Lefter'in Unutulmaz Olayları

13 Ocak 2012’de hayata gözlerini yuman Fenerbahçe’nin efsane oyuncusu Lefter Küçükandonyadis’un Türk futboluna bıraktığı 6 izi araştırdık.
Lefter'in Unutulmaz Olayları

Unutulmaz Lefter Marşı

Fenerbahçe’nin unutulmaz ismi Lefter, Fenerbahçe taraftarlarını kendine o kadar hayran bıraktı ki taraftar onun adına bu marşı yazdı:

Tribünler inledi binlerce kere,

Ver Lefter’e yaz deftere,

Bitti kalem doldu defter,

Efsaneler ölmez Lefter

 

Antrenmandan Kaçtı

23 yaşında askerliğini bitiren Lefter, geldiği gibi Fenerbahçe’nin formasını sırtına geçirdi. Çıktığı ilk antrenmandan bir fırsatını bulup tesislerden kaçtı. Ertesi gün kaçışını sorduklarında “Yıllarca hayallerini kurduğum ağabeylerimle yan yana antrenman yaptım. Çok heyecanlandım. Sonra onlarla aynı yerde soyunmaktan utandım” diye açıkladı.

 

İlk Milli Takım Görevi

Oynadığı futbolla tüm ülkenin beğenisini toplayan Lefter 1948 yılında ilk milli takımı maçına çıktı.

 

Beşiktaş’ın Transfer Teklifine Kan Donduran Cevabı

Birçok takımı daha o yaşlarda peşinden koşturan Lefter, Beşiktaş’tan gelen teklifi şu sözlerle geri çevirdi: “Heybetinden çekindim. Baba Hakkı’nın olduğu yerde belki elim ayağım birbirine dolanır dedim ve Beşiktaşlı olmaktan vazgeçtim”

 

Ordinaryüs Oldu

Yeşil sahaların efsane kanaryası futbol zekasıyla Ordinaryüs lakabı takıldı.

 

Avrupa Giden İlk Futbolculardan

1951 yılında Fiorentina takımının uzun uğraşları sonrasında transfer ettiği Lefter, Avrupa’ya giden ilk futbolcular arasına adını yazdırdı.

 

Futbola Vedası Fener’i Üzdü

Lefter o müthiş bir kariyerine 1964-65 sezonunda Yunan ekiplerinden AEK takımın son verdi. Futbola vedası Türkiye’de özellikle Fenerbahçe’de büyük bir hüzünle karşılandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.