Laredo'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD Teksas Eyaleti'nin Laredo kentinde 250 binin üzerinde nüfus yaşamaktadır. Eyaletin tarihi, turistik ve coğrafi bakımdan önemli merkezlerinden Laredo'nun gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.
Laredo'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Rio Grande Cumhuriyeti Müzesi

San Agustin Tarihsel Bölgesi'nde yer alan tarihi bir evin müzeye dönüştürülmesiyle oluşturulmuştur. 1830 yılında inşa edilen evde şehrin eski belediye başkanlarından Bartolome Garcia da hayat sürmüştür. Kısa ömürlü cumhuriyetin Rio Grande meclis binasında bölgeye ait 19. yüzyıl resimleri, kitapları, mobilyalar sergilenmektedir. Kar amacı gütmeyen müze, Webb İlçe Mirası Fonu tarafından tarihi koruma, eğitime teşvik ve turizme ivme kazandırma ilkesiyle yönetilmektedir. Müzeye yıl boyunca rehberli turlar düzenlenmektedir. Bu sayede kurum Laredo'nun en turistik yerlerinden birine çevrilmiştir.

rio-grande-cumhuriyeti-muzesi.jpg

 

Laredo Enerji Arena

laredo-enerji-arena.jpg

2002 yılında inşa edilen çokamaçlı bina tam 10 bin kişi kapasitelidir. 2010 yılında dek Laredo Eğlence Merkezi olarak faaliyet gösteren bina çeşitli konserlere, futbol, basketbol ve buz hokeyi gibi spor müsabakalarına ev sahipliği yapmaktadır. 16,500 metrekarelik alanı kapsayan Laredo Enerji Arena, kentin en önemli organizasyonlarına ev sahipliği yapan önemli bir mekandır. Laredo seyahatinizde bu komplekste gerçekleşecek herhangi bir spor veya konser organizasyonunda tribünde yerinizi almalısınız. 

 

Casa Blanca Gölü

casa-blanca-golu.jpeg

Laredo şehrinin kuzeydoğu tarafında bulunan bir rezervuar gölüdür. Yaklaşık 6,800 kilometrekare alanı kapsayan göl deniz seviyesinden 134 metre yüksekliktedir. 1951 yılında Webb İlçesi sakinlerine alternatif bir eğlence mekanı sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. San Ygnacio ve Chacon Derelerinden beslenen göl Chacon Deresi'ne akmaktadır. Birçok balık türünü barındıran göl, balıkçıların gözde mekanlarından birine dönüşmüştür. Ayrıca Casa Blanca Gölü ve çevresi kamp, piknik, bisiklet, yüzme, kayak, kürek sevdalılarının popüler mekanlarından biri haline gelmiştir. Bu göl Laredo gezi rehberinizde kesinlikle yer almalıdır.

 

Zacate Deresi

zacate-deresi.jpg

Laredo sınırları içerisinde bulunan tam 16 km uzunluğa sahip bir deredir. Rio Grande Nehri'ne bağlı derelerden biridir ve aktığı arazinin toprak yapısı genel itibariyle killi topraklardır. Bu yüzden aktığı bölgelerde kaktüs ve çimenlik alanlar geniş yayılmıştır. Kentin meşhur doğal alanlarındandır ve her yıl piknik, kamp, balıkçılık gibi aktiviteler Zacate Deresi kıyısında gerçekleştirilmektedir. Laredo'nun gezilecek görülecek yerleri listenize bu şirin dereyi de eklemeyi unutmayın. 

 

Puebla Eski Laredo

puebla-eski-laredo.jpg

Bölge kentin Ortaçağ'dan kalma binalarına ev sahipliği yapan mistik bir yerdir. Bu dikat çekici tarihi miras kiliseler, şapeller, konaklar, anıtlar, kapılar ve kulelerle çevrilidir. Altı sokaktan oluşan tarihi mekan, 1200'lü yıllarda gelişen bir liman şehri ve küçük köy balıkçılarının gelişen merkezi olan Loredo'nun Cantabria kıyılarında oluşturulmuştur. 13. yüzyıla ait surlarla çevrili olan Puebla Eski Laredo, 1931 yılından bu yana bölge Amerikan Ulusal Sanat Alanı olarak kabul edilmiştir. Yüzyıllar boyunca orijinalliğini koruyan bölge şu anda Laredo'nun en tarihi yerlerinden biridir. Kentin turizmine ivme kazandıran tarihi bölge Laredo seyahatinizin vazgeçilmez ziyaret mekanı olmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.