Led Lambalar Modem Olacak

Araştırmacılar led lambalar üzerinden veri alışverişi yapmayı başardılar.
Led Lambalar Modem Olacak

Virginia Üniversitesi’ndeki bilim insanları yaptıkları araştırmalar ve testler sonucu led lamlar üzerinden veri iletebilirliğini ortaya çıkarttılar. Gelecekte kullanılması planlanan bu teknolojinin wi-fi modemlerden daha güvenilir ve hızlı olacağı belirtiliyor.

Bilim insanları yaptıkları açıklamada led lambaların yaydıkları dalgaları kullanarak veri alışverişi yapmayı başardıklarını açıkladı. Uzmanlar bu teknolojinin wi-fi modemlerin yerini alacağını düşünüyor. Teknoloji uzmanları yaptıkları açıklamada led lamlar üzerinde birden çok ağın oluşabileceğini ve led lambaların çok fazla kullanıldığını buna bağlı olarak da internete ulaşmanın bir o kadar kolay olduğunu vurguladı. Araştırmaya göre led lambalar ne kadar çok kullanılırsa ağ sayısı da o yönde artıyor.

Li-Fi

Bu yöntem ile sadece normal ışık kullanılarak 300 mbit/s dosya gönderim hızına ulaşılabiliyor. Teknolojinin patentini alan araştırmacılar üretim için kolları sıvadı bile. Şimdilik sadece masa lambası için bir sistem geliştirdiklerini ve bu sistemi seri üretime geçirmek istediklerini açıklayan araştırmacılar bu teknolojine Li-Fi adını verdiler.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.