Las Vegas'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD'nin Nevada Eyaleti'ne bağlı Las Vegas eğlence ve şans oyunları mekanlarıyla ünlü bir merkezdir. Turistik alanlarıyla dünyaca ünlü Las Vegas şehrinin gezilecek görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Las Vegas'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bellagio Las Vegas

1996 yılında yapımına başlanan ve 1998 yılından beri hizmet veren bölgenin en prestijli kurumlarından biridir. Otel ve kumarhane şeklinde faaliyet gösteren 33 katlı yapı, modern mimariyle oluşturulmuştur. Bellagio Las Vegas'ı tasarlayan mimar Deruyter Butler'dir. Binanın en yüksek noktası 151 metre olup bahçesinde yaklaşık 3 hektarlık bir suni göl bulunmaktadır. 4 bin civarında odası bulunan ultra-lüks otel şehrin merkezinde yer alıyor. Las Vegas'ta görülmesi gereken yerler listenize bu şaşalı oteli mutlaka ekleyin.

bellagio-las-vegas.jpg


Stratosphere Las Vegas

stratosphere-las-vegas.jpg

Las Vegas'taki sayısız eğlence mekanından biri olan Stratosphere Las Vegas, 1992 ila 1996 yılları arasında inşa edilen kule şeklindeki otel ve kumarhanedir. Tam 350 metre yüksekliğe sahip olan mekanın 2500 civarında odası vardır. Adının atmosferin katmanlarından biri olan stratosferden esinlenerek konulduğu düşünülmektedir. Kulenin terasında muhteşem restoranlar ve seyir noktaları bulunmaktadır. Las Vegas'ın en popüler kumar ve eğlence mekanları arasındadır. Las Vegas gezi rehberinize ekleyebileceğiniz turistik yerlerden biridir.


Red Rock Kanyonu Ulusal Koruma Alanı

red-rock-kanyonu-ulusal-koruma-alani.jpeg

Milli Peyzaj Koruma Sistemi'nin yönetilen ve muhafaza edilen bir sit alanıdır. Las Vegas merkezine yaklaşık 24 km mesafede bulunmaktadır. Kumtaşından oluşan doruk noktaları, duvar şeklindeki oluşumlar ve kırmızı kayalar süper bir görüntü ortaya koymaktadır. En yüksek noktası 2485 metre olan bölge, yıllık 1 milyon civarında ziyaretçi potansiyeline sahiptir. Amerika Birleşik Devletleri'nin en popüler yürüyüş ve tırmanış alanlarından biri olarak bilinir. Yaklaşık 600 bitki, tavşan, kaplumbağa, sincap, yaban koyunu, kurbağa gibi canlılara ev sahipliği yapan bölge, doğaseverlerin de ilgisini çekmektedir. Las Vegas seyahatiniz esnasında rehber eşliğinde bölgeyi gezmelisiniz.


Mob Müzesi

mob-muzesi.jpg

Mob Müzesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin el ilginç müzelerinden biridir. Müze, 2012 yılında kurulmuş olup 1933 yılında inşa edilen ve yakın geçmişte Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri Listesi'ne eklenen tarihi bir binada hizmet vermektedir. ABD'de organize suç örgütleri ile kolluk kuvvetlerinin bu örgütlerle mücadelesine dair verileri sergileyen bu müze, kurulduğu günden bu yana ziyaretçi potansiyelini artırmaktadır. Ülkenin kuruluşundan bu yana kronolojik olarak suçlu ve kolluk kuvvetleri arasında yaşananların kare kare ve belgelerle yansıtıldığı kurum alanında nadir kurumlardan biridir. Las Vegas'ın gezilecek önemli yerlerinden biridir.


Las Vegas Strip

las-vegas-strip.jpg

Las Vegas'ın en merkezi caddesidir ve tam 6,8 km uzunluğa sahiptir. Uluslararası üne sahip olan Las Vegas Strip'te dünyanın en büyük otelleri, gazinoları hizmet vermektedir. Oda sayısı bakımından dünyanın en büyük 25 oteli burada bulunmaktadır. Toplamda bu otellerin oda sayıları 62 binin üzerindedir. ABD'de turistler için en ideal noktalardan biri olarak görülmektedir. Yaklaşık 7 kilometrelik kordon boyunca sayısız restoran, alışveriş ve eğlence merkezleri ve kafeler hizmet vermektedir. Özellikle geceleri ışıl ışıl ve daha canlı bir simaya bürünen cadde ABD'nin en popüler caddelerindendir.


Springs Preserve

springs-preserve.jpg

Las Vegas merkezine 4-5 km mesafede bulunan çöl bitkileri botanik bahçesi, konser ve etkinlik alanlarından oluşan bir açık hava kompleksidir. 73 hektarlık devasa bir alanı kapsayan Springs Preserve'nin içerisinde geniş yürüyüş parkurları ve dinlenme alanları da yer almaktadır. 1980 yılından bu yana faaliyet gösteren mekanda insanlar özellikle düğün, doğum günü gibi özel günlerde katalog çekimleri yaptırmaktadır. Las Vegas'ın en turistik yerlerinden biridir ve içerisinde kartal, yılan gibi küçük çocukları heyecanlandıran hayvanların heykelleri vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.