Leicester'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

İngiltere'nin yaklaşık 280 bin nüfuslu merkezlerinden Leicester tarihi ve turistik açıdan önemldir. Her yıl yüz binlerce turist çeken kentin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizler için araştırdık.
Leicester'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Ulusal Uzay Merkezi (Nationa Space Centre)

Asronomi ve uzay bilimlerine adanan Leicester'in ve İngiltere'nin ziyaretçi potansiyeli en yüksek kurumlarından bir tanesidir. Merkezin binası Nicholas Grimshaw tarafından tasarlanmıştır. Kurum 30 Haziran 2001 tarihinden bu yana hizmet vermektedir. 42 metre yüksekliğindeki modern binada faaliyet gösteren müze 6 bölümüyle çalışmaktadır. Kurumda astronomi, kozmoloji, planetaryum, uzay uçuşu adına birçok ekipman sergilenmektedir. Ayrıca içeride harika hediyelik eşyalar satan bir de dükkan bulunmaktadır.

ulusal-uzay-merkezi.jpg


Leicester Guildhall

leicester-guildhall.jpg

Şehrin 1. sınıf yapılarından biri olarak gösterilen Guildhall, 1390 yılında inşa edilmiştir. 1876 yılına kadar da belediye binası olarak kullanılmıştır. Bazı bölümleri yeni restore edilse de binanın geneli 15. yüzyıla dayanmaktadır. Leicester'in sembolü haline gelen yapı tiyatro gösterileri, konsey toplantıları, türlü şenlikler, mahkeme binası da dahil olmak üzere birçok farklı amaca hizmet etti. Şehrin siyasi tarihi açısından da önemli olan binada iç savaş dönemlerinde çözüm için görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Leicester'e gelen herkesin görmesi gereken bir mekandır. 


Leicester Kalesi

leicester-kalesi.jpg

Leicester'in batısında şehre bağlı Leicestershire ilçesinde bulunmaktadır. Bu kale tam Roma şehir surlarının üzerine kondurulmuştur. 14. yüzyılın sonlarında kraliyet ailesine ikametgah olan kale 1070 yılında inşa edilmiştir. Mahkeme salonu olarak da kullanılan yapı 1426 yılında bir süreliğine İngiltere Parlamentosu'na da ev sahipliği yapmıştır. Kale; Taret Geçidi, Büyük Salon, 'Gaunt en Cellar John' ve Eski Anıtların muhafaza edildiği bölüm ile farklı odalardan oluşmaktadır.


Haymarket Anıtı Saat Kulesi

haymarket-aniti-saat-kulesi.jpg

Leicester ve İngiltere için çok önemli bir yapıdır. Aynı zamanda şehrin en önemli buluşma noktası ve Leicester'i nabzının attığı yer konumundadır. 18. yüzyıldan kalma Neo-Gotik saat kulesi şehrin sembolü durumundadır. Yapımında granit ve taş kullanılmıştır. Saat kulesi kare şeklinde bir yapı olarak uzanmaktadır ve dört yüzünde de saat vardır. Aynı zamanda saat kulesinin alt kısmında Simon de Montfort, William Wigston, Thomas White ve Gabriel Newton gibi önemli şahsiyetlerin heykelleri vardır. 


Leicester Katedrali

leicester-katedrali.jpg

1086 ve 1867 yılları arasında Gotik mimari tarzıyla oluşturulan mükemmel bir katedraldir. Leicester başpiskoposluk merkezi olarak faaliyet göstermektedir. Şehrin manevi sembolü olarak ünlenen kutsal yapının en yüksek noktası tam 67 metredir. 2011 yılında katedral, kapsamlı bir restore sürecine girmiş 2014'te ise bahçesi yeniden tasarlanarak bölge daha turistik bir mekana çevrilmiştir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.