Leman Sam Kimdir

Rüzgar, Anladım ve İlla gibi şarkılarıyla geniş kitlelerce tanınan ve sevilen Leman Sam, 1951’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Leman Sam Kimdir

Leman Sam Biyografisi

Çocukluğu çok farklı illerde geçen Leman Sam, tiyatro, mim ve şan eğitimi aldı. Müzik kariyerinden önce çeşitli işlerde çalışan Sam, tercümanlık, gazetecilik ve çiçekcilik yaptı. Daha sonra İstanbul Devlet Operası'na girdi. Daha sonra Mehmet Teoman ile tanışmasıyla müzik dünyasına adım attı. Çok erken yaşta Selim Sam ile evlenmiştir. Bu evlilikten Şevval Sam ve Şehnaz Sam dünyaya gelmiştir.

1988’da Livaneli Şarkıları isimli ilk albümünü piyasaya sürdü. İlk albümü ile büyük beğeni kazanan Leman Sam daha sonra ikinci albümü Çağrı’yı da piyasaya sürdü. 1990’da piyasaya sürülen albümü 11 şarkıdan oluştu ve bu albümde Garo Mafyan ile birlikte çalıştı. Daha sonra ise Ayak Sesleri, Eski Fotoğraflar isimli albümleri yayınladı. Ardından 1998’de İlla isimli albümünü piyasaya sürdü. Vedat Sekman ile çalıştığı bu albümü 9 şarkıdan oluştu. Özellikle İlla isimli şarkısıyla albüm büyük bir çıkış yaptı.

Leman Sam, bir çok sosyal faaliyette de yer aldı. Barış ve Dostluk Derneği Konseri, Türkmenbaşı Aşkabat Konseri gibi etkinliklerde yer aldı. Aynı zamanda pek çok ülke ve şehirde konser veren şarkıcı, Portekiz Devlet Başkanı Mario Suarez ve Malezya Kralı ve ailesine konser verdi.

Politik ve hayvan hakları ile yaptığı açıklamalarıyla gündeme gelen Leman Sam, Kurban Bayramı’nda kurban edilen hayvanları ima ederek Twitter hesabından  “Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır, IŞİD beni şaşırtmıyor.” İfadelerini kullandı. Bu açıklamasıyla büyük tepki toplamıştır.

Albümleri :

  • 1988 - Livaneli Şarkıları
  • 1990 - Çağrı
  • 1992 - Ayak Sesleri
  • 1994 - Eski Fotoğraflar
  • 1998 - İlla
  • 2012 - Nereye Kadar

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.