Latif Şimşek Kimdir

Televizyon ekranının başarılı sunucusu Latif Şimşek, 1 Mayıs 1963 tarihinde Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde doğdu.
Latif Şimşek Kimdir

Latif Şimşek’in Biyografisi

Latif Şimşek, ilk ve ortaokulu Yozgat’ta okurken, 1982 Yılında Ankara Merkez imam Hatip Lisesi’ni bitirdi. Lise eğitimini bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’na kayıt yaptırdı.1987 yılında mezun oldu.

Latif Şimşek, üniversiteden mezun olduktan sonra iş hayatına Türkiye Gazetesi’nde başladı ve Ankara temsilcisi olarak görev aldı. Polis-adliye muhabirliğinden başlayıp, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Muhabirliği görevlerini yürüttü. Bu süre içerisinde sadece gazete alanında çalışırken, 1993 yılında TGRT’nin kurulması ile beraber televizyonculuğa başladı.

latif şimşek televizyon sunucusu

TGRT haberin Ankara Haber Müdürlüğü görevine getirilen Şimşek, aynı zamanda siyasi alanda birçok canlı yayın sundu.

2007 yılında SES TV’nin Haber Genel Yayın Yönetmenliği ’ne getirildi. Ses TV ekranlarında Çıkış Yolu isimli program hazırladı. 2010 yılına kadar SES TV ekranlarında çalıştı.

2010 yılına gelindiğinde ise yeni yayın hayatına Beyaz TV ekranlarında devam etti. Beyaz Tv’nin Haber Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi. İlk zamanlarında ‘’ Derin Siyaset ‘’ programını yaparken, daha sonrasında Dinamit programını Rasim Ozan Kütahyalı ile yaptı.

Latif Şimşek, evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum