefonun Dolby Atmos ses teknolojisi sunduğunu ve kaliteli ses çıkışı sağladığını görüyoruz. Ayrıca A7000 önümüzdeki günlerde geçeceğimiz 4G teknolojisine destek veriyor. Ayrıca çift simkart girişiyle aynı anda iki hat kullanabilmenize imkan tanıyor.

 

Lenovo A7000 Fiyatı ve Editör Yorumu

Telefonun fiyatına gelince şuan 619 TL ye bu özellikleri satın alabiliyorsunuz. Telefonun genel yapısı ve donanımı düşünüldüğünde fiyatının gerçekten uygun olduğunu görüyoruz. Günümüzde akıllı telefon fiyatlarının aşırı yüksek olduğunu ve giriş seviyesi diye satılan telefonların düşük donanımlarını düşününce Lenovo A7000 tam anlamıyla fiyat/performans ürünü olmayı hakediyor. 

 

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.